Ajánlatainkból
TDM Travel
Útlevél vagy személyi?
A hajóúton való részvételhez a hazautazás dátumától számított fél évig érvényes útlevél szükséges.Bár számos hajóút esetében a hajók csak az Európai Unió területén kötnek ki, a tengeren azonban nemzetközi vizeken közlekednek, ahol nem érvényesek a schengeni egyezmény kikötései. Több mediterrán hajóút útvonalában szerepel olyan kikötőváros, amely nem az Unió tagja (pl. Tunézia, Marokkó, Törökország), így a partraszálláshoz mindig szükség van az útlevélre.
Kikötőbe érkezés
Amennyiben nem csoportos utazásra jelentkezik akkor egyénileg kell megközelítenie a kikötőt. Munkatársaink ellátják Önt térképpel. koordinátákkal, még parkolóhelyet is tudnak Önnek foglalni.

A beszállás a hajótársaság által kibocsátott részvételi jegyen feltüntetett időpont, de legkésőbb a hajó indulása előtt 2 órával lehetséges. Ez időpont utáni érkezés esetén a hajótársaság fenntartja a jogot a foglalás 100% kötbér felszámolásával történő törlésére. Ezt mindig vegyék figyelembe a kikötőbe való eljutásuk tervezésénél.

Javasoljuk, hogy a hajó indulása előtti éjszakát töltsék a kikötő városában, vagy ahhoz közel.

Kérjük, hogy a hajóra történőbeszálláshoz és a hajóról való kiszálláshoz tartsák maguknál szükséges úti okmányaikat, bankkártyájukat és/vagy készpénzt (a hajótársaság által elfogadott valutanemben), valamint értéktárgyaikat, legfontosabb gyógyszereiket.

Elképzelhető, hogy a hajó személyzete –biztonsági és adminisztratív okokból, az egyes kikötőkben történőki-és beszállások meggyorsítása miatt -összegyűjti és a hajóút alatt magánál tartja az utasok útlevelét. Biztonsági okokból előfordulhat, hogy a biztonsági személyzet megmotozza az utasokat, belenéz csomagjaikba, és esetleg nem enged felvinni a hajóra olyan tárgyakat, melyek megítélésük szerint a többi utas, a személyzet vagy a hajó biztonságát veszélyezteti.
Hajóra szállás
A részvételi jegy tartalmazza az utasok nevét, a hajútra vonatkozó adatokat, a hajón történő elszállásolással kapcsolatos információkat (fedélzet, kabinszám, étkezési ültetés stb.) a kóddal ellátott bőröndcímkéket névre szólóan. Az adott hajótársaság által küldött részvételi és bőröndazonosító jegyek minden esetben legyenek az utasoknál beszálláskor. Kérjük, hogy a bőröndazonosító jegyet a hajóra történő beszállás előtt rögzítsék a bőröndjeikre.


A hajóra való beszálláskor pénzletétet kell letenni (kb. 200,-euró/fő / társaságonként változó). Ezt az összeget vagy az utasok bankkártyáján zárolják, vagy készpénzben kérik letétbe helyezni. Nemzetközileg elfogadott dombor nyomott bankkártyát fogadnak el, melyen minimum 200,-euró/fő fedezetnek kell lennie. A pénzletét az italfogyasztás, a kötelező borravalók, a fakultatív kirándulások, az extra költségek, extra fogyasztások, a fedélzeti boltokban történő vásárlásokra nyújt fedezetet. A hajók fedélzetén nincs készpénzforgalom (kivétel: kaszinó).


Beszálláskor a bőröndöket (a kézi táskákat az utasok maguknál tarthatják) az erre kijelölt helyen kell leadni. A bőröndazonosító címkével ellátott bőröndöket beszálláskor a személyzet szállítja a kabinokhoz. A bőröndök kabinhoz szállítása akár 1-2 órát is igénybe vehet a beszállást követően. A gyógyszereiket, értéktárgyaikat (úti okmányok, pénz, bankkártya, ékszerek, fényképezőgép, kamera, stb.) javasoljuk kézitáskájukban maguknál tartani

Fedélzeti kártya, kötelező borravaló
A hajóra való bejelentkezéskor a regisztrációs pultnál hajó személyzete minden utasnak átad egy un. fedélzeti kártyát. A fedélzeti kártya hármas célt szolgál a hajóút során: személyazonosításra szolgál, a kabinok ajtaja a fedélzeti kártyával nyitható, illetve fizetőeszköz a fedélzeten.A hajók fedélzetén nincs készpénz-használat (kivétel: kaszinó),a fizetés a fedélzeti kártyával lehetséges.A hajóra való beszállításkor a regisztrációs pultnál nemzetközileg elfogadott dombor nyomott bankkártyát vagy pénzletétet (kb. 200,-euró/fő) kérnek a fedélzeti fogyasztások (fakultatív kirándulások, vásárlások a fedélzeten, kötelező borravaló, stb.) fedezetéül.

Kötelező borravaló

A hajótársaságok a helyszínen ún. kötelező borravalót (más néven szervízdíjat) kérnek.
Ennek összege hajótársaságonként* más. az európai hajóutak esetében az alábbiak szerint alakul:Felnőtt (13éves kor felett): 9,00€ / fő / éj Gyermek (3éves kor felett): 4,50€ / fő / éj Gyermek (3 éves kor alatt): nincs szerviz díj A Karib térség és Dél-amerikai utak esetében pedig:Felnőtt (13 éves kor felett): 12,00 $ / fő / éj Gyermek (3 éves kor felett): 6,00 $ / fő / éj Gyermek (3 éveskor alatt): nincs szerviz díj (*tájékoztató adatok)
Étkezések
A részvételi díjban szereplő teljes ellátás napi háromszori főétkezést (reggeli, ebéd, vacsora), és további  kisebb étkezést jelent (italok nélkül)

Az utasok a hajón adta éttermek szolgáltatásait vehetik igénybe az étkezésekhez: a’la carte, és svédasztalos étterem.

A vacsora elfogyasztásához az a’la carte étteremben előre megadott időpont közül választhatnak az utasok a rendelkezésre álló helyek függvényében:
Első ültetés, általában
kb. 18:00 és 18:30 óra közötti,
vagy a későbbi második ültetés, általában kb. 20:30 vagy 21:00 órai kezdési időponttal.

Az étkezési időpontok meghatározása a hajó földrajzi helyzete és útvonala alapján történik.
Az időpontokról a Napi program nyújt tájékoztatást.

A hajótársaság a minden este kabinba készített hírlevélben vagy fedélzeti TV infócsatornán keresztül tudatja a vacsoránál érvényes öltözködési szabályokat (illetve valamennyi fontos információt).

 A gálavacsora és a kapitányi vacsora alkalmával különösen fontos a megfelelőviselet.
Nyelvhasználat
A hajóút során a tájékoztatás (írásos és szóbeli) főként angolul vagy németül zajlik.

A fedélzeten leggyakrabban beszélt nyelvek: angol, német, olasz, orosz. A fakultatív kirándulásokon történő idegenvezetés valamelyik világnyelven történik.

Érdemes kihangsúlyozni, hogy az idegennyelv-ismeret hiányából eredő félreértésekért, problémákért az iroda nem tud felelősséget vállalni.

Amennyiben csoportos magyar idegenvezetős útra jelentkezik, kérjük tartsa be a pontos utasításokat és legyen Önnél mindig feltöltött elérhető mobilszámos telefon.
Társaság által elvárt kérések
- az öltözködés az egyik sarkalatos pont, kérjük vegye figyelembe hogy a hölgyek vacsora idő alkalmával túl mini ruházat esetén, az urak hosszú nadrág nélkül nem léphetnek be az étterembe. Ez alól sajnos nincs kívétel.

- speciális diéta és gyógyszerek
Amennyiben Önnek különleges diétát kell tartania már jelentkezéskor kérjük jelezze ezt munkatársunknál, hogy ellenőrizni tudjuk van-e mód a kérést teljesíteni.

- orvosi ellátás
mindegyik hajó rendelkezik hajóorvossal, a felszerelés nem mindenhol magas színvonalú. Amennyiben speciális ellátásra szorul jelezze munkatársainak.  A terhesség megléte esetén is orvosi igazolás szükséges.

- értékmegőrzés
Javasoljuk, hogy a nagyobb összegű készpénzt, személyes értékeket, ékszereket, műszaki cikkeket a hajó széfjeiben (a kabinban található széfben, vagy a recepción) helyezzék el. A hajótársaság és/vagy az iroda, nem vállal felelősséget az elveszett vagy ellopott értéktárgyakért, készpénzért.

- kisállatok
Egészségügyi és biztonsági okokból állatokat nem lehet felvinni a hajókra.
Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy reklamációt csak abban az esetben tudunk elfogadni, ha a helyszínen a hajótársaság alkalmazottjával jegyzőkönyvet vesznek fel és azt mindkét fél részéről aláírják.A szerződéskötést megelőző tájékoztatás


Kérjük foglalás előtt olvassa el figyelmesen a TdM Travel Tours Kft. utazási csomagra vonatkozó szerződéséhez kapcsolódó tájékoztatót, mely az utazók teljes körű tájékoztatásának megfelelően, a hatályos jogszabályok alapján készült. A TdM Travel Tours Kft. által Önnek felkínált utazási szolgáltatások kombinációja az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet értelmében vett utazási csomag. Ennél fogva az utazási csomagra vonatkozó valamennyi jogosultság megilleti Önt. Az utazási csomag szerződésszerű teljesítéséért teljes egészében a TdM Travel Tours Kft. felelős. Ezen kívül a TdM Travel Tours Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően védelemmel rendelkezik arra az esetre, ha fizetésképtelenné válik, annak érdekében, hogy az Ön által befizetett pénzösszegeket visszatérítse, és amennyiben az utazók szállítása a csomag részét képezi, Önt hazaszállítsa. Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet szerinti legfontosabb jogokról bővebb információt ITT talál. A TdM Travel Tours Kft. a fizetésképtelenséggel szembeni védelemért felelős Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe (1139 Budapest, Váci út 99. Tel: +36 1 460 1400, Email: info@colonnade.hu ) révén gondoskodott a fizetésképtelenséggel szembeni védelemről. További információk: Általános Szerződési Feltételek


További információk foglalás előtt


Felszállási lehetőségek, Vidéki transzferek:

Autóbuszaink Budapestről a Déli Pályaudvartól indulnak. Vidéki felszállási lehetőségekről információ az egyes program leírások után. Transzfer információ:ITT


Ülőhelyek:

Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk. Az üléshelyek kiosztása jelentkezési sorrendben történik! Az autóbuszon a helyeket a befizetések sorrendjében értékesítjük, az első soroktól hátrafelé. Utas kérést természetesen a rendelkezésre álló szabad helyek alapján minden esetben igyekszünk teljesíteni. Az autóbuszok mérete 49+2 fős, 51+2 fős, 53 vagy 57+2 fős, a csoport létszáma alapján került beállításra, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. (Az üléshely és az autóbusz típusváltás jogát fenntartjuk!) Az ülésrend az utazás teljes időtartama alatt érvényben marad és az üléshelyet az indulás előtt kiküldésre kerülő utas programon is szerepeltetjük. Az utolsó sor férőhelyeire árkedvezmény nincs. (Repülős utazások esetében nincs mód az ülőhelyek előzetes kiválasztására.)


Útlemondási biztosítás:

A részvételi díjak nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást, melynek megkötése minden programunk esetében kötelező. (Részvételi díj 1,5%-a.) A sztornó biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Amennyiben az Ügyfél saját vagy vele együtt utazó utastársa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A Colonnade Biztosítóval kötött útlemondási biztosítás alapján az utazásképtelenséget minden esetben írásban kell bejelenteni. Az elbírálás a biztosító társaság szabályzata szerint történik, 20% önrész levonásával. Az útlemondási biztosításra vonatkozó feltételeinket tartalmazó szerződést, szórólapot kérje irodánkban. Fontos: a sztornó biztosítás már megkezdett utazás esetében nem nyújt fedezetet! Válassza a biztonságot és kössön kombinált biztosítási csomagot, mely sztornó biztosítás és baleset- betegség-poggyász biztosítás megvásárlásával utazásképtelenség esetén 100% pénz visszatérítést garantál Önnek a biztosító szabályzata alapján. Útlemondás esetén lehetőség szerint azonnal, legfeljebb 2 munkanapon belül kell írásban értesíteni az irodát. Késedelem esetén a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító minden esetben a kiállított orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.


Baleset- betegség- poggyász biztosítás:

A részvételi díjak utasbiztosítást nem tartalmaznak. Csoportos utazások esetében az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megkötése. Baleset-betegség- poggyász biztosítás ára 565,-Ft/fő/nap. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezeknél a szervezett utazásoknál irodánk a Colonnade Classic alapcsomagját köti meg Utasai részére, de amennyiben Ügyfelünk magasabb biztosítási szolgáltatást kíván igénybe venni, abban az esetben lehetőség van a Colonnade Premium és Privileg módozat megkötésére is csoportos díjtétellel. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Amennyiben bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításunk van, minden esetben tájékozódjunk körültekintően kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához.


További kérdés esetén várjuk hívását a 06 30 331 3359-es telefonszámon!


Az oldalunkon található kalkuláció tájékoztató jellegű, így az online fizetés megkezdése előtt munkatársunk ellenőrzi, szükség esetén javítja a kalkulációt.

A kártyás fizetéshez egy egyedi linket küldünk Önnek az ajánlatkéréskor megadott email címére, mely 48 óráig érvényes. Az itt kiküldött linken átnézheti a kalkuláció helyességét, kinyomtathatja azt, és ekkor kezdheti meg az online fizetést is.

Szeretne élni a lehetőséggel?