Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Nyaralás Jesoloban

Olaszország, Észak-Adria, Lido di Jesolo Útazonosító: 69683
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
1. nap: Budapest-Lido di Jesolo
Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszország egyik legnépszerűbb üdülővárosába. Jesolo városa számtalan szórakozási lehetőséget nyújt a látogatóknak, hiszen a 15 km hosszú homokos part, a lassan mélyülő tenger, a szálláshelyek gazdag kínálata, a sok üzlet, szórakozóhely, Európa leghosszabb - közel 10 km-es - sétálóutcája, a pezsgő éjszakai élet mind-mind ezt biztosítja. A város a kikapcsolódáson túl ideális kiindulópont a régió művészeti értékekben gazdag városainak felfedezéséhez is. A délutáni órákban érkezünk meg szállásunkra, eligazítás.

2. nap: Szabadprogram

Szabadprogram, pihenés a tengerparton. (Program lehetőségek: Csúszdapark, Tropicarium, Vidámpark, vizisportok…)

3. nap: Torcello-Burano-Murano-Velence
Kirándulás Punta Sabbioni kikötőjéből bérelt hajóval a lagúna szigetekre. Első megállónk Torcello (mozaikok) apró szigete, majd a lagúnavilág gyöngyszeme, Burano következik. Színes házacskái számos festőt ihlettek meg, harangtornyának ferdesége megdöbbentő, a buranói csipke pedig világhírű. Következő megállónk Murano (üveggyártás) szigete, majd városnézés a világ egyik legszebb városában. Velence: "Különleges hely, ahol a galambok sétálnak és az oroszlánok repülnek..."Gyalogos városnézés a cölöpökre épült, egyedülálló hangulattal rendelkező város hidakkal, csatornákkal, sikátorokkal és mesés palotákkal teli városközpontjában.Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. (Ár: 40 EUR/fő)

4. nap: Vicenza-Sirmione-Verona

Reggeli után egész napos fakultatív kirándulásra indulunk Veneto tartomány legszebb városaiba. Belvárosi séta Vicenzában. Palladio városában megtekintjük az Olimpiai színház, a Palazzo Chiericati és a Bazilika épületét is. Továbbutazunk a festői Garda-tóhoz, ahol Sirmione népszerű üdülővárosába látogatunk. Szabadidő, motorcsónakázási lehetőség, majd utazás Veronába. Városnézés a legfontosabb látnivalókkal: Piazza Bra, Aréna, Júlia háza, Piazza delle Erbe , Piazza Signori. Visszaérkezés a szálláshelyre a késő esti órákban. (Ár: 30 EUR/fő)

5. nap. Szabadprogram
Szabadprogram, pihenés a tengerparton.

6. nap: Padova-Bassano del Grappa
Reggeli a szállodában, majd pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulási lehetőség. Elutazás Padova városába, Szent Antal városába.  A név nélküli "Szent" (Il Santo ahogyan Szent Antalt nevezik) , a fű nélküli völgy és az ajtó nélküli kávéház városa...A Szentvárosa, ahogyan a padovaiak szeretetből Szent Antalt nevezik, világszerte ismert, fontos egyetemi székhely is. Városnézés a legfontosabb látnivalókkal (Prato della Valle, Bazilika, Egyetem, Pedrocchi kávéház, Piazza delle Erbe e Frutta) majd rövid szabadidő. Ha kedvünk tartja, megkóstolhatunk egy finom kávét is a Pedrocchi kávéházban, mely Padova városának egyik szimbólumaA padovai kávé specialitás receptjének története Francesco Pedrocchi, és fia Antonio nevéhez kötődik, akik 1826-ban egy kávépörkölőt nyitottak, mely hamarosan a városi értelmiség találkozóhelye lett. A caffé padovano, egy eszpresszó kevés tejszínnel, melyet kakaóval szórnak meg. Ami a kávé igazi különlegességét adja, az a mentaszirup. Búcsú Padova városától, majd továbbutazás Bassano del Grappa hangulatos városába. Belvárosi sétánk alkalmával megtekintjük a város legfontosabb nevezetességét, a fedett, fából készült XIII. századi Öreg hidat, mely Itália egyik legvonzóbb és legromantikusabb helyszíne. Szabadidő, vásárlási lehetőség a festői városközpontban, majd késő délután visszautazás Lido di Jesoloba. (Ár: 20EUR/fő)

7. nap: Szabadprogram-Caorle

Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Késő délután látogatás Caorle hangulatos városában, mely az egyik legkedveltebb, festői üdülőhely az Adriai-tenger északi partvidékén, Venetoban.  „Kis Velence” néven is ismert. Romantikus óvárosát, szűk sikátorok és pasztellszínű középkori házak díszítik. A sétányt kísérő sziklasort kőfaragók munkái teszik szépségessé. A város jelképe a St. Stefano dómhoz tartozó, henger alakú, 48 méter magas harangtorony, mely messziről is látható. Caorle Ernest Hemingway kedvenc olasz városa, ahol több regényén is dolgozott.

8. nap: Lido di Jesolo-Trieszt-Budapest
Reggeli a szállodában, majd hazautazás. Útközben rövid megálló Friuli Venezia Giulia tartomány fővárosában. Gyönyörű tengerparti panorámaúton érkezünk meg Trieszt kikötővárosába. Gyalogos városnézés (Piazza d’Unitá, Borgo Teresiano), majd folytatjuk utazásunkat Magyarországra. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

 

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK: Szlovénia, Olaszország
 
Utazás: autóbusszal Szállás: *** szállodában Ellátás: félpanzió
 
 Egyágyas felár: 72.000,-Ft/fő 
Biztosítás: 5.600,-Ft/fő  Sztornó biztosítás: 2,8%  
 
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!
 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Velence - Torcello - Burano - Murano fakultatív kirándulás 40 EUR
Torcello / Santa Maria Assunta Bazilika 5 EUR
Velence / Szt. Márk Bazilika 3 EUR
Velence / Pala d'Oro - Aranyoltár (Szt. Márk Bazlikában) 5 EUR 
Velence / Marciano Múzeum (Szt. Márk Bazilikában) 7 EUR
Velence / Campanile - Harangtorony 10 EUR
Velence / gondolázás kb. 20-25 EUR
Sirmione-Verona-Vicenza fakultatív kirándulás  30 EUR
Sirmione / motorcsónakázás 12 EUR
Vicenza / Teatro Olimpico 11 EUR
Padova-Bassano del Grappa fakultatív kirándulás  20 EUR
 
Strandszervíz Jesolo / 5 EUR/nap (1 napernyő, 2 nyugágy)
 
Utazás: emelt szintű autóbusszal történik DVD, büfé
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu., Koronaőr köz Találkozó  05:00 Indulás  05:30 
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00


Hasonló ajánlatok