Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Nyaralás az albán tengerparton

Albánia, Albán tengerpart, Durres Útazonosító: 510961
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Üdülés, Üdülés
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2023-09-05 -tól
2 ágyas szoba
4 éj
259.000 Ft/fő, 2 ágyas szoba

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás

Leírás:

?  Utazás közvetlen repülőjárattal Bp. - Tirana - Bp. útvonalon
?  Nyaralás a lassan mélyülő homokos tengerparton
?  Fakultatív kirándulási lehetőségek Albániában
?  Színvonalas szállás, félpanziós ellátással

Irodánk körútjai kedveltek az utazók körében. Most kicsit módosítottunk ezen, mert tengerparti nyaralást szerveztünk, de ezt kiegészítettük fakultatív kirándulásokkal.
Süli Dorottya - Az albán utak szakreferense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - TIRANA - DURRES

Menetrend függvényében közvetlen járattal repülés Budapestről Tiranába. A délutánt a főváros felfedezésével töltjük. Sétát teszünk a főutcán, ahol láthatjuk az egyetem épületét, az elnök hivatali irodáját és megtekintjük a Művészeti Galériát is. Elsétálunk a Szkander bég térre, ahol a Kultúra Palotája és az Óratorony található. Lefényképezhetjük a XVIII. században épült E'them Bey mecsetet is. Ezután Durresbe megyünk, amely Albániának tengerészeti szempontból is az egyik legfontosabb települése és az ország egyik legkedveltebb üdülővárosa. Itt lesz a szállásunk is (4 éj), este vacsora.

2. NAP: PIHENÉS VAGY KRUJE - DURRES

Ezen a napon vagy pihennek a homokos tengerparton, vagy eljönnek velünk egy fakultatív kirándulásra, amely során elő­ször Szkander bég szülővárosába, Krujába utazunk. A hegyte­tőn álló várban, ahol egykoron Szkander bég a törökök ellen harcolt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a láto­gatókat. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk. Ezt köve­tően a látványos etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegű emlékhelye. Ahogy sétá­lunk le a hegyről, az utca két oldalán helyi szőtteseket, kézzel készített fém eszközöket árusító üzleteket láthatunk. A bazár érdekessége, hogy már Szkander bég korában is árultak itt különféle tárgyakat. Itt lesz lehetőség helyi termékek és emlék­tárgyak vásárlására is. Visszaérkezve Durresbe, gyalogos városné­zés a központban. Sétánk legérdekesebb részei, az Amfiteatrum - mely kb. 15.000 néző befogadására volt alkalmas -, és a tengerparti sétány. Kruja fakultatív kirándulás: 30 EUR (fizetés a helyszínen). Visszamegyünk szállodánkhoz és délután második felében pihenés, napozás Durresben a tengerparton.

3. NAP: PIHENÉS

Egész napos pihenési lehetőség a szállodában vagy a tenger­parti strandon. Durresnél a tengerpart széles homokos föven­nyel rendelkezik. A tenger viszonylag lassan mélyülő. Ebédre javasoljuk, hogy a tengerparti éttermek egyikében a helyi speci­alitásokból próbáljanak ki valami különlegességet.

4. NAP: PIHENÉS VAGY BERAT - APOLLONIA

Pihenési lehetőség a szállodában vagy a tengerparton. Aki sze­retne, az jelentkezhet egy fakultatív kirándulásra, mely során , az ,,Ezerablakos várost" tekintjük meg. Ez a múzeum­város 2008-ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. A város központja felé haladva a helyi építészetre jellemző háza­kat tekinthetünk meg, többek között az Osum folyó partján. Meglátogatjuk az itt található fellegvárat, a Kala-t, ami egy köves dombra épült, 260 méterrel a tenger szintje felett. Falai adnak otthont az Onurfi Múzeumnak, amit szintén meg lehet tekin­teni. A városban töltött idő alatt több mecsetet és a Gorica-hídat is lefényképezhetjük. Délutáni programunk Apollonia romjainak felkeresése, amely Albánia egyik a legismertebb archeológiai látványossága. Itt is megnézzük az Amfiteátrumot és a kolostor­kertet, ahol láthatunk egy bizánci stílusú templomot is, amely a XIV. században épült. A városban felkeressük többek közt a Mozaik házat, a Szent Mária templomot és a belvárost. A látvá­nyosságok megtekintése után visszautazunk Durresbe. Berat - Apollonia fakultatív kirándulás (belépővel): 55 EUR.

5. NAP: DURRES - TIRANA - BUDAPEST

Kora reggel transzfer a repülőtérre, és még a délelőtt folyamán visszarepülünk Budapestre. Érkezés menetrendnek megfele­lően, várhatóan kora délután a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Az útiokmánynak a hazaérkezéstől számítva minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie! 

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Berat - Apollónia kirándulás, 2 belépővel 55 EUR (helyszíni fizetés) Turnusok:
2023-09-05 - 2023-09-09
0
Kruje fakultatív kirándulás, belépővel 30 EUR (helyszíni fizetés) Turnusok:
2023-09-05 - 2023-09-09
0

Hasonló ajánlatok