Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia

Albánia, Körutazás Albániában, Körutazás Albániában Útazonosító: 510917
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Üdülés, Üdülés
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2023-08-12 -tól
2 ágyas szoba
7 éj
438.000 Ft/fő, 2 ágyas szoba

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás

Leírás:

?  Élménygazdag program, hosszú buszozás nélkül
?  Csobbanási lehetőség az albán tengerparton
?  A Balkán természeti ékköve, az Ohridi-tó
?  Teljes Albánia bejárása

A Balkán még ma is rengeteg felfedezésre váró csodát rejt. Albánia és Észak-Macedónia igazi gyöngyszemeket rejtő helyszínei tárulnak fel az út során.
Dr. Balogh Ádám - Balkán szakértő

Program:

1. NAP: BUDAPEST - TIRANA

Várhatóan a délelőtt folyamán találkozás a reptéren az idegenvezetővel. Repülés Tiranába. Megérkezésünk után, a délutánt Albánia fővárosának felfedezésével töltjük. Sétát teszünk a főutcán, ahol láthatjuk az egyetem épületét, az elnök hiva­tali irodáját és megtekintjük a Művészeti Galériát is. Elsétálunk a Szkander bég térre, ahol a Kultúra Palotája és az Óratorony található. Lefényképezhetjük a XVIII. században épült E'them Bey mecsetet is. Szabadprogram során lesz lehetőség emléktár­gyakat, ajándéktárgyakat is vásárolni. Este szállás elfoglalása.

2. NAP: KRUJA - DURRES - BERAT

Reggeli után Krujába buszozunk, ahol sétát teszünk a régi piac környékén, majd felsétálunk a hegyre, hogy felkeressük a Néprajzi- és a Szkander Bég Múzeumot. Ezt követően Durres ősi városába indulunk, amely Albániának tengerészeti szempont­ból is az egyik legfontosabb települése. Városnézésünket az Amfiteátrummal kezdjük, mely annak idején a Balkán-félszigeten a legnagyobb, 15.000 néző befogadására alkalmas nézőtérrel ren­delkezett. Láthatunk itt egy ritka mozaikkal borított falat is, ami a II. századból származik. Elhagyjuk Durrest és Beratba indulunk. A város központja felé haladva a helyi építészetre jellemző háza­kat tekinthetünk meg. Meglátogatjuk az itt található várat is, ami egy köves dombra épült, 260 méterrel a tenger szintje felett. Falai adnak otthont az Onurfi Múzeumnak, amit szintén meg lehet tekinteni. A városban töltött idő alatt több mecsetre és a Gorica-hídra is vethetünk néhány pillantást. A napi program végeztével berati szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

3. NAP: BERAT - ELBASAN - OHRID

Megreggelizünk és útnak indulunk Észak-Macedónia felé. Dél körül érkezünk Ohridba. A város egy csodaszép tó partján talál­ható, mely a Világörökség része. Körülnézünk az óvárosban, meglátogatjuk a Sámuel Erődöt, melynek 3 kilométer hosszan húzódó falát tizennyolc bástya és négy várkapu tagolja. Egykor a Balkán-félsziget egyik legbevehetetlenebb várának számított. A Szent Szófia a város legszebb ortodox temploma, több mint 1.000 éves. Programunk végeztével elfoglaljuk szállásunkat Ohrid városában és megvacsorázunk.

4. NAP: OHRID - SVETI NAUM - KORCA

Reggeli után a Sveti Naum kolostor látogatásával kezdjük a napot, ahonnan csodálatos látvány nyílik az Ohridi-tóra, így ez egy remek alkalom fotók készítésére. A bizánci stílusú temp­lom több mint 1.000 éves. Érdekesség a szabadon közlekedő pávák látványa. A kolostor megtekintése után visszaindulunk Albániába, és most az ország dél-keleti szegletét látogatjuk meg. Teszünk egy sétát Korcában, a 60.000 lakosú város köz­pontjában, majd szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

5. NAP: KORCA - PERMET - GJIROKASTRA

Reggel Gjirokastra felé indulunk. A városba érve először a Múzeumvárost nézzük meg, ami 2005 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Az egymás fölé épült karakterisztikus házak érdekes tornyokat idéznek. Nagyon különböznek egymás­tól. Egyetlen közös dolog van bennük, az építésükhöz használt kő. Meglátogatjuk a várat, amely teraszként magasodik a város fölé és lehetőséget nyújt arra, hogy a vidéket fentről is megszem­léljük. Felkeressük a Nemzeti Hadászati Múzeumot, ahol nagyon sokféle fegyvert tekinthetünk meg az őskortól kezdve, melyek mind Albániában készültek. Éjszakánkat Gjirokastrában töltjük.

6. NAP: BLUE EYE - SARANDA - BUTRINTI - LLOGARA

Először a Blue Eye természetes vízforrást tekintjük meg, majd Saranda tengerparti városába megyünk, ahol szabadprog­ram is lesz, és lehetőség nyílik egy sétát tenni a tengerparton. A napunk fénypontja Butrint ókori városa lesz. Itt megnéz­zük a régi amfiteátrumot, Aesculapis templomát, a Keresztelő Kápolnát, amit csodás színes mozaikokkal dekoráltak, majd sétát teszünk a régi városfal mentén. A régi erőd, ami egy kis múzeumnak is otthont ad, egyike az utolsó háborítatlan terü­leteknek a mediterrán térségben. Szállás, vacsora Llogarában.

7. NAP: LLOGARA - APOLLONIA

Reggeli után az Albán Riviéra felé indulunk, elhaladunk Lukova, Borsh, Qeparo és Himara csodás kis falvai mellett, majd a Llogara Nemzeti Parkon keresztül folytatjuk utunkat. A busz­ból gyönyörködhetünk a csodás tájban. Délutáni programun­kat Apolloniában kezdjük, amely Albánia egyik a legismertebb archeológiai látványossága. Itt is megnézzük az Amfiteátrumot és a kolostorkertet, ahol láthatunk egy bizánci stílusú templo­mot is, amely a XIV. században épült. A városban felkeressük többek közt a Mozaik házat, a Szent Mária templomot és a bel­várost. A látványosságok megtekintése után folytatjuk utun­kat északi irányba. Útközben megállunk egy kis csobbanásra az Adriai-tengerben. Este foglaljuk el szállásunkat.

8. NAP: TIRANA - BUDAPEST

Reggeli után irány a repülőtér. Menetrend szerint, várhatóan a délelőtti órákban, visszarepülünk Budapestre. Érkezés előrelátha­tóan a kora délutáni órákban a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Az útiokmánynak a hazaérkezéstől számítva minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie!

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió (1.nap nincs vacsora)

Közlekedés: Repülővel

Hasonló ajánlatok