Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Ahol még Ön sem járt - Albánia

Albánia, Albán tengerpart, Durres Útazonosító: 510840
  • Szálláskategória: Hotel ***+
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Üdülés, Üdülés
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2023-05-01 -tól
2 ágyas szoba
6 éj
194.000 Ft/fő, 2 ágyas szoba
2023-06-09 -tól
2 ágyas szoba
6 éj
189.000 Ft/fő, 2 ágyas szoba
2023-07-05 -tól
2 ágyas szoba
6 éj
189.000 Ft/fő, 2 ágyas szoba
2023-07-31 -tól
2 ágyas szoba
6 éj
189.000 Ft/fő, 2 ágyas szoba
2023-09-12 -tól
2 ágyas szoba
6 éj
194.000 Ft/fő, 2 ágyas szoba
2023-10-03 -tól
2 ágyas szoba
6 éj
179.000 Ft/fő, 2 ágyas szoba

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás

Leírás:

?  Kulturális körutazás nyaralással
?  Négycsillagos szálloda Albániában
?  Bosznia legjava: Szarajevó és a mostari híd
?  4 balkáni ország, 7 albán város nevezetességei

Egy ismeretlen ország, amely szédületesen fejlődik. A múlt emlékei kivételes egyveleget alkotnak a modern jelennel. Merüljünk el ebben a különleges kavalkádban!
Kádár Zsolt - 22 korábbi albán út idegenvezetője

Program:

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN - BP. - SZEGED - BELGRÁD

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehe­tőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autópályán haladunk dél felé. Kecskeméten Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség. Röszkénél határátlépés Szerbiába, majd a gazdag termőföldjéről híres Vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fővárosba, Belgrádba. Felkeressük a sok ostromot megélt nándorfehérvári várat, a Kalemegdant. Itt aratott fényes győ­zelmet 1440-ben Tallóci János várkapitány az ostromló szultáni seregek felett. 1514-ben itt győzte le Dózsa György nándorfehérvári lovastiszt a szendrei lovas szpáhik vezérét, a legyőz­hetetlennek hitt epiruszi Ali béget. 1456-ban Hunyadi János és Kapisztrán János itt verte vissza a török ostromot és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól min­den délben a harangszó. Ezt követően városnézés a központban: színház épülete, királyi palota, parlament épülete. Belgrád után még 150 km-t haladunk déli irányba szállásunkig. Vacsora.

2. NAP: MORACA - MONTENEGRO - ALBÁNIA

Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. Festői tájakon, (Jahorina, Zlatibor, Jelica, Pester) a hegyek között lévő völgy­ben suhan autóbuszunk. A Moraca folyó által vájt csodálatos völgyben kanyarogva jutunk el a XII. századi ortodox szentély­hez a Moraca-monostorhoz, mely a maga nemében páratlan bájjal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegy­oldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Ezt követően fotószünetet tartunk a gyönyörű Moraca szurdokvölgyben. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han i Hotitnál lépünk be Albániába. A határátkelést követően 45 perces buszozás után érkezünk első albán szállásunkhoz Shkodrába, mely Észak- Albánia legjelentősebb városa. Szállodánk ****-os.

3. NAP: SHKODRA - ROZAFA - TIRANA - DURRES

Délelőtt a közelben lévő Rozafa várát keressük fel, ahon­nan szép kilátás nyílik a környékre. Kis túrázással vagy kis­busszal lehet a várhoz feljutni (túracipő javasolt). Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézés szerepel programunkban. A Szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Az Et'hem Bey-mecset 1821-re készült el, a mellette látható 38 m magas Óratoronnyal együtt. Mivel a mecseteken nincs óra (ellentét­ben a nagyobb katolikus templomok többségével), ezért épült a városközpontban óratorony. Látványos a tér névadójának szobra. A téren található monumentális épületek továbbá a Nemzeti Könyvtár. A sétánk végén érintjük az egyetemi negye­det is. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés előtt áll a népes­ségét tekintve sokarcú főváros. A fővárosból tovább utazunk és Durresben elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

4. NAP: DURRES - BERAT - DURRES

Ezen a napon lehet sétálni, pihenni Durresben, vagy egy érde­kes fakultatív kirándulásra is eljöhet velünk. Először Beratot, az ,,ezeregyablakos várost" tekintjük meg. Ez a Múzeumváros 2008-ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Fő lát­nivalók: Kala, a fellegvár, Onufri Ikonográfiai Múzeum ahol a kilátóból csodás a látvány, Mangalem és Gorica városrészek, orto­dox templomok és oszmán fehér sorházak, szűk sikátorok, Osum folyóparti épületek, műemlékek. Városnézésünk után visszain­dulunk Durresbe. Útközben megállunk egy kellemes homokos tengerparti szakasznál, ahol szabadprogram. A pihenés után, folytatjuk utunkat a szállodánkhoz. Fakultatív Berat kirándulás: 30 EUR.

5. NAP: DURRES - KRUJA - LEZHA - SHKODRA

Reggeli után Durresben városnézés. Ez az ország második leg­nagyobb városa. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot és a belvárost. Programunk után tovább indu­lunk Szkander bég szülővárosába, Krujába. A hegytetőn álló várban, ahol egykoron Szkander bég az oszmánok ellen har­colt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a láto­gatókat. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk. Ezt követően a látványos etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegű emlékhelye. A múzeum közelében helyi termékeket árusító üzletek találhatóak. A bazár érdekes­sége, hogy már Szkander bég korában is árultak itt különféle tárgyakat, eszközöket. Emléktárgy vásárlási lehetőség. Kora dél­után folytatjuk utunkat Lezhába, ahol Szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Shkodrába érve városné­zés, mely során a belvároson kívül egy szép muzulmán mecse­tet és az ország legnagyobb katolikus templomát, a Szent István Székesegyházat, is láthatjuk. A várost i.e. IV. században alapították az illírek, ma Albánia 5. legnagyobb települése, fej­lett gazdasággal és egyetemmel. Ezután Shkodrában elfoglaljuk ****-os szálláshelyünket.

6. NAP: SHKODRA - MONTENEGRÓ - MOSTAR - SZARAJEVÓ

Reggel vadregényes úton, csodás tájon kanyarog buszunk észak felé. Bilecánál lépünk határt, majd Boszniában folytatjuk utun­kat, és megállunk Mostarban. Megnézzük az Öreg hidat, sétá­lunk a folyó két partjánál kialakított bazársoron. Este a sok nemzetiségű fővárosba, Szarajevóba érkezünk, mely Bosznia- Hercegovina fővárosa. Ezt a várost - a hároméves délszláv háborút követően - a különböző vallási felekezethez tartozó lakói összefogva építették újjá és varázsolták pezsgő életűvé. Ha a határátlépések hosszan elnyúlnak, akkor a mostari város­nézés lerövidül, kivételes esetben el is maradhat. Szállás, vacsora ****-os szállodában, Szarajevóban.

7. NAP: SZARAJEVÓ - HORVÁTORSZÁG - BUDAPEST

Reggeli után kb. 2 órás séta Szarajevó belvárosában. Török hamam, Han, Gazi Huszrev Dzsami, zsinagóga, Török kút, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros és látjuk Gavrilo Princip merényle­tének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecse­tekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Határátlépést követően, az M6-os úton haladva érkezés Budapestre várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási városába szállítunk.

Az útiokmánynak a hazaérkezéstől számítva minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie!

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PENNY parkoló, kb. reggel 2:00
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Kecskemét (Budapest után), Auchan parkoló, kb. reggel 8:00
— Kiskunfélegyháza (Budapest után), M5 melletti OMV benzinkút, kb. reggel 8:30
— Szeged (Budapest után), Rókusi körúti Tesco parkoló, kb. reggel 9:30
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10

Hasonló ajánlatok