Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Az Isztria mesés kincsei

Horvátország, Isztriai-félsziget, Pula Útazonosító: 496628
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás+Üdülés
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

1. nap: Budapest-Zágráb-Opatija-Isztria
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás Horvátország fiatalosan lüktető fővárosába, Zágrábba. A Szent László által alapított városnak nagyon sok magyar vonatkozása van, kellemes, élhető hangulata a legvonzóbb. Látogatásunk alkalmával a magyar vonatkozású történelmi emlékhelyeket is felkeressük. Séta az Alsóvárosban a zöld parksor ölelésében álló monarchiás épületek mellett. Majd a Felsővárosban a történelmi óváros zegzugos, középkori utcáin mélyedünk el a város régmúlt, de izgalmas eseményeiben a Káptalandomb katedrálisa és a Gradechen lévő épületek közt. Városnézésünk után folytatjuk utunkat a festői Isztriára, ahol gyönyörű strandok, velencei stílusú épületek, templomok, templomtornyok varázsolják el a látogatókat. Délután a festői Abbázia vár ránk. Ismerkedés Opatija városával, mely az Osztrák-Magyar Monarchia idején az egyik legjelentősebb fürdőváros, valamint híres művészek, uralkodók kedvelt pihenőhelye volt. Érkezés az Isztriai-félsziget hangulatos üdülővárosában található szállásunkra a kora esti órákban.

2. nap: Pula-Rovinj
Reggeli után a félsziget déli csücske felé indulunk. Pula városát keressük fel, ahol római emlékekkel ismerkedünk: amfiteátrum, római fórum, Augustus temploma, Sergius diadalíve. A délutánt az Isztriai-félsziget kis „ékszerdobozában”, Rovinjban töltjük, melynek festői óvárosa első pillantásra megragadja a látogatót. Kacskaringós, szűk, macskaköves kis utcák keresztezik egymást a félszigetre épült óvárosban, mely a legszebbek közé tartozik Horvátországban. Városnézésünkből nem maradhat ki a város jelképének is számító, dombtetőn magasodó Szent Eufémia székesegyház sem, ahonnan a harangtoronyból gyönyörű kilátás nyílik az öbölre és a Szent Katalin-szigetre is. Szabadidő, vásárlási lehetőség.

3. nap: Limski fjord-Piran-Trieszt
Szabad program vagy fakultatív kirándulási lehetőség. Rövid megálló a hegyekkel szegélyezett keskeny tengeröbölnél, a híres Limski fjordnál. A fjord 9km hosszan nyúlik be a szárazföld belsejébe, a legszélesebb pontja pedig eléri a 600 métert, mélysége akár a 30 métert is. Fotózás, majd továbbutazás Szlovéniába. A szlovén tengerpart legszebb kis városába, az olaszos hangulatú Piran-ba látogatunk. Szabadidő a hangulatos városközpontban, majd Olaszország híres kikötővárosa felé indulunk. Friuli Venezia Giulia tartomány fővárosának épületei, kávézói mind-mind a Monarchia hangulatát idézik. Trieszt városában megállunk a Miramare kastély isztriai fehér kőből épült romantikus épületénél, mely Erzsébet királyné kedvelt nyaralóhelye is volt. A kopár kőszirtet, melyre a kastély épült, számos trópusi növénnyel telepítették be. Jelenleg a park 22 hektáros területet foglal el, nagy részét angol stílusban tervezték meg, szökőkút és fontos szoborgyűjtemény is gazdagítja.  A csodálatos park megtekintése után búcsú Trieszttől. Estefelé térünk vissza szálláshelyünkre. (Ár: 20 EUR/fő)

4. nap: Pazin-Trakoscan-Budapest
Reggeli után Pazin felé indulunk. Belső-Isztria egyik legnagyobb városa, Pazin, melynek legfontosabb vonzereje a látványos fekvésű középkori kastély. A IX. században épült monumentális épület, egy szikla tetején áll, kilátással egy szurdokra. Fotószünet a sziklaszirtre épített várkastélynál, amely Verne Gyulát a „Sándor Mátyás” egyik helyszínének regénybe foglalására ihlette. Folytatjuk utunkat Magyarországra. Útközben még megtekintjük a szlovén határ közelében található romantikus Trakoscani várkastélyt, mely egy kúp formájú dombra épült, gazdag növényzetű park és egy tó veszi körül. Magas falaival, csipkés tornyaival és felvonóhídjával egy mesebeli kastély épülete fogadja a látogatókat. Érkezés Budapestre az esti órákban.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Horvátország Olaszország

 

Utazás: autóbusszal Szállás: **** szálloda Ellátás: félpanzió
 
Részvételi díj: 74.900,-Ft/fő
Egyágyas felár: 30.000,-Ft/fő,
Biztosítás: 2.280,-Ft/fő,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2%
 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Rovinj-Porec-Limski fjord fak. kirándulás 20 EUR
Trakoscani várkastély 50 HRK
Pula - Amfiteátrum 50 HRK
Pula - Augustus templom 10 HRK
Rovinj harangtorony 20 HRK
 
Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő!
 
A fakultatív programok ára a programnál megadott EUR-ban fizetendő, nem tartalmazza a belépők árát, melyek a helyszínen,  horvát kuna-ban fizetendők.
 
Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé.
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20
 

Hasonló ajánlatok