Ajánlatainkból
TDM Travel
Gyakorlati tudnivalók-Olaszország
Tisztelt Utasunk!

Először is köszönjük, hogy megtisztelt bizalmával és nyaralása megtervezéséhez a TdM Utazási Iroda kínálatát választotta! Az alábbiakban gondtalan nyaralásának eltöltéséhez és a legmegfelelőbb szálláshely kiválasztásához néhány nagyon fontos információra szeretnénk felhívni a figyelmét. A katalógusunkban szereplő legnépszerűbb ajánlatokon kívül weboldalunkon több száz apartman és szálloda közül választhatnak illetve örömmel állunk rendelkezésükre egyéni útiterv, városlátogatások, "Fly and Drive"  programok összeállításában is. Foglalásuk előtt, kérjük minden esetben olvassák el figyelmesen hasznos információinkat illetve a szerződéshez kapcsolódó Általános Szerződési Feltételeket is valamint tájékozódjanak figyelmesen az esetleges felárakkal kapcsolatban (légkondicionáló, pótágy stb.)! Indulás előtt, kérjük minden esetben ellenőrizzék úti okmányuk meglétét és annak érvényességét (útlevél vagy személyazonossági igazolvány). Bármilyen további kérdésük merülne fel, munkatársaink örömmel várják hívásukat!

Érkezés-elutazás: 
A turnusok Olaszországban általában szombattól-szombatig tartanak vagyis 8 nap / 7 éjszakásak. Indulásuk előtt 1 héttel irodánk e-mail-ben vagy postai úton juttatja el Önöknek a szállás elfoglalásához szükséges iratokat. Érkezéskor vendégeinknek "voucher" vagyis részvételi jegy/ szállásutalvány alapján kell a megjelölt helyen jelentkezniük. Minden szállásfoglalás csak az iroda által kiadott részvételi jegy ellenében vehető igénybe, melyen a TdM 0-24 órában hívható ügyeleti száma +36 70 390 2332 mellett a külföldi partner iroda vagy a szálláshely pontos címe és telefonszáma is megtalálható. A szállodai bejelentkezéshez vagy az apartman átvételéhez szükség lesz egy személyazonosító okmányra (útlevél, személyi igazolvány stb.), mely alapján a külföldi együttműködő a kötelező nyilvántartásba vételt lebonyolítja és a kulcsokat átadja. Szállodai foglalás esetén a szobák általában 14.00 órától, az apartmanok viszont csak a délutáni nyitvatartási időben, azaz általában 16-19 óra között foglalhatók el. A lefoglalt szálláshelyeket  kizárólag a voucher-en feltüntetett időpontig lehet elfoglalni és a megadott távozási időpontig a kulcsokat le kell adni! A voucher-en megadott érkezési időpontot (apartmanok esetében) szigorúan be kell tartani, mert a helyi iroda a jelzett időpontban bezár, így késői érkezés esetén a kulcsátvétel nem garantált! Késés esetén minden esetben kérjük, hogy időben értesítsék a külföldi együttműködő partnert vagy további intézkedéshez jelezzék a voucher-en feltüntetett ügyeleti számon! Amennyiben érkezésük bármely ok miatt előreláthatólag eltér a "hivatalos" turnusváltástól, úgy azt, kérjük irodánkban feltétlenül szíveskedjenek előre jelezni! Későbbi érkezés vagy korábbi távozás esetén a vendég által befizetett részvételi díjból visszatérítés nem jár! Az apartmanokat illetve a szállodai szobákat az elutazás napján általában legkésőbb délelőtt 09.00h-ig kell elhagyni, kivétel, ha ez másképpen kerül feltüntetésre.

Utazás:
Irodánk által ajánlott útvonal Szlovénián keresztül: Nagykanizsa-Tornyiszentmiklós-Maribor-Ljubjana-Trieszt-Velence. (Budapest-Lido di Jesolo kb. 700 km)  Szlovéniában pályamatrica megvétele szükséges. Minimum időtartam 7 nap: 2A kategória: 15 EUR, 2B kategória: 40 EUR, 1 hónapos érvényesség: 2A kategória: 30 EUR; 2B kategória: 80 EUR.  Amennyiben Ausztrián keresztül utazik a Rábafüzes-Graz-Klagenfurt-Udine útvonalon szintén pályamatrica vásárlására van szükség. Természetesen Olaszországban is fizetősek az autópályák. A pályarendszer teljes egészében behálózza az országot, az egyszerű tájékozódást kiválóan elhelyezett táblák könnyítik meg, így GPS nélkül is könnyen célba találunk. Olaszországban fizetőkapuknál kell a pályadíjat megfizetni, az előzetesen az automatából kapott jegy ellenében. A fizetőkapuknál a TelePass és kártyás fizetés helyett, a készpénzes fizetést jelző sorokat válasszák! Gépkocsival utazóknak javasoljuk, hogy a helyszínen fizetendő autópálya díjakkal kapcsolatban tájékozódjanak előre, valamint ne feledkezzenek meg az érvényes nemzetközi zöldkártyáról és biztosításról sem, amiket a biztosító társaságoknál lehet beszerezni!

Szállodák:
A ***-os szállodai szobák általában kis alapterületűek, kőpadlósak és a standard kategóriájúak egyszerűen berendezettek. Előfordulhat, hogy a fürdőszobában külön kiépített zuhanyfülke nincs, csak padlóösszefolyó.  A 2* és 3*-os (vagy akár néhány 4*-os) standard kategóriájú szállodákban a minibár nem tartozik az alapfelszereltséghez és előfordulhat, hogy a légkondicionáló is csak térítés ellenében igényelhető. Az úszómedencék általában június elejétől szeptember közepéig üzemelnek, de ez az időjárás és a vendégek számától függően változhat. A medencék pihenő időben (általában 13h é 16h között) zárva tartanak. A medence körüli napernyők és napágyak használata nem minden szállodában ingyenes. A parkolóhelyek száma mindig szabad kapacitás függvénye. Szállodai elhelyezés esetén gyermekár csak két felnőttel egy szobában történő elhelyezés esetén érvényes. 
Kérjük, hogy mindig nézzék meg figyelmesen érkezéskor a reggeli, az ebéd, a vacsora pontos időpontját, mert az étkezéseket csak a megadott időpontban lehet igénybe venni. Ha bármelyiket elmulasztják az igénybe nem vett szolgáltatások díja nem igényelhető vissza! A főétkezések az italok árát nem tartalmazzák, a fogyasztás minden esetben a helyszínen fizetendő!


Apartmanok:
A szálláshelyet csak annyi személy veheti igénybe, ahány személyre szól a voucher. Az apartman/szállodai szoba maximális befogadóképességébe a csecsemők és a kisgyermekek is beleszámítanak.

A standard olasz apartmanok általában egyszerűen berendezettek és alap felszereltséggel rendelkeznek. Minden apartman fürdőszobás (általában zuhanyzós kabin nélküli, padlóösszefolyóval). Edények, evőeszközök, bögrék, poharak az apartman maximális kapacitásának megfelelő számban találhatók a felszerelt konyha részben. (Bármilyen hiányosságot tapasztalnak, kérjük azt azonnal jelezzék!) Az apartmanok alapfelszereltsége miatt éles kést, sajtreszelőt, kenyérpirítót, kávéfőzőt stb. mindig vigyünk magunkkal, ha szükségünk lehet rá! Ahol nincs külön feltüntetve ott nincs mosogatógép, kávéfőző és mikrohullámú sütő. Az apartmanban található hűtőszekrények kisméretűek és kis teljesítményűek. A tűzhelyek általában gázzal működő sütő nélküli gáztűzhelyek. Kérjük érkezéskor feltétlenül ellenőrizzék a gázpalackokban a gáz mennyiségét és amennyiben csere szükséges erről értesítsék a helyi utazási irodát! Vasárnap nem lehet gázpalackot cserélni! Az ágyakhoz takarót illetve párnát biztosítanak, de ágyneműhuzatot, lepedőt vinni kell vagy lehet bérelni, melyet a foglaláskor előre kell jelezni és a helyszínen kell fizetni! Törölközőt, konyharuhát, asztalterítőt, tisztítószereket, WC papírt, gyufát stb. vinni kell! Az apartmanokhoz strandszerviz nem tartozik (kivéve ahol jelezve van), a helyszínen bérelhető. Ennek összege  a víztől való távolságától illetve a strandot üzemeltető cégtől függ. Az apartmanok a tulajdonosok ízlése alapján különböző stílusban vannak berendezve és felszerelve. A 2-3 fős stúdiók általában egylégterűek, a 4-5 fős apartmanok általában kétlégterűek, míg a 6-7 fős apartmanok háromlégterűek. A lakásokat általában áramtalanítva adják át. Minden apartmanban található egy központi kapcsoló általában a bejárat mellett. Az apartmanok elektromos rendszere viszonylag gyenge, ezért a nagyobb teljesítményű elektromos berendezések (kenyérpirító, mikrohullámú sütő, hajszárító stb.) egyidejű használata leverheti a biztosítékot. A hálózati feszültség általában 220-230V. A magyar csatlakozók sokszor nem illenek a konnektorokba. Minden villamossági szakboltban kapható egyébként - spina adattatore - vagyis adapter, melyet érdemes már utazás előtt beszerezni. Az árak minden esetben apartmanokra érvényesek, a feltüntetett maximális létszám szerinti foglaltságnak megfelelően, gyermekkedvezmény igénybevételére nincs lehetőség. Egyes apartmanokba kisméretű házi állatok vitele (előzetes bejelentési kötelezettség illetve helyszíni díjfizetés ellenében) engedélyezett. Apartmanok esetén minden lakáshoz 1 db kocsi beálló tartozik (Amennyiben az apartman nem rendelkezik saját parkolóval, azt külön jelezzük!) 


Kaució:
Apartmanok esetében kaució vagyis biztonsági letét szükséges, melyet a lakások átadásakor visszakapnak. A kaució befizetéséről kapott átvételi elismervényt őrizzék meg a befizetett összeg igazolása érdekében! Az apartmanok elfoglalásakor észlelt bármilyen hiányosságot azonnal jelezni kell az olasz partnerirodának! Az apartmanokat az átvételnek megfelelő állapotban kell leadni, különös tekintettel a konyhasarokra (üres üvegek, mosatlan edények illetve a hűtőben ételmaradék nem maradhat!), ellenkező esetben a partneriroda a kaució egy részét visszatarthatja! A kaució összegét és az esetlegesen külön fizetendő költségeket az adott szálláshelyre vonatkozó ártábla alatt jelezzük. Fontos: Minden esetben ki kell vinni a szemetet, mosatlan edény és ételek a hűtőben nem maradhatnak, akkor sem, ha az apartman bérleti díja tartalmazza a takarítást vagy a helyszínen kötelezően fizetendő!


Strandszerviz:
A strandszerviz használati díja szobánként vagy apartmanonként általában a helyszínen fizetendő. Amennyiben a részvételi díj magában foglalja a strandszervizt is, azt az ártábla alatt külön jelezzünk. Ez szobánként illetve apartmanonként 1 napernyőt és 2 db napozószéket jelent. Ha további napernyőre/nyugágyra lenne szükség, azt a helyszínen kell igényelni és fizetni.

Fontos:
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy tapasztalataink alapján a nyári szezonban sajnos gyakoribbak a lopások. Kérjük, hogy figyeljenek értékeikre, a szállodai szobák és apartmanok ablakát, erkély ajtaját éjszakára se hagyják nyitva, emeleti szobák esetében sem, illetve biztonsági okokból javasoljuk a redőnyök használatát is! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az apartmanokban, szállodai szobákban készpénzt, ékszereket stb. ne hagyjanak őrizetlenül! 


Biztosítás:
A biztonságos utazás alapfeltétele az érvényes Baleset-Betegség-Poggyászbiztosítás. Javasoljuk, hogy indulás előtt körültekintően tájékozódjanak a különböző biztosítási módozatokról! Irodánkban természetesen több ajánlat közül is választhatnak. Amennyiben biztosításukat nem irodánknál kötötték meg, kérjük, hogy minden esetben körültekintően tájékozódjanak az érvényesség (különösen a bankkártyához kapcsolódó biztosítási csomagok esetén), a kártérítési limitek valamint a probléma esetén értesítendő asszisztencia elérhetőségeit illetően! A sztornó biztosítás utazásképtelenség esetén nyújt fedezetet, a biztosító szabályzatának és elbírálásának megfelelően. (A részvételi díj: 1,5%-a.)


Üzletek nyitva tartása:
A legtöbb üzlet a hét minden napján 09.00 órától késő estig nyitva tart, a déli órákban 12.00 és 16.00 óra között a szieszta idején bezárnak. Vásárlási lehetőségek: az ajándékok közül legnagyobb a választék a kulináris specialitások körében bor, olívaolaj, balzsamecet, likőrök közül Limoncello, Amaretto stb., de nehéz ellenállni a színes jellegzetes emléktárgynak, sok helyen találkozunk jellegzetes kerámiákkal, fafaragásokkal, vagy hagyományos módon készített hímzésekkel és csipkékkel is.


Utas kívánság, reklamáció:
Egyéni kéréseket, kívánságokat (egymás melletti szobák, emeleti apartman stb.) foglaláskor továbbítjuk a partnerünknek, de azok teljesítésére garanciát sajnos nem áll módunkban vállalni, ezzel kapcsolatban kárigény a későbbiekben nem érvényesíthető!

Esetleges hibás teljesítés esetén az utas szavatossági igényét érvényesítheti. Az utas szavatossági igénye elsősorban kijavítás iránti igény, amelyet a TdM úgy teljesít, hogy az utas által közölt hibát az utas egyetértésével kijavítják, vagy a hibás szolgáltatás helyett a TdM azonos, vagy magasabb értékű szolgáltatást nyújt. Az Utas a hiba felfedezése után köteles kifogását a helyszíni szolgáltatóval közölni, jegyzőkönyv felvételével írásba foglalni. A kifogást teljes terjedelmében jegyzőkönyvbe kell foglalni, a jegyzőkönyv egy példányát az utasnak át kell adni. Amennyiben panaszát a helyi szolgáltató nem orvosolta, az Utas haladéktalanul köteles erről az utazásszervezőt - a TdM Travelt értesíteni. Az utas panaszának bejelentésére illetve a vitás helyzetek megoldására a TdM 24 órás ügyeleti elérhetőséget és segítségnyújtást biztosít, a részvételi jegyen megadott ügyeleti számon. A közlés késedelméből eredő kárért az utas felelős és a bizonyítási teher az utasra hárul.  Elmulasztott helyszíni hibajelzést hazaérkezés után nem áll módunkban elbírálni! Nagy gondot fordítunk arra, hogy az általunk értékesített szálláshelyeken minden rendben legyen. Ha ennek ellenére valamivel elégedetlenek, kérjük, hogy azonnal jelezzék partnerirodánkban vagy hívják ügyeleti telefonszámunkat a hiba mielőbb kijavítása érdekében. A szálláshely esetleges cseréjét az érkezés napján, azonnal kell kérni! A cseréből adódó többletköltségek az utast terhelik. Olyan reklamáció esetében, melynél a fogadó fél nem ismeri el a hibát, vagy azt a helyszínen nem jelentették, illetve elmulasztották hívni ügyleleti számunkat, a reklamációval érdemben nem áll módunkban foglalkozni.


Idegenforgalmi adó:
2012. januártól Olaszország számos nagyvárosában és üdülővárosában került illetve folyamatosan kerül bevezetésre az idegenforgalmi adó, mely régiótól és kategóriától függően 0,30-7EUR/fő/éj összeg között váltakozik. Mivel a régiók folyamatosan vezetik be a helyszínen fizetendő adót, ennek pontos összegéről katalógusunk készítésekor még nem minden információ állt rendelkezésünkre, így kérjük keressék fel weboldalunkat is, ahol számos további ajánlat mellett a foglalással kapcsolatos egyéb kiegészítő információk is rendelkezésre állnak.Gondtalan és felhőtlen nyaralást kívánunk Önnek!


TdM Travel Tours  2600. Vác, Budapesti főút 24.
Tel: +36 27 319 381  Fax: +36 27 319 379
1023. Budapest, Lukács u.1. Tel/fax: +36 1 336 0726
www.tdmtravel.hu    (U-000204)

A szerződéskötést megelőző tájékoztatás


Kérjük foglalás előtt olvassa el figyelmesen a TdM Travel Tours Kft. utazási csomagra vonatkozó szerződéséhez kapcsolódó tájékoztatót, mely az utazók teljes körű tájékoztatásának megfelelően, a hatályos jogszabályok alapján készült. A TdM Travel Tours Kft. által Önnek felkínált utazási szolgáltatások kombinációja az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet értelmében vett utazási csomag. Ennél fogva az utazási csomagra vonatkozó valamennyi jogosultság megilleti Önt. Az utazási csomag szerződésszerű teljesítéséért teljes egészében a TdM Travel Tours Kft. felelős. Ezen kívül a TdM Travel Tours Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően védelemmel rendelkezik arra az esetre, ha fizetésképtelenné válik, annak érdekében, hogy az Ön által befizetett pénzösszegeket visszatérítse, és amennyiben az utazók szállítása a csomag részét képezi, Önt hazaszállítsa. Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet szerinti legfontosabb jogokról bővebb információt ITT talál. A TdM Travel Tours Kft. a fizetésképtelenséggel szembeni védelemért felelős Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe (1139 Budapest, Váci út 99. Tel: +36 1 460 1400, Email: info@colonnade.hu ) révén gondoskodott a fizetésképtelenséggel szembeni védelemről. További információk: Általános Szerződési Feltételek


További információk foglalás előtt


Felszállási lehetőségek, Vidéki transzferek:

Autóbuszaink Budapestről a Déli Pályaudvartól indulnak. Vidéki felszállási lehetőségekről információ az egyes program leírások után. Transzfer információ:ITT


Ülőhelyek:

Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk. Az üléshelyek kiosztása jelentkezési sorrendben történik! Az autóbuszon a helyeket a befizetések sorrendjében értékesítjük, az első soroktól hátrafelé. Utas kérést természetesen a rendelkezésre álló szabad helyek alapján minden esetben igyekszünk teljesíteni. Az autóbuszok mérete 49+2 fős, 51+2 fős, 53 vagy 57+2 fős, a csoport létszáma alapján került beállításra, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. (Az üléshely és az autóbusz típusváltás jogát fenntartjuk!) Az ülésrend az utazás teljes időtartama alatt érvényben marad és az üléshelyet az indulás előtt kiküldésre kerülő utas programon is szerepeltetjük. Az utolsó sor férőhelyeire árkedvezmény nincs. (Repülős utazások esetében nincs mód az ülőhelyek előzetes kiválasztására.)


Útlemondási biztosítás:

A részvételi díjak nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást, melynek megkötése minden programunk esetében kötelező. (Részvételi díj 1,5%-a.) A sztornó biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Amennyiben az Ügyfél saját vagy vele együtt utazó utastársa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A Colonnade Biztosítóval kötött útlemondási biztosítás alapján az utazásképtelenséget minden esetben írásban kell bejelenteni. Az elbírálás a biztosító társaság szabályzata szerint történik, 20% önrész levonásával. Az útlemondási biztosításra vonatkozó feltételeinket tartalmazó szerződést, szórólapot kérje irodánkban. Fontos: a sztornó biztosítás már megkezdett utazás esetében nem nyújt fedezetet! Válassza a biztonságot és kössön kombinált biztosítási csomagot, mely sztornó biztosítás és baleset- betegség-poggyász biztosítás megvásárlásával utazásképtelenség esetén 100% pénz visszatérítést garantál Önnek a biztosító szabályzata alapján. Útlemondás esetén lehetőség szerint azonnal, legfeljebb 2 munkanapon belül kell írásban értesíteni az irodát. Késedelem esetén a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító minden esetben a kiállított orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.


Baleset- betegség- poggyász biztosítás:

A részvételi díjak utasbiztosítást nem tartalmaznak. Csoportos utazások esetében az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megkötése. Baleset-betegség- poggyász biztosítás ára 565,-Ft/fő/nap. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezeknél a szervezett utazásoknál irodánk a Colonnade Classic alapcsomagját köti meg Utasai részére, de amennyiben Ügyfelünk magasabb biztosítási szolgáltatást kíván igénybe venni, abban az esetben lehetőség van a Colonnade Premium és Privileg módozat megkötésére is csoportos díjtétellel. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Amennyiben bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításunk van, minden esetben tájékozódjunk körültekintően kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához.


További kérdés esetén várjuk hívását a 06 30 331 3359-es telefonszámon!


Az oldalunkon található kalkuláció tájékoztató jellegű, így az online fizetés megkezdése előtt munkatársunk ellenőrzi, szükség esetén javítja a kalkulációt.

A kártyás fizetéshez egy egyedi linket küldünk Önnek az ajánlatkéréskor megadott email címére, mely 48 óráig érvényes. Az itt kiküldött linken átnézheti a kalkuláció helyességét, kinyomtathatja azt, és ekkor kezdheti meg az online fizetést is.

Szeretne élni a lehetőséggel?