Ajánlatainkból
TDM Travel
Szilveszter Rómában
Olaszország / Róma és környéke / Róma
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Hotel ***
Szobatípus:
Kétágyas
Időtartam:
4 éj
Utazás azonosító:
177536
Időpont
Szobatípus
Ár
2019-12-29
Kétágyas
94.900 Ft/fő
Foglalás
A hajdani Római Birodalom központja évente milliókat csábít a felfedezésére. Bazilikák, fényes paloták, diadalívek emlékeztetnek a több ezer éves kultúrára. Az örök város egy eleven múzeum, felfoghatatlan mennyiségű műkincs otthona, nem beszélve a város utánozhatatlan, romantikus hangulatáról. Különleges óévbúcsúztató vár mindenkire, aki Rómát választja az év utolsó napjaiban. Nem mindennapi élmény az ókori város falai között ünnepelni, és kezdeni az új esztendőt.

1.      1.nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba, Montecatini Terme városába. Ez a hangulatos, 21 ezer lakost számláló kisváros, Toscana régiójában, Pisa és Firenze közelében fekszik. A város Itália legnagyobb és egyben egyik legismertebb termálfürdő-célpontja, ami évente több ezer turistát vonz a városba. A történelmi hangulat mellett a modern város pezsgésével is találkozunk, hiszen üzletek, éttermek sora vár a belvárosban. A város pálmafákkal, szökőkúttal ékeskedő hangulatos főtere, a Piazza del Popolo, mely az ünnepi időszakban gyönyörű díszítéssel örvendezteti meg a látogatókat, mindenképpen megér egy esti sétát. Szálláshely elfoglalása a kora esti órákban.

2. nap: Róma
Reggeli után folytatjuk utazásunkat Lazio tartományába. Vár Róma! Ahol megtudjuk, miről mesélnek a sokat látott macskaköves utcák, a császárok fórumai, valamint a legendás és romantikus Trevi kút! Lazio tartomány fővárosában járva egy dicsőséges birodalom, több ezer éves kultúra nyomdokain járunk, ahol az ókori romok, gyönyörű bazilikák, díszes paloták mind a város legendás történelmét hirdetik. Az Örök város ókori nevezetességeivel kezdjük gyalogos városnézésünket. A Piazza Venezia, az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja, a város jelképe a Kolosszeum lesznek az első legfontosabb látnivalók. Programunkból nem maradhat ki a Piazza di Spagna-n elterülő Spanyol lépcső, a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, és Róma leghíresebb szökőkútja a Trevi kút sem. Szálláshely elfoglalása Róma közelében az esti órákban (2 éj 4* szálloda).

3. nap: Róma-Vatikán
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk római városnézésünket. Látogatási lehetőség a Vatikánban. A múzeum számtalan művészeti kincse, és a monumentális Szent Péter Bazilika megtekintése, részletes tárlatvezetéssel. (Ár: 14.900,-Ft/fő*- Jelentkezéskor fizetendő!) Délutáni programunkat a híres Tevere folyó mentén folytatjuk. Következik az Angyalvár, mely Mihály arkangyalról kapta a nevét, a Navona tér, ahol három gyönyörű szökőkút található és a Pantheon (Raffaello sírja). Kora este visszautazás a szálláshelyre, készülődés a szilveszter éjszakára. Utasaink két lehetőség között választhatnak ma este. Vacsora a szállodában, majd szabadprogram Róma belvárosában vagy szilveszteri vacsora egy belvárosi étteremben, a Vatikán szomszédságában. Visszautazás a szállodába a kora hajnali órákban.

Szilveszteri vacsora menü:

Előétel: bazsalikomos bruschetta, parmezán, bresaola sonka, ruccola, gombás fettuccine tészta, spenóttal és túróval töltött palacsinta
Főétel: borjúhús sonkával és zsályával (saltimbocca alla romana con prosciutto di Norcia), pirított cikória, rozmaringos burgonya
Desszert: fagylalt kehely
Éjfélkor lencse kolbásszal.
Asztalonként víz, házi bor, kávé, pezsgő.

4. nap: Orvietó-Montecatini Terme
Elutazás Umbria tartomány gyönyörű kisvárosába, Orvietóba, mely egy vulkáni tufa alkotta hegy csúcsán helyezkedik el.  A kanyargós utcákon sétálgatva váratlanul bukkan elő a XIV. században épült Itália legszebb székesegyháza, melynek homlokzati mozaikjai elkápráztatnak szépségükkel. Megtekintjük az „Itália csodájának” nevezett csodás Dómot, majd rövid szabadidő. Séta a varázslatos középkori óváros hangulatos kis utcáiban, ahol ha kedvünk tartja kóstolhatunk a híres orvietói borokból , vagy elfogyaszthatunk egy finom porchetta-s szendvicset is. Esti érkezés a Montecatini Terme városában található szállásra.

5. nap: Firenze-Budapest
Korai reggelinket követően Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe utazunk, ahol az Arno parti város legfontosabb nevezetességeit keressük fel. A reneszánsz szülőföldjén, elsétálunk a város egyik jelképéhez a Ponte Vecchio hídjához, ahol gyönyörködhetünk az aranyművesek kifogyhatatlan kínálatában, majd a város politikai központja a Piazza della Signoria felfedezésére indulunk. A Dóm téren megtekintjük a gyönyörű márványborítással ékeskedő gótikus Santa Maria del Fiore épületét, Giotto harangtornyával és a Keresztelőkápolna épületével. Belvárosi sétánk után megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.
Utazás: autóbusszal, Szállás: ***/**** szálloda, Ellátás: reggeli

 Részvételi díj: 94.900,-Ft/fő
Gyermekár (12 éves korig): 85.500,-Ft/fő
Félpanzió: 17.000,-Ft/fő (4 vacsora a szállodában)
Félpanzió*: 34.900,-Ft/fő (3 vacsora szállodában+Szilveszteri vacsora Róma belvárosában),
Egyágyas felár: 20.000,-Ft/fő
Biztosítás:
2.825,-Ft/fő, Sztornó biztosítás: 1.5%

Jelentkezéskor fizetendő:
Vatikán tárlatvezetéssel:
14.900,-Ft/főTájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő audio-guide: 1.500 Ft/fő
Róma / tömegközlekedés: 7 EUR/nap
Róma / helyi idegenvezető költsége: 5 EUR/fő
Róma városbelépő szilveszter éjszaka: 5 EUR/fő
Orvietó / felvonó: 3 EUR
Orvietó / Dóm+Brizio: 3 EUR
Firenze/Santa Croce Templom: 8 EUR
Firenze 10 EUR/fő
    (Kötelezően fizetendő-regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége!)

Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő!


Tisztelt Utasaink!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy mivel a Szent Péter Bazilika ma is működő keresztény templom, ezért a Vatikán fenntartja a jogot, hogy a szentély látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozza.Amennyiben a Bazilika nem látogatható, úgy a programkimaradás miatt irodánkat felelősség nem terheli.
Köszönjük megértésüket!


Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:20

További érintett desztinációk: Olaszország - Róma és környéke - Róma

A szerződéskötést megelőző tájékoztatás


Kérjük foglalás előtt olvassa el figyelmesen a TdM Travel Tours Kft. utazási csomagra vonatkozó szerződéséhez kapcsolódó tájékoztatót, mely az utazók teljes körű tájékoztatásának megfelelően, a hatályos jogszabályok alapján készült. A TdM Travel Tours Kft. által Önnek felkínált utazási szolgáltatások kombinációja az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet értelmében vett utazási csomag. Ennél fogva az utazási csomagra vonatkozó valamennyi jogosultság megilleti Önt. Az utazási csomag szerződésszerű teljesítéséért teljes egészében a TdM Travel Tours Kft. felelős. Ezen kívül a TdM Travel Tours Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően védelemmel rendelkezik arra az esetre, ha fizetésképtelenné válik, annak érdekében, hogy az Ön által befizetett pénzösszegeket visszatérítse, és amennyiben az utazók szállítása a csomag részét képezi, Önt hazaszállítsa. Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet szerinti legfontosabb jogokról bővebb információt ITT talál. A TdM Travel Tours Kft. a fizetésképtelenséggel szembeni védelemért felelős Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe (1139 Budapest, Váci út 99. Tel: +36 1 460 1400, Email: info@colonnade.hu ) révén gondoskodott a fizetésképtelenséggel szembeni védelemről. További információk: Általános Szerződési Feltételek


További információk foglalás előtt


Felszállási lehetőségek, Vidéki transzferek:

Autóbuszaink Budapestről a Déli Pályaudvartól indulnak. Vidéki felszállási lehetőségekről információ az egyes program leírások után. Transzfer információ:ITT


Ülőhelyek:

Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk. Az üléshelyek kiosztása jelentkezési sorrendben történik! Az autóbuszon a helyeket a befizetések sorrendjében értékesítjük, az első soroktól hátrafelé. Utas kérést természetesen a rendelkezésre álló szabad helyek alapján minden esetben igyekszünk teljesíteni. Az autóbuszok mérete 49+2 fős, 51+2 fős, 53 vagy 57+2 fős, a csoport létszáma alapján került beállításra, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. (Az üléshely és az autóbusz típusváltás jogát fenntartjuk!) Az ülésrend az utazás teljes időtartama alatt érvényben marad és az üléshelyet az indulás előtt kiküldésre kerülő utas programon is szerepeltetjük. Az utolsó sor férőhelyeire árkedvezmény nincs. (Repülős utazások esetében nincs mód az ülőhelyek előzetes kiválasztására.)


Útlemondási biztosítás:

A részvételi díjak nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást, melynek megkötése minden programunk esetében kötelező. (Részvételi díj 1,5%-a.) A sztornó biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Amennyiben az Ügyfél saját vagy vele együtt utazó utastársa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A Colonnade Biztosítóval kötött útlemondási biztosítás alapján az utazásképtelenséget minden esetben írásban kell bejelenteni. Az elbírálás a biztosító társaság szabályzata szerint történik, 20% önrész levonásával. Az útlemondási biztosításra vonatkozó feltételeinket tartalmazó szerződést, szórólapot kérje irodánkban. Fontos: a sztornó biztosítás már megkezdett utazás esetében nem nyújt fedezetet! Válassza a biztonságot és kössön kombinált biztosítási csomagot, mely sztornó biztosítás és baleset- betegség-poggyász biztosítás megvásárlásával utazásképtelenség esetén 100% pénz visszatérítést garantál Önnek a biztosító szabályzata alapján. Útlemondás esetén lehetőség szerint azonnal, legfeljebb 2 munkanapon belül kell írásban értesíteni az irodát. Késedelem esetén a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító minden esetben a kiállított orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.


Baleset- betegség- poggyász biztosítás:

A részvételi díjak utasbiztosítást nem tartalmaznak. Csoportos utazások esetében az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megkötése. Baleset-betegség- poggyász biztosítás ára 565,-Ft/fő/nap. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezeknél a szervezett utazásoknál irodánk a Colonnade Classic alapcsomagját köti meg Utasai részére, de amennyiben Ügyfelünk magasabb biztosítási szolgáltatást kíván igénybe venni, abban az esetben lehetőség van a Colonnade Premium és Privileg módozat megkötésére is csoportos díjtétellel. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Amennyiben bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításunk van, minden esetben tájékozódjunk körültekintően kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához.


További kérdés esetén várjuk hívását a 06 30 331 3359-es telefonszámon!


Az oldalunkon található kalkuláció tájékoztató jellegű, így az online fizetés megkezdése előtt munkatársunk ellenőrzi, szükség esetén javítja a kalkulációt.

A kártyás fizetéshez egy egyedi linket küldünk Önnek az ajánlatkéréskor megadott email címére, mely 48 óráig érvényes. Az itt kiküldött linken átnézheti a kalkuláció helyességét, kinyomtathatja azt, és ekkor kezdheti meg az online fizetést is.

Szeretne élni a lehetőséggel?