Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Szilveszter Párizsban & kirándulás a Loire menti kastélyokhoz

Franciaország, Ile-de-France, Párizs Útazonosító: 177468
  • Szálláskategória: Hotel **
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
1. nap: Budapest - Freyming Merlebach
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről Ausztrián és Németországon át a franciországi tranzitszállásra. Este a szálláshely elfoglalása.
2. nap: Párizs
Reggeli után utazás a Szajna parti Párizsba, a fény és pompa városába, ahol látogatási lehetőség a felbecsülhetetlen műkincseket kiállító Louvre múzeumában, részletes tárlatvezetéssel. (Ár: 30 EUR/fő) Ezután autóbuszos városnézés: Bastille tér, rakparti könyvárusok sora, Sorbonne, híres kávézók… Az Invalídusok Dómjában megtekintjük I. Napóleon sírját, majd Opera, Concorde tér, Champs-Elysées sugárút, diadalív, Eiffel torony. Este, hajókirándulás keretében gyönyörködhetünk a fényözönben úszó városban (18 EUR/fő). Szállás elfoglalása.
3. nap: Amboise – Chenonceaux - Chambord
Szabadprogram Párizsban vagy felejthetetlen fakultatív kirándulás a kastélyok hazájába. (Ár: 45 EUR/fő) Első megállónk a Loire völgyében Amboise kastélya mely a Világörökség része. Itt áll a Szent Hubertus kápolna Leonardo sírjával. Délután a sokak által legszebbnek tartott kastélyt, a Chenonceau-i vízikastélyt és parkját nézzük meg. Délutáni programunkat Chambord kastélyának megtekintésével zárjuk, mely a francia reneszánsz és a középkor klasszikus formáit ötvözi. Visszautazás Párizsba az esti órákban.
4. nap: Versailles
Reggeli után a Napkirály hajdani rezidenciájának megtekintésére indulunk. Versailles az európai kastélyépítészet csúcspontja, az abszolút hatalom szimbóluma, a Világörökség része, majd visszautazunk Párizsba, ahol délután gyalogos séta keretében tekintjük meg a Cité szigeten az adventi pompában ragyogó Notre-Dame katedrálist. Szállás, készülődés a Szilveszterre. Szilveszteri vacsora egy hangulatos párizsi étteremben vagy szabad séta kora hajnalig a világ talán legnagyobb forgatagában a Champs-Élysées-n. Az autóbusz 2 óra felé indul vissza a szállodába.
5. nap: Párizs - Reims
Séta a Montmartre-on a Moulin Rouge, Festők tere, Sacré-Coeur bazilika érintésével, majd szabadidő. A késő délutáni órákban búcsú a „fények városától”, majd utazás Champagne tartomány fővárosába, Reimsbe, mely hajdanán a királyok koronázó városa volt. A koronázások és a királyi italok székhelyén megtekintjük a katedrálist, mely az ország egyik legfontosabb gótikus temploma. Az építészeti remekmű 1991 óta az UNESCO Világörökség része. A francia történelem igazán fontos pillanatai, Klodvig megkeresztelésétől a királyok megkoronázásáig mind nyomot hagyott Reims városán. Továbbutazás a tranzitszállásra.
6. nap: Freyming Merlebach - Budapest
Reggeli a szállodában, majd hazautazás rövid pihenőkkel. Késő esti érkezés Budapestre. 

Utazás:
autóbusszal   Szállás:  **szálloda   Ellátás: reggeli

Részvételi díj: ,-Ft/fő Félpanzió (3 vacsora): 28.000,-Ft/fő, Szilveszteri vacsora: 50.000,- Ft/fő 
Egyágyas felár: 65.000,-Ft/fő  Biztosítás: 4.200,-Ft/fő, Sztornóbiztosítás: 2,8%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 3.300,- Ft
 
Tájékoztató a helyszínen felmerülő költségekről és belépőkről:
48 órás múzeumbérlet: 55 EUR
Louvre magyar nyelvű tárlatvezetése: 30 EUR  
Sétahajózás a Szajnán: 18 EUR  
Versailles/kert: 11 EUR 
Eiffel torony - lifttel 3. emelet 26,8 EUR
Montparnasse-torony 20 EUR
Viaszmúzeum 22 EUR
Loire-völgye kirándulás: 45 EUR
Amboise kastély belépő: 13,5 EUR
Chanonceaux kastély belépő: 12 EUR
Chambord kastély belépő: 14,5 EUR
Párizs regisztrációs adó: 10 EUR
idegenforgalmi adó (Párizs): kb. 1,7 EUR/fő/éj
 
Paris Museum Pass - Múzeumbérlet: A múzeumbérlet Párizs 60 múzeumába, illetve műemlékébe enged szabad belépést. A múzeumbérlet megvásárlásával jelentős összeg és idő takarítható meg, elkerülve az esetenkénti több órás sorban állást.
A múzeumbérlet felhasználható, többek között az alábbi helyeken: Louvre, Arc de Triomphe, Pantheon, Sainte Chapelle, Conciergerie, Notre Dame, Orsay múzeum, Rodin múzeum, Pompidou Központ, Versailles-i kastély (de a kert nem!)
A múzeumbérlet választása nem kötelező, csak ajánlott!
 
Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé.

Felszállási lehetőségek
:
Budapest - Déli pu. Koronaőr köz: 06:00
Tata – Shell kút, 64-es km, Remeteségi pihenő: 06:45
Győr - M1-es autópálya 119-es km, Arrabona pihenő, MOL kút: 07:30
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya 163-as km, Mosoni pihenő, MOL-Marché benzinkút: 07:50

Szállások:

Tranzitszállás: Hotel B&B:  oda- és visszaúton 1-1 éj a francia-német határ francia oldalán, Freyming-Merlebachban, B&B szállodában. A szobák kényelmesen berendezettek, saját fürdőszobával, TV-vel, telefonnal, internet csatlakozási lehetőséggel felszereltek.
www.hotel-bb.com
Párizs: Best Hotel: a szálloda Párizs északi részén, a külvárosban található (Baillet en France). A szobák célszerűen berendezettek, fürdőszobával, TV-vel felszereltek.
Bővebb információ: www.besthotel.fr

Szilveszteri vacsora
(egy belvárosi étteremben, a Montmartre közelében!)
Menü:
később
Vacsora közben élő zene, illetve CD-ről játszott muzsika szórakoztatja a vendégeket, táncolni nem kötelező, de elvárt! :)
Éjfél az étteremben vagy valahol kint, a forgatagban. A busz 2 óra körül indul vissza a szállodába.

Hasonló ajánlatok