Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Hanza városok és Dánia - repülővel

Dánia, Körutazás Dániában, Körutazás Dániában Útazonosító: 625799
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2024-07-30 -tól
2 ágyas szoba
4 éj
499.000 Ft/fő, 2 ágyas szoba

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás

Leírás:


?  Dánia teljes bejárása nyugatról keletre
?  Viking regék, festői táj és Koppenhága
?  Repülős csatlakozással rövidíthető a buszút
?  Balti-tengeri hajózás, majd Berlin megismerése

Vannak városok, melyeket nem csak a műemlékei miatt keresünk fel, hanem azért, mert vidámak, egyedi hangulatuk van. Nos, ilyen Koppenhága is.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - HAMBURG

Repülős utasaink menetrend függvényében indulnak Budapestről Hamburgba. A reptéren felvesszük őket. (A repülővel uta­zóknak, a busz érkezéséig, várakozás előfordulhat). A teljes csoporttal együtt kezdjük a városnézést. Hamburg Európa egyik leggazdagabb metropolisza. Statisztikák szerint Németország legtöbb milliomosa itt lakik. Kikötői negyede - melyet a busz­ból látni is fogunk -, hatalmas forgalmat bonyolít le. Séta a belvárosban, melynek csúcspontja a Városháza, mely Európa egyik legrégebbi ilyen jellegű épülete. Érdekes a Szt. Mihály evangélikus főtemplom is, melynek tornya több mint 130 m magas. Ezeken kívül a belváros további látványosságait is meg­tekinti a csoport. Szállás Hamburg körzetében.

2. NAP: RIBE - CHRISTIANSFELD - KOLDING

Reggel elhagyjuk Németországot és átmegyünk Dániába. Északra indulunk, hogy megnézzük a dán királyság legrégebbi városát, Ribe-t. A 710-ben alapított város visszarepít minket a vikingek ide­jébe. A szabadtéri múzeum segítségével bepillantást nyerhetünk a vikingek mindennapjaiba. Ribe katedrálisa a legrégebbi dán temp­lom. A városnézés után folytatjuk utunkat Christiansfeldbe. Ezt a városkát 1773-ban a király parancsára építették. Ez volt a tökéle­tes város az egyház elképzelései alapján. Különlegessége miatt az UNESCO Világörökségnek nyilvánította. Tovább utazunk Koldingba. Itt megnézzük a város híres kastélyát, amely az első királyi reziden­cia volt Dániában. A város ma már kreatív- és kézművesközpont. Programunk végén elfoglaljuk szállásunkat.

3. NAP: FYN - ODENSE - EGESKOV - ROSKILDE

Reggel egy hídon átkelve a Funen szigetre érkezünk. A nagy dán mesemondó, Andersen is ezen a szigeten élt. Először megnéz­zük Fyn városát, mely egy skanzen. Bemutatja, hogy éltek a dán emberek az 1800-as években. A több mint 25 farmházból álló múzeumban profi színészek segítségével ismerhetjük meg a falusi emberek életét. Tovább haladva Odensébe érünk, amely e kis sziget ,,fővárosa" és Dánia 3. legnagyobb városa. Itt született és nevelkedett Andersen. Meglátogatjuk szülőházát, illetve az életéről és munkásságáról szóló múzeumot is. A szűk és kanyar­gós kis utcákon sétálva megelevenedik előttünk mindaz, melyről történeteiben mesél. Következő állomásunk Egeskov kastélya lesz. Funen 123 kastélya közül ez a legszebb. A kastély gróf Ahlefeld család tulajdona. A csodálatos kertben is sétálhatunk, mely beke­rült a világ 12 legszebb kertjének rangsorába. A kastélyt elhagyva egy újabb hídon kelünk át és utazunk tovább szállásunkra.

4. NAP: ROSKILDE - KOPPENHÁGA - YSTAD

Reggeli után Roskilde központjába megyünk. A várost Kékfogú Harald (akiről a Bluetooth-t nevezték el) alapította 980-ban. Miután a katolicizmus megjelent Dániában, Roskilde lett a vallási központ. Nyitásra érkezünk a katedrálishoz, mely a Világörökség része és több mint 40 uralkodó sírja található benne, ezzel felidézve a dán történelmet. Ezután rövid időre átmegyünk a Viking Hajómúzeumba, ahol láthatunk 5 ere­deti viking hajót, illetve sok egyéb érdekességet. Kb.11:15-kor indulunk a fővárosba, Koppenhágába. Először az Amalienborg palotához megyünk. Ezt követően a Christiansborg palotát látogatjuk meg, ahol a dán parlament ülésezik, majd követ­kezik a belváros megtekintése. Sokak szerint a leghangulato­sabb észak-európai főváros Koppenhága. Délután, mielőtt egy újabb hídon kelnénk át - ennek túlsó fele már Svédországban van - rövid szabadprogram. Útközben kimegyünk a tenger­partra a híres Sellőlány szoborhoz. A nap végén a svédországi Ystadba érkezünk, ahonnan éjszakai kompon Lengyelországba utazunk. Szállás a hajón 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban. Fakultatív vacsora.

5. NAP: BERLIN - BUDAPEST

A reggeli órákban kötünk ki Swinoujsciében, mely Lengyelországban, közvetlenül a német határnál található. Ezt köve­tően átlépünk Németországba és a főváros felé vesszük az irányt. A kora délutáni órákban érkezünk Berlinbe. Autóbuszos és gyalogos városnézés. Megtekintjük a kormányzati negye­det a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), mely a Brandenburgi-kapu közelében található. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Potsdamer Platz, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal, mely az NDK-s időkben is az egyik legkeresettebb látványosság volt. De látjuk még a Vörös-Városházát, a hatalmas berlini Dóm épületét is. Felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a szovjet és az ameri­kai zóna határánál. Később itt alakult ki Kelet-Berlin, Nyugat- Berlin egyik leghíresebb átkelőpontja. Késő délután, repülős utasainkat kivisszük a repülőtérre és hazarepülnek. Az esti órák­ban érkeznek a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal, Hajóval, Repülővel

Hasonló ajánlatok