Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Nyaralás viking módra és látogatás Legolandbe - családi utazás magyar idegenvezetéssel 2024.08.23-26.

Dánia, Körutazás Dániában, Billund Útazonosító: 616020
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2024-08-23 -tól
Kétágyas szoba fran...
3 éj
359.000 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal
2024-08-23 -tól
Kétágyas szoba külö...
3 éj
359.000 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba külön ággyal
2024-08-23 -tól
Kétágyas szoba, pót...
3 éj
359.000 Ft/fő, 2F+1GY(0-12), Kétágyas szoba, pótággyal - 2 felnőtt és 1 gyerek
2024-08-23 -tól
Négyágyas szoba - 2...
3 éj
359.000 Ft/fő, 2F+2GY(0-12), Négyágyas szoba - 2 felnőtt és 2 gyerek

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás

Leírás:

Vegyen részt egy különleges nyaraláson családjával, és ismerjék meg közelebbről Dániát gyerekszemmel! Kevés olyan ország van, ahová könnyebb és kellemesebb lenne gyerekekkel utazni, mint Dániába. A szállodákban, éttermekben, járműveken szinte mindig van tiszta pelenkázóhely, jól felszerelt játszósarok.
Az út során megismerhetik a Lego hazáját, Billundot, ahol az első Legoland épült, valamint a Lego játékgyártó cég központját és gyárát. Legolandben kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a legóból épült különleges építményeket: kisvasút, hullámvasút, bánya, szellemház, indián falu, kalózhajó és számtalan játék várja a látogatókat. Az utazás során megnézzük még Dánia legfontosabb viking kori emlékeit, a Jelling sírhalmot, rúnakövet és templomot; valamint lehetőség nyílik a környező városokat is megismerni: Esbjerg csodás kikötővárosát, valamint Ribét, ahol a viking centerben a régmúlt időkben érezhetjük magunkat.

Az út kiemelt értékei:

  • Utazás közvetlen járattal Billundba
  • Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodában, bőséges reggelivel
  • Elhelyezés három- és négyágyas szobákban kedvező áron
  • Látogatás a Jelling viking emlékhelyre
  • Egész napos Legoland belépő
  • Fakultatív kirándulás Esbjergbe és a Ribe Viking Centerbe
  • Magyar idegenvezetés a teljes út során


Szállás: Refborg Hotel 3*
A Billund központjában található középkategóriás szálloda a Legoland, a LEGO house és a Lalandia élménypark közelében található. A dán "hygge" stílusban épült szállodában érdemes betérni az ínyencboltba, ahol helyi borok, ételkülönlegességek és kézműves termékek is vásárolhatók. Az üzlet kávézójában könnyű ételek és frissítők is kaphatók. A praktikusan berendezett szobákban többek között síkképernyős TV, íróasztal és privát, zuhanyzós fürdőszoba tartozik a felszereltséghez.

Programok:
 

augusztus 23. péntek
Elutazás Budapestről közvetlen Ryanair járattal Billundba (Budapest-Billund 08:55-11:00). Érkezést követően a Billundtól mindössze fél órára található Jellingbe utazunk, ahol Dánia legfontosabb régészeti emlékei találhatók, amelyek a világörökség részét is képezik. Jelling a pogányságról a kereszténységre történő áttérés szimbolikus helye, és itt volt az első királyi székhely. A Jelling viking emlékei az összefoglaló neve két sírhalomnak, két rúnakőnek és egy templomnak, amelyek szabadon látogathatók. Késő délután transzfer a szállásra.

augusztus 24. szombat
Reggeli után indulás Legolandbe! A fantasztikus vidámparkban megnézhetjük a világ nevezetességeinek kicsinyített mását, hajózhatunk a kalóztanyán, többféle hullámvasútból választhatunk, vagy felfedezhetjük a Polar Land fagyos pályáit, ahol pingvinekkel is találkozhatunk. A szellemházban szellemek, vámpírok és egyéb lények gondoskodnak a szórakozásról, míg a Lego Szafari során Afrika élővilágát tekinthetjük meg legóból felépítve. Felejthetetlen élmény az egész családnak!

augusztus 25. vasárnap
Fakultatív kirándulás Esbjergbe és a Ribe Viking Centerbe
A kirándulás során először ellátogatunk Esbjergbe, amely Jutland nyugati partjainál található kikötőváros és egyben Dánia ötödik legnagyobb városa. Dánia legfontosabb északi-tengeri kikötőjében kihagyhatatlan látnivaló a kikötő, amely mellett található a híres 'Man Meets the Sea' óriási szobor. Ezen kívül megnézzük Esbjerg ikonikus víztornyát és jelképét, amely egy bronzkori temetkezési dombon áll és kiváló kilátást biztosít a kikötőre. Esbjerben ellátogatunk még a Halászati és Tengerészeti Múzeumba, ahol a dán halászatról és hajózáról bővíthetjük ismereteinket.
Utunkat ezt követően délnek vesszük a Ribe Viking Centerbe. Ezen a különleges helyen 1300 évet utazhatunk vissza az időbe és megtapasztalhatjuk, hogy miként éltek régen a vikingek. Találkozhatunk kovácsokkal, királyi pénzverőkkel, úrhölgyekkel, rabszolgákkal, harcosokkal és még sok más mesterséggel, valamint farmon élő állatokkal is. A centerben alaposan megismerhetjük a régmúlt viking kultúrát és interaktív játékokon keresztül mi is részesei lehetünk egy rövid időre.
A program ára felnőtteknek 44 000 Ft/fő, gyerekeknek 25 000 Ft/fő.

augusztus 26. hétfő
Kora reggel kijelentkezés a szállodából, és hazautazás Budapestre (Billund-Budapest 06:00-08:00).

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Billund útvonalon közvetlen járattal
  • Repülőtéri transzferek
  • Három éjszaka szállás a Refborg Hotelben, kétágyas szobában
  • Skandináv büféreggeli
  • Látogatás a Jelling viking emlékeihez
  • Egy napos belépőjegy Legolandba
  • Magyar nyelvű idegenvezetés a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj: 15 euró/fő (helyszínen fizetendő)

Egyéb tudnivalók:

  • A fakultatív program minimum létszáma 20 fő.
  • Három- és négyágyas elhelyezés esetén gyerekkedvezmény, amely a foglalási összesítőben megtekinthető.
  • Az elsőbbségi beszállás, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
  • Utazási feltételeinktől eltérően az indulás előtti 35. napig történő útlemondás esetén 60 000 Ft/fő törlési díjat számítunk fel. 

Hasonló ajánlatok