Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Isztriai nyaralás

Horvátország, Isztriai-félsziget, Rabac Útazonosító: 611162
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2024-08-26 -tól
Kétágyas
6 éj
264.900 Ft/fő

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás

1. nap: Budapest-Hum-Rabac
A kora reggeli órákban elutazás Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Siófok-Nagykanizsa útvonalon. Utazás Horvátországba. Vár  az Adria legnagyobb félszigete, a tengerbe mélyen benyúló háromszög alakú, festői Isztriai-félsziget. Látogatás a világ legkisebb városába Hum-ban. Belvárosi séta a középkori városfalakkal körülölelt városközpontban, majd vásárlási lehetőség, kóstolási lehetőség a jellegzetes helyi szarvasgombás termékekből. Továbbutazás a Rabac városában található szálláshelyre. Rabac az Isztriai-félsziget keleti partján, egy picike öbölben fekszik. A várost a Kvarner gyöngyszemeként is gyakran emlegetik. Festői  fenyőerdőkkel, és olajfákkal borított öböl, kristálytiszta tenger várja itt a nyaralókat. Szálláshely elfoglalása, vacsora. (*6 éjszakai szállás tengerparti, külső és belső medencékkel, wellness központtal rendelkező 4*-os szállodában.)

2. nap: Szabadprogram
Szabadprogram, pihenés a tengerparton. A Maslinica strand egy 500 méter hosszú, kavicsos, nagyon jól felszerelt öböl. A tengerparton nyugágyakat, vízi eszközöket bérelhetünk. Vízi kalandpark, bárok és több étterem szolgálja a nyaralók kényelmét. Látogatási lehetőség Rabac városközpontjában, ahol üzletek, éttermek várják a nyaralókat.

3. nap: Rovinj-Porec 
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás az Isztria legszebb városaiba. (Ár: 20EUR/fő) Első megállónk az Isztriai-félsziget kis „ékszerdoboza”, Rovinj. Kacskaringós, szűk, macskaköves kis utcák keresztezik egymást a félszigetre épült óvárosban, mely a legszebbek közé tartozik Horvátországban. Városnézésünkből nem maradhat ki a város jelképének is számító, dombtetőn magasodó Szent Eufémia székesegyház sem, ahonnan a harangtoronyból gyönyörű kilátás nyílik az óvárosra, az öbölre és a Szent Katalin-szigetre. Továbbutazás Porec városába, melynek igazi kincse a kora bizánci kor egyik legjelentősebb műemléke, a VI. századból származó Euphrasis bazilika és a körülötte álló épületegyüttes, mely az UNESCO világörökség része. Útközben rövid megálló hegyekkel szegélyezett keskeny tengeröbölnél, a híres Limski fjordnál. A fjord 9km hosszan nyúlik be a szárazföld belsejébe, a legszélesebb pontja pedig eléri a 600 métert, mélysége akár a 30 métert is. Fényképezés majd visszautazás a szálláshelyre.

4. nap: Brijuni-szigetek-Pula
Pihenés a szálloda tengerpartján vagy fakultatív kirándulás. Hajókirándulás az egyik legérdekesebb és legismertebb isztriai-szigetcsoporthoz. A Brijuni-szigetcsoportot 14 sziget alkotja. A Nagy Brijuni szigetet, a mellette elterülő szigeteket, a partszakaszt, és közvetlen környékét 1983-ban nyilvánították nemzeti parkká. Egy kis halászfaluból, Fazana kikötőjéből indulunk a Nemzeti Park és Tito magán rezidenciájának megtekintésére. (Hajójegy: 40 EUR/fő). Délután az Isztriai félsziget déli csücskének és Pula szépségeinek felfedezése következik. A nyolc dombra épült város a félszigetbe mélyen benyúló öböl partján fekszik. A város leglátványosabb nevezetességei: Amfiteátrum, Sergius diadalíve, Velencei erőd és az Augustus templom. Visszaérkezés a szállodába a késő délutáni órákban.

5. nap: Szabadprogram
Szabadprogram, pihenés a tengerparton.

6. nap: Koper-Piran-Portoroz
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás Szlovéniába. (Ár: 25EUR/fő) Első megállónk a szlovén tengerpart fővárosa Koper, római nevén Insula Capris, az ország legidősebb városa. Több mint ötszáz évig a velenceiek fennhatósága alá tartozott a település, mely korszak máig látható nyomot hagyott építészetén. A modern fejlesztések ellenére megőrizte középkori hangulatát, és Szlovénia 1991-es függetlenedését követően, az ország legjelentősebb kikötővárosává vált. Városnézés, majd továbbutazunk Szlovénia legszebb történelmi kikötővárosába, Piranba.  A festői kisváros a tengerbe benyúló, hosszú földnyelven fekszik az Isztriai-félsziget északnyugati csücskében. Óvárosa a velencei gótikus építészet gazdag tárháza, ahol hangulatos utcák, romantikus terek fogadnak. A Szent György templom épületéhez felsétálva megcsodálhatjuk a panorámát a városra, majd folytatjuk utunkat. Programunk utolsó állomása a szlovén riviéra elegáns üdülővárosa, Portoroz lesz.  Rövid séta, fürdési lehetőség, majd visszautazás a szállásra a délutáni órákban.

7. nap: Rabac-Labin-Opatija-Budapest
Reggeli után indulás hazafelé, útközben rövid megálló Labin színes városába. A történelmi óváros egy 300 méter magas hegyháton fekszik, gyönyörű a kilátással a Kvarner-öbölre. Labin történelmi városmagja a legszebb óvárosok egyike. Továbbutazás a festői Abbázia városába. Ismerkedés Opatija városával, mely az Osztrák-Magyar Monarchia idején az egyik legjelentősebb fürdőváros, valamint híres művészek, uralkodók kedvelt pihenőhelye volt. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Horvátország

 
Utazás: autóbusszal Szállás: **** szálloda Ellátás: félpanzió

(*Büfé reggeli és vacsora, vacsoránál 1 italt az ár tartalmaz! Ásványvíz, üditő,  ¼ liter bor, vagy  0.25 sör)

 Egyágyas felár: 60.000,-Ft/fő
Biztosítás: 5.110,-Ft/fő, Sztornó biztosítás: 3 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 3.850,- Ft/fő

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 5.110-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 6.650-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 8.400-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%) 


Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 Idegenforgalmi adó: 1,6 EUR/fő/éj
 
Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:15  TÉRKÉP
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó  05.00  Indulás  05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00 

Hasonló ajánlatok