Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Kenya - Szafarik és pihenés ***

Kenya, Körutazás Kenyában, Körutazás Kenyában Útazonosító: 561528
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2024-07-10 -tól
2 ágyas szoba
13 éj
1.235.000 Ft/fő

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás
Nairobi - szafarik az Amboseli, Tsavo West és East Nemzeti Parkokban - óceánparti pihenés

Program leírás

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállással Nairobiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Nairobi - Amboseli Nemzeti Park

Megérkezés a hajnali órákban Nairobiba, Kenya fővárosába. Továbbutazás az Amboseli Nemzeti Parkba. A hósapkás Kilimandzsáró lábánál fekvő Amboseli Nemzeti Park, Kenya leglátogatottabb parkja teljesen sík, füves puszta, mely főképp patás állatokban és elefántokban gazdag, de persze megtalálhatóak itt a ragadozók és dögevők is, mint például a hiénák, sakálok és keselyűk. A park biztonságos menedék volt egy Tim nevű hihetetlen bika elefánt számára is. Ez a hatalmas leviatán gyorsan az egyik fő látványossággá vált méretével és ikonikus agyaraival, melyek elérték a földet, és a becslések szerint körülbelül 50 évesek voltak, amikor 2020. február 5-én természetes okokból meghalt. Teljes ellátás (ebéd, vacsora) és szállás a nemzeti park területén.

 

3. nap: Amboseli Nemzeti Park

Reggeli és délutáni szafarik a park területén szafarikocsikkal. Háborítatlanul élnek a park területén többek között az afrikai elefántok, impalák, zebrák, bivalyok és oroszlánok. Nagyszámú gnú csapattal találkozhatunk nem is említve a veszélyeztetett fekete orrszarvút és leopárdokat. A látványt tovább fokozza az afrikai madárfajták sokasága. Afrika magyar felfedezői, mint Teleki Sámuel, később Kittenberger Kálmán és Széchenyi Zsigmond is szerelmese lett az itteni tájnak és élővilágának. Teljes ellátás és szállás a parkban.

 

4. nap: Tsavo West Nemzeti Park

Reggeli, majd utazás a Tsavo West Nemzeti Parkba, mely madárvilágáról és nagyméretű emlőseiről híres. A délutánt a nyugati park területén fekete rinocéroszok, elefántok, leopárdok, bivalyok, vízilovak és oroszlánok megfigyelésével töltjük. A park területén megtalálható a ,,big five", vagyis az 5 afrikai nagyvad, szerencsés esetben akár mindet lencsevégre kaphatjuk. Ebédünket a Mzima forrásnál költjük el, ahol többek között vizilovak, krokodilok oltják szomjukat. Teljes ellátás, szállás a nemzeti park területén.

 

5. nap: Tsavo West - Tsavo East Nemzeti park

Reggeli, majd folytatjuk túránkat a Taita Hills privát parkba. A park az egyik legkiterjedtebb védett terület Kenyában, biológiai sokfélesége igen jelentős. Főleg oroszlán populációjáról nevezetes. A délutáni vadles során további állatok figyelhetők meg: zsiráfok, antilopok, zebrák, vízilovak, krokodilok, kuduk, gazellák, varacskos disznók. Teljes ellátás és szállás a nemzeti parkban.

 

6. nap: Mombasa - Nyali Beach

Reggelit követően utazás Mombasán keresztül, mely Kenya 2. legnagyobb városa. Érkezést követően a szálláshely elfoglalása Mombasa óceánparti részén a Nyali Beachen. Vacsora és szállás a Travellers Beach 4*-os hotelben.

 

7-12. nap: Nyali Beach óceánparti pihenés

Reggeli a szállodában, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőségek a helyszínen:

1. programlehetőség: városnézés Mombasában: a MacKinnon gyümölcs- és zöldségpiac, az Akamba fafaragó falu, ahol mintegy 2000 kenyai fafaragó látható munka közben (itt garantált minőségű faragványok vásárlásra is lehetőség van), a meseszép Shere Sawimanarayan hindu templom, valamint a történelmi óváros és a portugál hódítók által alapított Fort Jesus erőd.

2. programlehetőség: Malindi, a Mombasától 120 km-re felvő óceánparti kisváros meglátogatása. A Malindi Bay torkolatánál, a Galana-folyó mellett, az Indiai-óceán partján található város Kilifi megye központja. Érkezést követően városnézés: az óváros, a Vasco da Gama emlékmű, stb. meglátogatása. A nap folyamán részt veszünk egy törzsi bemutatón is. (A programok a helyszínen foglalhatók és fizetendők.) Vacsora és szállás Mombasában.

 

13. nap: Óceánpart - Nairobi ...

Reggel transzfer a repülőtérre, majd visszarepülés Nairobiba. Nairobi szubtrópusi hegyvidéki éghajlattal rendelkezik. A nagy tengerszint feletti magassága miatt az éjszakák különösen hűvösek lehetnek. Az év legmelegebb időszaka itt decembertől márciusig tart. Érkezést követően szabad program vagy fakultatív programlehetőség: városnézés Nairobiban, Kelet-Afrika legfejlettebb városában. Látogatás többek között a Karen Blixen múzeumban, mely a dán írónő korábbi otthona volt 1917-től 1931-ig. Míg itt élt, kávéültetvényt üzemeltetett a ház körüli földeken. Később egy zsiráf farmra látogatunk, ahol lehetőségünk nyílik etetni is az állatokat. (A program ára: 24.000 Ft.) Vacsora és szállás Nairobiban. Az éjszaka folyamán kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre és a kora hajnali órákban elrepülés átszállással Budapestre.

 

14. nap: ... Budapest

Hazaérkezés menetrendtől függően.

 

 

Várható szállodák (vagy hasonlók):

Amboseli Nemzeti Park (2 éj):            Aa Lodge Amboseli

Tsavo West Nemzeti Park (1 éj):         Ngulia Safari Lodge

Tsavo East Nemzeti park (1 éj):          Voi Safari Lodge

Mombasa (7 éj):                               Travellers Beach Hotel & Club

Nairobi (1 éj):                                   Best Western Meridian Plus Hotel

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők, nemzeti park belépők, valamint a programban feltüntetett főétkezések (az óceánparton 7, Nairobiban 1 vacsora): 230 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

 

Borravaló a szafarik és városnézések alatt: ajánlott 5 USD/nap/fő 

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek illetékekkel

- közlekedés külön busszal, szafari dzsipekkel, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. helyi 4*-3*+-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás

  szobákban, reggelivel

- a szafarik alatt teljes ellátás

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
A 13. napi fakultatív program (Nairobi városnézés) Turnusok:
2024-07-10 - 2024-07-23
24000

Hasonló ajánlatok