Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Az angyalok városa & Zágráb adventi pompában

Horvátország, Zágráb, Zágráb Útazonosító: 495437
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Az adventi időszak Zágrábban egy látványos programsorozat, amely a fővárost téli csodaországgá varázsolja. Csillogó fények, színes díszek és karácsonyi dekorációk teszik teljessé a szabadtéri szórakoztató és kulturális előadások napi programját, varázslatos ünnepi hangulattal töltve meg a Szenteste előtti időszakot. A zágrábi Advent abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a European Best Destinations megítélése alapján, három egymást követő évben, 2016 és 2018 között elnyerte a „Legjobb karácsonyi vásár” címet. Háromszoros nyertesként Zágráb a legtöbb alkalommal kapta meg ezt a különleges díjat.

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Varasd gyönyörű barokk városába. A barokk, a parkok, és a pazar városi paloták városát  „kis Bécs”-ként is gyakran emlegetik. Ez a csodálatos kis város, amely egykor Horvátország fővárosaként szolgált, számos látnivalót kínál a kíváncsi utazóknak. Óvárosát és várát az UNESCO Világörökségi listájára is jelölték. És hogy miért a különleges elnevezés,  “a város, ahol az angyalok alszanak”? Városnézésünk alkalmával mindenre fény derül. Közös séta a karácsonyi pompába öltözött bájos, macskaköves utcákon, majd továbbutazás. Érkezés Horvátország fiatalosan lüktető fővárosába, Zágrábba a délutáni órákban. A Szent László által alapított városnak nagyon sok magyar vonatkozása van, azonban kellemes, élhető hangulata a legvonzóbb. Városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel: séta az Alsóvárosban a zöld parksor ölelésében álló monarchiás épületek mellett. Megnézzük a Tkalciceva sétálóutcát is,mely a város legszínesebb, és egyik legszebb utcája,majd a Felsővárosban a történelmi óváros zegzugos, középkori utcáin mélyedünk el a város régmúlt, de izgalmas eseményeiben a Káptalan domb katedrálisa és a Gradechen lévő épületek közt. Városnézésünk után szabadidő a hangulatos városközpontban. Az adventi vásár elmaradhatatlan részét képezi a karácsonyi kézművesek gazdag kínálata, amely nemcsak a Ban Jelačić téren, hanem a Bogovićeva és Gajeva utcákban is helyet kap. Az utcák megtelnek a forralt bor fűszeres illatával, és a csábítóan színes ajándékok kínálatával. A város szívében a karácsonyi ünnepeket megelőzően , a főtér nyújt helyszínt a gazdag programnak, amely zenei és művészeti kínálatával felejthetetlen karácsonyi hangulatot idéz meg. Ízletes ételek várnak ránk a standok bőséges kínálatában, melyek a város piacain találhatók, és szezonális helyi specialitásokkal csábítják a látogatókat . Kóstolhatunk finom Kobasice-t (házi készítésű sertéskolbász), Sarma-t (darált hússal, rizzsel és fűszerekkel töltött káposztalevél, paradicsomszószban vagy húslevesben párolva), Štrukli -t (túróval és tejföllel töltött sült tekercs tészta) és Fritule-t is ( csokoládéval, karamellel megszórt kis fánk) , de sült gesztenye, és alma valamint a Rakija, és a fűszeres téli italok sem maradhatnak el.

A késő délutáni órákban hazaindulás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a Déli Pályaudvarhoz a késő esti órákban.

 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Horvátország

Utazás: autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetés

Részvételi díj: 16.500,-Ft/fő
Kötelezően fizetendő audio-guide: 510,- Ft/fő
Biztosítás: 570,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2%

 

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz: 06:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 07:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 08:00
Balatonlelle-Marche: 08:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 09:20

Hasonló ajánlatok