Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Havas csúcsok & napos tengerpart

Montenegro, Körutazás Montenegróban, Körutazás Montenegróban Útazonosító: 402282
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2024-04-19 -tól
Kétágyas
4 éj
144.900 Ft/fő

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás

1. nap: Budapest-Zabljak
Kora reggeli találkozó Budapesten, majd megkezdjük utazásunkat a Fekete hegyek országába. A 2006-ban függetlenné vált Montenegró Európa egyik legfiatalabb állama - bár a X. században, mint Duklja fejedelemség már fennállt –számtalan csodálatos látnivalóval vár ránk. Útközben megtekintjük az 1938-40 között épült Tara hidat, ahonnan lélegzetelállító kilátásban lehet részünk a vad és fenséges Tara folyóra, mely Európa legmélyebb kanyonjáról ismert. A Tara-Kanyon Európa leghosszabb kanyonja (78 km), mélysége eléri az 1300 métert is. A kanyon a Durmitor Nemzeti Parkban található, mely az UNESCO listáján, mint a Világörökség része szerepel. Az ország leghosszabb folyójának, a Tarának lenyűgöző szurdokvölgyét, Montenegró szíveként is emlegetik. Fotószünetünk után séta a hídon és fakultatív zip-line lehetőség a vállalkozó kedvűek számára, majd folytatjuk az utunkat. Esti érkezés a magas hegyek által körülölelt Zabljak városába, mely a Durmitor hegység legmagasabban fekvő turisztikai központja. Vacsora a szállodában.
 
2. nap: Kotori-öböl-Budva
Utazás a Kotori-öböl felé. A tengerpart kulturális felderítése következik: hajózás Európa legdélebbi fjordjában, a Kotori-öbölben. Perast, a Szirti Madonna sziget, és Kotor óvárosa vár ma ránk (Hajójegy: 40EUR/fő). Rövid séta Perast festői kisvárosában, majd hajóra szállunk és a Boka Kotorska, azaz a Kotori-öböl szépségeivel ismerkedünk. Először a Szirti Madonna szigetet (Gospa od Skrpjela) keressük fel, mely egy hajóroncsokra épült mesterséges sziget. Programunk Kotor városának felfedezésével folytatódik. Montenegró legérdekesebb műemlékekkel büszkélkedő városa a Kotori-öböl legbelső csücskében fekvő, várfalakkal körülvett Kotor vár ránk. Kotor az ország egyik legszebb városa. Helyileg a Kotor-öböl legvégén az Orjen és a Lovcen hegyek lábainál fekszik. Óvárosán nem fogott a hosszú évszázadok történelme, szinte érintetlen állapotában maradt meg. A hegyek védelmét élvező fallakkal körülvett ősi tengerparti és kulturális központ évszázadokon keresztül fontos kereskedelmi csomópont volt. Séta a hangulatos óvárosban, ahol megtekintjük a régi kikötőt, láthatjuk a kiváló állapotban megmaradt városfalakat, valamint a főteret - a Fegyverek terét-, a Szent Lukács templomot és a Szent Trifun Székesegyház épületét is. A városközpont a kis tereivel, kanyargós utcácskáival 1979 óta a Világörökség része, a Kotori-öböllel együtt. Esti érkezés a Budva közeli szállásra.
 
3. nap: Budva-Cetinje-Lovćen
Reggeli a szállodában, majd montenegrói turizmus metropolisza vár ránk. Séta Budva óvárosában. Ezt követően Montenegró belső, szárazföldi világának felfedezésére indulunk. Cetinje, a történelmi főváros felkeresése, ahol Nikola király palotája is található. A Szerb kolostor, főtér, a város hegyvidéki hangulata páratlan élmény mindenkinek. Látogatásunk után sonkakóstoló egy közel 200 éve működő út menti vendéglőben a szerpentinek közt a Lovcen Nemzeti Parkban. A füstölőben a híres Lozát (szőlőpálinka) kóstoljuk, majd a sonkát és a frissen sült kenyeret mézborral öblítjük le. Így felfrissülve és erőt gyűjtve megközelítjük a Lovcen második legmagasabb csúcsát a leghíresebb Njegos, II. Petar Petrovic előtt tisztelegve. Az ő mauzóleuma a nemzeti Park legszebb helyén lett megépítve, minden montenegrói büszkesége. Visszautazás a szállodába a délutáni órákban. Vacsora előtt még megmártózhatunk a tenger hűsítő vízében.
 
4. nap: Szkadári-tó-Virpazar-Biogradsko Jezero
Reggeli a szállodában, majd utazás a Szkadári tó festői vidékére, mely a Balkán legnagyobb tava. Úti célunk az egyik legnagyobb édesvízi mocsárvidék, Európában az utolsó élőhelye a pelikánoknak, a legnagyobb madár rezervátum és a legnagyobb természeti kincs Montenegróban. Sétahajózás, majd ismerkedés a tó központjaként ismert Virpazar, bájos kis településével. Továbbutazás a Biogradsko Jezero, gleccsertavához. Rövid séta, majd folytatjuk utunkat a szállásunk felé.

5. nap: Belgrád-Budapest
Reggeli a szállodában, majd utazás Belgrádba, Szerbia fővárosába. Ismerkedés a belváros legfontosabb nevezetességeivel, ahol egy rövid sétát teszünk a Kalemegdánon, majd folytatjuk utazásunkat Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Montenegró
 
Utazás: autóbusszal Szállás: ***/**** szálloda Ellátás: reggeli
 
Félpanzió: 18.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 30.000,-Ft/fő
Biztosítás: 3.650,-Ft/fő, Sztornó biztosítás: 3 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide 2.750,- Ft/fő

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 3.650-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 4.750-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 6.000-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Durmitor Nemzeti Park 5EUR
Kotor-öböl belépők 7EUR
Kotor-Hajójegy 40EUR
Lovcen ( mauzóleum, Nemzeti Park) 11EUR 
Lovcen sonkakóstoló 8EUR
Cetinje 14EUR
Skadári tó csónakázás kóstolóval 17EUR
Skadári Nemzeti Park 5EUR
Biogradska gora Nemzeti Park 4EUR
Belgrád helyi idegenvezető 3EUR
Idegenforgalmi adó 1,5EUR/fő/éj
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő 06:30
Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4. 07:30
 

Hasonló ajánlatok