Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Csokoládé fesztivál Umbriában és egy csipetnyi Toszkána

Olaszország, Umbria Útazonosító: 402025
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2022-10-15 -tól
Kétágyas szoba
3 éj
79900.00 Ft/fő

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás
1. nap: Budapest-Chianciano Terme
Kora reggeli találkozó Budapesten a Déli Pályaudvarnál, majd utazás Szlovénián keresztül a festői Toszkánába. Szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában az esti órákban.  A város története az etruszk időkig vezethető vissza, neve azonban a római időkben gyógyító vizéről vált ismertté, így az „egészség városának” is nevezik. Félpanzió esetén vacsora a szállodában.

2. nap: Perugia-Csokoládéfesztivál-Gubbio
Perugia városába utazunk, mely az „Olaszország zöld szíveként” is emlegetett Umbria tartomány fővárosa. Etruszk falakkal ölelt gyönyörű középkori óvárosa, valamint a minden évben megrendezésre kerülő Csokoládé fesztivál, látogatók sokaságát vonzza a városba. Az etruszk alapítású, dombra épült városban 27. alkalommal kerül megrendezésre a híres Csokoládéfesztivál. Látogatás a gyönyörű középkori belvárosban, ahol csokoládé szobrok, látványos standok, különleges édességek, kóstolók és vásárlási lehetőség várja a látogatókat. Látogatásunk során a Piazza IV Novembre a háromhajós San Lorenzo-katedrálissal és a főtérre néző szabad szószékkel, a Fontana Maggiore gyönyörű szökőkútja és a mögötte magasodó városháza, a Palazzo dei Priori lesznek legfontosabb látnivalóink. Délután a hegyoldalba épült Gubbio városába utazunk. Városnézés, majd visszautazás a szállásra az esti órákban.

3. nap: Cortona-Assisi-Spello
Utazás a „Napsütötte Toszkána” című filmből is ismert Cortona domboldalba épült kisvárosába. Egy meredek hegy oldalában található 5oo méter magasan az etruszk falakkal és fantasztikus etruszk sírokkal körbevett festői kisváros.  A zegzugos kis utcákon járva megismerhetjük a legfontosabb nevezetességeket, illetve megcsodálhatjuk a Monte Amiata vulkánhegyére és a Trasimeno-tó vidékére nyíló kilátást is. Délután Assisi városába utazunk, ahol a Santa Maria degli Angeli Bazilikában található Porziuncola kápolna történetével és Szent Ferenc életének csodálatos eseményeivel ismerkedhetünk meg, majd folytatjuk utunkat Spello városába. Umbria gyöngyszeme vár ránk. A Monte Subasio oldalában fekvő, 8000 lakosú kisváros, Spello egy varázslatos település, Olaszország legszebb falvai közé tartozik (Borghi piú belli d’Italia). Városnézés a középkori hangulatú városközpontban, ahol megtekintjük a Santa Maria Maggiore templomot a híres Baglioni kápolnával és Pinturicchio freskóival, majd visszautazunk a szállásra.

4. nap: Montepulciano-Budapest

Reggeli után vásárlási lehetőség egy szupermarketben, majd rövid városnézés a hegytetőre épült Montepulciano festői városában. A gyönyörű toszkán vidék egyik legvonzóbb települése ez a városka, mely egy kialudt vulkán oldalkatlanában fekszik. Az óvárosban található főtér a Piazza Grande, nemcsak Toszkána, de egész Olaszország egyik legszebb tere, melyet XV. századi épületek , a Városháza, az óratorony, a Santa Maria Assunta Dóm ölelnek közre. A vidék már a VIII. században híres volt kiváló borairól, így a tér közelében található üzletekben akár a Vino Nobile finom borából is vásárolhatunk egy palackkal. Hazautazás. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: SZLOVÉNIA, OLASZORSZÁG
 
Utazás: autóbusszal   Szállás: *** szálloda  Ellátás: reggeli
 
  Félpanzió: 15.000,-Ft/fő   Egyágyas felár: 20.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.280,-Ft/fő   Sztornó biztosítás: 2%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 1.800,-Ft/fő
 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Perugia / minimetró  3 EUR 
Spello / Baglioni kápolna 3 EUR
 
Utazás:
Az utazás emelt szintű autóbusszal történik DVD, büfé
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó: 05:00  Indulás  05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok-Szekszárdi lehajtó, pálya melletti TESCO  06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00
 

Hasonló ajánlatok