Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Veneto & Dolce vita Jesoloban

Olaszország, Észak-Adria, Lido di Jesolo Útazonosító: 322827
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
1. nap: Budapest-Portogruaro-Lido di Jesolo
Elutazás Szlovénián át Olaszországba. Kora délután rövid látogatás a jellegzetes árkádos, pálmafás belvárosáról is ismert Portogruaro festői kisvárosában. A középkori hangulatú városközpont különleges szépségét a velencei stílusú gótikus paloták biztosítják. A főtéren megtekintjük a városháza épületét, valamint a város jelképét a harangtornyot és a darumadarakkal díszített kutat. A várost átszelő Lemene folyó mentén megnézzük a vízimalmokat, majd utazás Lido di Jesolo tengerparti üdülővárosába. Szálláshely elfoglalása.
 
2. nap: Asolo-Bassano del Grappa
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás. Utazás Itália egyik múltidéző városába, mely költők, írók, művészek közkedvelt tartózkodási helye volt az  évszázadok folyamán. A festői fekvésű Asolo belvárosában, mintha megállt volna az idő. Freskókkal díszített házfalak, zöld zsalugáteres ódon épületek, hangulatos kis utcák köszöntenek itt bennünket. Következik Bassano del Grappa, mely az első világháború emlékeit őrzi. A közeli Grappa-csúcs környékén vívott, sok áldozatot követelő harcok elesetteinek emlékére nevezték át a régi nevéről Bassano Venetoról. A Brenta-folyó két partján helyezkedik el, és legismertebb látványossága az Andrea Palladio tervei alapján, fából épült, fedett Régi Híd. A város a törkölypálinkáról, „grappa” híres, melyet a városban található üzemben meg is kóstolhatunk majd. (Ár: 20EUR/fő)
 
3. nap: Garda-tó-Sirmione-Verona
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás az Alpok egyik legszebb fekvésű tavához, a mesés Garda-tóhoz. A havas hegycsúcsok és pálmafák varázslatos tájai garantáltan felejthetetlen látnivalókkal kápráztatják el a látogatókat. Utazás a tó egyik leghíresebb és legelbűvölőbb városába. Sirmione romantikus kisvárosa garantáltan minden látogató szívét megdobogtatja. A víztükörbe nyúló félszigeten fekvő, erődített középkori város valóban felejthetetlen látványt nyújt. Belvárosi sétánk során bejárjuk a hangulatos központot, és egy sétahajózásra is lehetőségünk nyílik majd. Kora délután Verona városában folytatódik programunk. Belvárosi séta keretében ismerkedünk Rómeó és Júlia romantikus városával. Látogatásunkat a Piazza Bra terén, a világhírű Aréna épületénél kezdjük. Innen a Via Giuseppe Mazzini elegáns üzletekkel szegélyezett sétálóutcáján jutunk el Júlia házához, ahol a híres erkély látható és ahol szerelmesek százai hagynak üzenetet Júliának. Fotózásunk után a Piazza delle Erbére sétálunk, melyet csodálatos középkori házak és tornyok szegélyeznek, majd a Piazza dei Signori és a Scaligeri sírok megtekintése következik. Délután visszautazás Lido di Jesolo városába. (Ár: 30 EUR/fő)
 
4. nap: Burano-Murano-Velence
Ma a laguna szigeteket és az "Úszó várost" ismerhetik meg. Punta Sabbioniból bérelt hajóval indulunk szigettúránkra és velencei városnézésünkre. Első megállónk a festői Burano szigete lesz, mely apró színes házaival vászonra kívánkozik. Sétálunk a hangulatos kisutcákon, megnézzük a gyönyörű csipke remekeket, és rácsodálkozhatunk a San Martino plébániatemplom harangtornyának hihetetlen ferdeségére. Folytatjuk utunkat Murano szigetére, ahol egy érdekes bemutatót láthatunk az egyik egy üvegfújó műhelyben, majd vásárlási lehetőség. A déli órákban érkezünk a Szent Márk öbölbe. A közös városnéző séta után (Sóhajok hídja, Szent Márk tér, Dózse Palota, Rialtó) szabadprogram és fakultatív gondolázási lehetőség. Búcsú a cölöpökre épült várostól és visszautazás a szállásra az esti órákban. (Ár: 40 EUR/fő)
 
5. nap: Lido di Jesolo-Budapest
Délelőtt szabadidő a tengerparton, majd hazaindulás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 
BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Szlovénia Olaszország
 
 
Utazás: autóbusszal Szállás: hotel *** Ellátás: reggeli
 
Egyágyas felár: 23.000,- Ft/fő, Félpanzió: 15.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.850,- Ft/fő Sztornó biztosítás: 2%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.250,-Ft/fő
 
Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Burano-Murano-Velence fakultatív program  40 EUR 
Sirmione-Verona fakultatív program  30 EUR
Asolo-Bassano del Grappa fakultatív program  20 EUR 
Sirmione / motorcsónakázás 12 EUR
Velence / Szt.Márk Bazilika 3 EUR
Velence / Pala d'Oro - Aranyoltár (Szt.Márk Bazilikában) 5 EUR
Velence / Marciano Múzeum (Szt. Márk Bazilikában) 7 EUR
Velence / Campanile - Harangtorony  10 EUR
Velence / gondolázás kb. 20-25 EUR
 
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!
 
*A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.
 
Utazás: emelt szintű autóbusszal DVD, büfé
Indulás: Budapest, a Déli pályaudvar - Koronaőr köz  TÉRKÉP
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu., Koronaőr köz Találkozó: 05:00 Indulás: 05:30 
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00
 

Hasonló ajánlatok