Ajánlatainkból
TDM Travel
Tudnivalók útjainkról
Hasznos tudnivalók letölthető: HASZNOS INFORMÁCIÓK

AUTÓBUSZOS UTAZÁSOK

A körutazásainknál használt autóbuszok többnyire Mercedes, illetve Neoplan, Scania típusú magas felszereltséggel rendelkező 49+2 fős, vagy 53+2, 57+2 fős járművek. (Szervezett körutazásaink esetében emeletes buszokat nem használunk!) Programjaink minden esetben Budapestről indulnak. A találkozóhely a Déli pályaudvarnál (Hotel Mercure Buda mellett) található, az utas tájékoztatóban megadott gyülekezési, illetve indulási időpont szerint, mely általában 05.30. (Fontos: Az adott indulási időponttól az utazások zavartalan bonyolítása érdekében eltérni nem tudunk!) Korszerű, biztonságos és kényelmes légkondicionált autóbuszaink, italhűtővel, egyedi dönthető, szélesíthető ülésekkel, olvasólámpával, biztonsági övvel, audió-videó rendszerrel felszereltek. Az autóbuszok típusától függően, az utolsó sorok ülései többnyire nem, vagy csak kis mértékben dönthetőek, ez általában 49 fős autóbuszok esetében a jobb 11., baloldal 13. sor. Az utolsó sor férőhelyeire árkedvezmény nincs. Hosszabb autóbuszos utazások esetében a rendszeres időközönként (3-4 óra) megtartott 15-20 perces pihenők egyrészt a programok pontos időbeosztásához, másrészt pedig a nemzetközi előírásokhoz alkalmazkodnak, melyek betartása a programok pontos menetének alapfeltétele. Az ülésfoglalás lehetőségét az előleg befizetésekor a szabad helyek függvényében biztosítjuk. (Az üléshely és az autóbusz típus váltás jogát fenntartjuk!) Az ülésrend független a felszállás helyétől, és az utazás teljes időtartama alatt érvényben marad. Az üléshelyet az indulás előtt kiküldésre kerülő utas programban is szerepeltetjük. A meghirdetett létszámnál jelentősen kisebb vagy nagyobb csoport indításánál az iroda az autóbusz típusára vonatkozó változtatás jogát fenntartja, mely az üléshely módosulását is eredményezheti. Az új közlekedési rendelet szabályozza a járművek maximális tengelysúlyát, mely érinti a szervezett utazások csomagokra vonatkozó szabályait is. A nemzetközi gyakorlatban előforduló súlyellenőrzések miatt személyenként maximum egy bőrönd és egy kisebb kézipoggyász elhelyezésére van lehetőség. Autóbuszos utazásoknál a csomagtérbe személyenként egy bőrönd (20 kg) helyezhető el. Az utastérbe csak olyan kisebb kézipoggyász hozható, melyet az ülések között a lábuknál vagy a kalaptartón el tudnak helyezni. A közlekedő folyosóra tilos csomagot helyezni! Esetleges ellenőrzés során, a poggyászra vonatkozó szabályok be nem tartása esetén, az utas többletköltséget köteles fizetni. Az autóbuszon hagyott értékekért felelősséget vállalni nem tudunk.

ÁRVÁLTOZÁS
A katalógusban megadott árak személyenként értendők. A programoknál szereplő valutában feltüntetett díjakat a helyszínen kell fizetni. A részvételi díjak 320,-Ft/EUR, 380,-Ft/GBP árfolyamig érvényesek. Az árváltozással kapcsolatos további információk az ÁSZF 5. pontjában érhetőek el. (Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a repülőtéri illeték összege és egyéb a külföldi szolgáltatók által meghatározott költségek-idegenforgalmi adó, belépők-az út indulásáig esetlegesen módosulhatnak!)

ÁTFOGLALÁS
Amennyiben Ön az út indulása előtt több mint 60 nappal saját elhatározásából eláll utazásától és másik programot választ, az átjelentkezés lemondásnak minősül, ezért az új foglalásra a korábban esetlegesen igénybe vett  előfoglalási  kedvezményeket  nem  áll  módunkban biztosítani. Egy foglalás többszöri módosítása eset én 3000,-Ft/fő kezelési költséget számítunk fel. 60 napon  belüli  foglalás módosítására  az  Általános Szerződési Feltételek  szabályzata  érvényes.  Ez  esetben  a  már  befizetett  ár kötbérrel  csökkentett  összege  kerül  átvezetésre  az új  foglalás részvételi díjához.

BELÉPŐJEGYEK
A katalógusban szereplő utazások részvételi díja nem tartalmazza a belépőjegyek, felvonó, hajójegy, idegenforgalmi adók, tömegközlekedéshez szükséges jegyek költségét! A forintban feltüntetett díjakat, a helyfoglalás érdekében, a részvételi díjjal együtt kell megfizetni! A csak helyi idegenvezetővel vagy tárlatvezetővel megtekinthető nevezetességek, belépődíjjal együtt fizetendő költségeit *-gal jelöljük. Amennyiben a fakultatív kirándulások díja EUR-ban van feltüntetve, azt mindig a helyszínen kell megfizetni. A körutazásokhoz kapcsolódó belépődíjak pontos összegéről irodánkon keresztül és weboldalunkon is tájékozódhat. A helyszínen fizetendő belépők, jegyek, esetleges regisztrációs adók esetében idegenvezetőink csak segítséget nyújtanak a csoportos díjtételű jegyek megváltásában, de ezeket a díjakat minden esetben a külföldi szolgáltatónak fizetik meg! (*Újságírói vagy egyéb igazolványokkal történő kedvezményes díjtételű jegy vásárlására csak egyénileg van lehetőségük!) A folyamatos változások miatt a belépőjegyek árait sokszor csak megközelítő pontossággal tudjuk megadni, így kisebb eltérések előfordulhatnak!

BIZTOSÍTÁS
A részvételi díjak utasbiztosítást nem tartalmaznak. Csoportos utazások esetében az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megkötése. Baleset-betegség- poggyász biztosítás ára 570,- Ft/fő/nap. (Colonnade Classic) Felhívjuk figyelmüket, hogy a szervezett utazásoknál irodánk a Colonnade Classic alapcsomagját köti meg Utasai részére, de amennyiben Ügyfelünk magasabb biztosítási szolgáltatást kíván igénybe venni, abban az esetben lehetőség van a Colonnade Premium és Privileg módozat megkötésére is csoportos díjtétellel. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Amennyiben bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításuk van, minden esetben tájékozódjanak körültekintően, kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához. A részvételi díjak nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást, melynek megkötése minden programunk esetében javasolt. (Részvételi díj 1,5%-a.) A sztornó biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Amennyiben az Ügyfél saját vagy vele együtt utazó utastársa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A Colonnade Biztosítóval kötött útlemondási biztosítás alapján az utazásképtelenséget minden esetben írásban kell bejelenteni. Az elbírálás a biztosító társaság szabályzata szerint történik, 20% önrész levonásával. Az útlemondási biztosításra vonatkozó feltételeinket tartalmazó szerződést, szórólapot kérje irodánkban. Fontos: a sztornó biztosítás már megkezdett utazás esetében nem nyújt fedezetet! Válassza a biztonságot és kössön kombinált biztosítási csomagot, mely sztornó biztosítás és baleset- betegség-poggyász biztosítás megvásárlásával utazásképtelenség esetén 100% pénzvisszatérítést garantál Önnek a biztosító szabályzata alapján. Útlemondás esetén lehetőség szerint azonnal, legfeljebb 2 munkanapon belül kell írásban értesíteni az irodát. Késedelem esetén a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító minden esetben a kiállított orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

BUDAPESTI SZÁLLÁS
A  korai  budapesti  indulásokhoz  a  Déli  Pályaudvar  és  a  Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér közelében is kedvezmény és szállásajánlatot kínálunk vidéki Utasaink részére. Budapesten több szálloda is kedvező áron fogadja utasainkat, így az  indulás előtti éjszaka,  illetve  a  hazaérkezés  napján  is választhatják  az igényeiknek leginkább megfelelő elhelyezést a kényelmes indulás, hazaérkezés megkönnyítése érdekében. A szobafoglaláshoz Kollégáink  nyújtanak  Önöknek  segítséget. Tájékoztató árak:  ***szálloda 6.900,-Ft-tól/fő/éj reggelivel, **** szálloda 7.500,-Ft-tól/fő/éj reggelivel. Részletek: ITT

CSALÁDI KEDVEZMÉNY
A kedvezmény 2 felnőtt és 1, vagy 2 (12 év alatti) gyermek együtt utazása és 3, illetve 4 ágyas szobában történő elhelyezésére vonatkozik. A kedvezmény mértéke autóbuszos utazások esetében a részvételi díj 10%-a.

ELLÁTÁS
Körutazásaink során, több programunk esetében félpanziós (reggeli, vacsora) ellátást biztosítunk, vagy félpanziós felár megfizetése ellenében igényelhetnek vacsorát az utazás időtartamára. Az adott országoknak és szálláskategóriáknak megfelelően a reggeli típusa többféle lehet.
Kontinentális reggeli: meleg ital (kávé, tea) vaj, dzsem, pékáru.
Kontinentális büfé reggeli: müzli, kalács, bagett, dzsem, meleg ital (kávé, tea, kakaó), juice.
Bővített kontinentális reggeli: meleg ital (kávé, tea) vaj, dzsem, pékáru, felvágott, sajt, narancslé.
Büfé reggeli: hideg-meleg büfé, meleg italok, juice.
Az ellátás további részleteiről pontos tájékoztatás az egyes utakhoz kapcsolódó információk között, illetve utas tájékoztató anyagban kerül megadásra! Vegetáriánus vagy egyéb speciális étkezési igényüket (laktóz, glutén, stb. mentes) kérjük a jelentkezéskor, vagy legkésőbb az utazást megelőző min. 7 nappal jelezzék! A vacsorákat többnyire a szállodákban vagy programtól függően városi éttermekben biztosítjuk, az adott ország étkezési szokásainak megfelelően. A főétkezés desztinációtól függően többnyire háromfogásos menü. A vacsorák italt nem tartalmaznak, a fogyasztás a helyszínen fizetendő.

ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY
Primissimi kedvezmény: 2019. január 31-ig 40% előleg befizetése esetén 10% kedvezményt és ÁRFOLYAMGARANCIÁT biztosítunk körutazásaink részvételi díjából valamint ingyenes biztosítást adunk ajándékba! A kedvezmény a szabad helyek függvényében, illetve visszavonásig érvényes, más kedvezményekkel nem összevonható! A kedvezmény utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, így árváltozás a foglalások számától függően korábban is lehetséges! Az előfoglalási kedvezmény csoportos foglalás esetén nem vehető igénybe!
Előfoglalási kedvezmény: Teljes összeg befizetésével 10%, előleg esetén 5% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból. Az előfoglalási kedvezmény nem vonható össze egyéb kedvezményekkel (pl. törzsutas stb.), illetve felárakra, 1 napos programokra nem érvényes! (Az akció 2019. március 31-ig érvényes!)

FAKULTATÍV PROGRAMOK
A körutazások alkalmával meghirdetett fakultatív programok garantáltan indulnak, kivétel azoknál a nyaraló programoknál fordulhat elő, ahol minimális létszám hiányában azok nem, vagy csak idegen nyelven vehetők igénybe. Egyes létszámhoz kötött fakultatív programok magyar nyelvű idegenvezetéssel csak abban az esetben indulnak, ha a jelentkezők létszáma eléri a meghirdetett minimális létszámot, amennyiben nem, a befizetett összeget visszatérítjük, kárigényt az elmarad tprogrammal kapcsolatban elfogadni nem tudunk. A belépő-díjak minden fakultatív kirándulás esetében is külön fizetendőek a helyszínen, kivétel amennyiben ezt másképpen jelezzük, illetve amely nevezetességek meglátogatásához előzetes be-jelentkezés szükséges, ez csak a jelentkezéssel egy időben foglalható. A belépők költségéről részletes tájékoztatást találnak weboldalunkon! Az árak tájékoztató jellegűek, így az időközben történő esetleges árváltozások miatt eltérések előfordulhatnak! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az egyes városnézések alkalmával esetleg plusz programok igénybevételére is lehetőség nyílik.  (pl.  gondolázás,  sétahajózás,sétakocsikázás, ebéd, borkóstoló, programban nem szereplőmúzeum vagy nevezetesség megtekintése stb.). A külföldi szolgáltatók (szálloda stb.) által kínált programokkal vagy helyszínen igényelt plusz szolgáltatásokkal (egyéni fogyasztás,telefon, internet stb. használat a szállodákban) kapcsolatban felelősséget vállalni nem tudunk. Figyelem: A helyszínen be-fizetett fakultatív programok, jelentkezést követően már nem lemondhatók, nem visszatéríthetők! Az iroda hivatalos útleírásában nem szereplő programokra a helyszínen térítés ellenében lehet jelentkezni. A fenti programokkal kapcsolatban számla igényüket, esetleges kifogásukat minden esetben a külföldi szolgáltatónak, illetve kísérőnek kell jelezni!

FELSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK
Egyes úti céloknál, útvonaltól illetve a jelentkezők létszámától függően további felszállási lehetőségekre is mód nyílik. Kérjük, minden esetben egyeztessenek munkatársainkkal! Körutazásaink esetében az alábbi helyszíneken tudunk díjmentes felszállási lehetőséget biztosítani:
Nagy-Britannia, Hollandia, Belgium, Franciaország, Svájc, Ausztria, Németország, Csehország: Tata-M1/Remeteségi pihenő, Bábolna-M1/Bábolna pihenő, Győr-M1/Arrabona pihenő, Mosonmagyaróvár-M1/Mosoni-pihenő.
Olaszország, Franciaország, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Spanyolország: Székesfehérvár-M7 59km/Shell benzinkút, Siófok-Szekszárdi lehajtó-pálya melletti TESCO, Balatonlelle-Marché, Nagykanizsa- TESCO parkoló.
Bosznia/Bosznia Hercegovina kincsei, Hercegovinai nyaralás, Balkán körút: Dunaújváros-M6/Újvárosi pihenő, Paks-M6/Paksi pihenő, Szekszárd-M6/Fácánkerti pihenő.
Albánia, Görögország, Bulgária, Bosznia/Vízparti Világörökségek, Szerbia, Montenegró: Kecskemét-M5/MOL benzinkút, Szeged-Shell benzinkút/Bajai út 2-4.
Lengyelország, Szlovákia, Baltikum: Vác-Központi autóbusz pályaudvar.
Románia/Székelyföld/Herkulesfürdő: Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő, Szeged-Rókusi TESCO parkoló-Rókusi krt. 42-64.
Románia/Erdélyi kiskörút: Hatvan-M3 MOL benzinkút, Polgár-M3 Center.
Fontos: Néhány programunknál az útvonal hazafelé módosul! Részletek az egyes programoknál! A megadott felszállási helyektől, melyek megegyeznek a leszállás helyszíneivel, eltérni nem tudunk! Le- és felszállítása menetirány szerinti oldalon történik!

FOGLALÁS, JELENTKEZÉS
Programjainkra a jelentkezés 40% előleg befizetésével történik. A foglalás további feltételeire az Általános Szerződési Feltételek vonatkoznak. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy repülőgéppel történő utazás esetén a módosítási díjak nem a katalógusutazási szerződése szerint alakulnak, hanem az esetleges név-módosításra, egyéb változtatásra minden esetben a légitár-saság feltételei érvényesek, a szabad helyek függvényében! Jelentkezni országszerte szerződéses partnereinknél, vagy közvetlenül irodánkon keresztül elektronikus vagy postai úton lehet. Amennyiben foglalásukat partner irodán keresztül bonyolítják, szerződésük csak az iroda által továbbított hivatalos megrendelést és átutalást követően válik véglegessé.

IDEGENFORGALMI ADÓ
2012. január 1-től Olaszországban több régióban bevezetésre került az idegenforgalmi adó, mely minden esetben érkezéskor a helyszínen fizetendő. Az adó mértéke régiótól és szálláskategóriától függően változik. (1-3 EUR/fő/éj) A várható költségről információt a weboldalunkon találnak. Az idegenforgalmi adó összege változhat, illetve sok régió esetében  még  csak  most  kerül  bevezetésre, így  ennek pontos összegéről tájékoztatást az indulást megelőzően az utas tájékoztató anyagban adunk meg. Németország, Horvátország, Szerbia, Bosznia, Montenegró esetében az idegenforgalmi adó szintén a helyszínen fizetendő! A folyamatos változások miatt a fenti költséget minden esetben  az  út  indulását megelőzően  kiadott  utas  tájékoztatóban pontosítjuk.

IDEGENVEZETŐK
A programok zavartalan és precíz lebonyolítása nagymértékben függ az Idegenvezető személyétől és szakértelmétől. Minden esetben nagy hangsúlyt fektetünk a felkészült kollégák kiválasztására, így a katalógusban szereplő programokat szakképzett, több éves gyakorlattal rendelkező idegenvezetők kísérik. Egyes múzeumokban, régészeti területeken, illetve bizonyos nevezetességek közvetlen közelében, azonban a vezetés csak a régió által kiadott engedéllyel rendelkező helyi idegenvezetők közreműködésével végezhető el. A szigorúan csak tárlatvezetővel, helyi idegenvezetővel megtekinthető nevezetességeket minden programunk esetében külön jelezzük weboldalunkon, és az indulás előtt kiadásra kerülő részletes utas tájékoztatóban. (A *-gal jelzett díjak minden esetben tartalmazzák a belépők költségét is!) Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy egyes világörökségi helyszínek, nagyvárosok esetében kísérő idegenvezetőink csak utaskísérő szerepet tölthetnek be, így sokszor az információk jelentős része már az autóbuszon elhangzik. Azon városok esetében, ahol mindenképpen szükséges a helyi idegenvezető biztosítása, a helyszínen meg-fizetendő költség díját az utas tájékoztatóban szerepeltetjük.

MINIMÁLIS RÉSZTVEVŐK LÉTSZÁMA
Csoportos utazásoknál a minimális résztvevők száma repülős programnál 15 fő, autóbuszos programoknál 25-30fő. Természetesen zárt csoportok esetében az Önök igényeihez igazítva állítjuk össze ajánlatunkat, így kisebb vagy nagyobb létszámú csoportok részére is örömmel készítjük el egyedi ajánlatunkat.

MINI CSOPORTOK MÁR 6 FŐTŐL!
Céges program, családi nyaralás vagy egy hétvégi utazásbaráti társasággal? Béreljen kisbuszt akár sofőrrel és idegenvezetővel együtt! Igény szerint az Ön által választott időpontban valósítjuk meg az elképzeléseinek leginkább megfelelő programot legyen az hétvégi városlátogatás, szakmai utazás vagy egy belföldi kirándulás.

PÁRATLANUTAZÁS - EGYÁGYAS FELÁR - EGYEDÜL UTAZÓK FIGYELEM!
Az iroda által szervezett csoportos utazásoknál feltüntetjük az egyágyas felárat, de igény esetén a felár megfizetésének elkerülése érdekében társítást is igényelhetnek. Amennyiben ez mégsem sikerül, az egyágyas szoba felárának 50%-át (maximum 20.000,-Ft összegig!) az iroda átvállalja. A jelentkezéskor társítást igénylőnek lehetőség szerint 2/3ágyas elhelyezést igyekszünk biztosítani. A társítás lebonyolítását követően szerződését nem áll módunkban módosítani, valamint a társítással kapcsolatban reklamációt elfogadni nem tudunk. Felhívjuk a figyelmüket továbbá arra, hogy az egyágyas szobák gyakran kisebbek, esetleg erkély nélküliek stb., mivel a felár nem a kényelmesebb el-helyezésre, hanem a szobák egyszemélyes használatára vonatkozik, és a kétágyas szobákkal azonos kihasználtság díjkülönbözetének kompenzálására. Társítást igénylő Utasainkat legkésőbb indulás előtt 1 héttel tájékoztatjuk a végleges elhelyezést illetően (1/2/3 ágyas szoba). Társítást igénylő Ügyfeleink jelentkezését csak az aktuális szabad helyek függvényében áll módunkban felvenni!  Társítható utasok: ITT

PARKOLÁS
A korai indulás és az esetleges éjszakai érkezések kényelmes és praktikus lebonyolításához kedvezményes parkolási lehetőséget biztosítunk a budapesti indulás helyszínénél. A fedett garázs, parkoló díja 2.400,-Ft/nap.

PÓTÁGY
Szállodától függően, igény szerint, három-, négyágyas elhelyezés biztosítására is lehetőség adódik. A pótágy kedvezmény mértéke 10%. A többágyas szobák esetében azonban a szállodai szoba alapterületének  nagysága  nem  feltétlenül  igazodik  a  több férőhely elhelyezéséhez, így a szobák maximális kapacitásának kihasználása kényelmetlen lehet. Háromágyas szoba biztosítása esetén  a harmadik ágy mérete a főágyaktól eltérően kisebb lehet,  illetve  négyágyas  szoba  esetében többnyire  emeletes ágyat jelent.

PRAKTIKUS TANÁCSOK
Az indulás előtt legkésőbb egy héttel irodánk az adott utazáshoz kiadott utas tájékoztatóban praktikus és fontos információkkal kiegészített tájékoztató anyagot küld minden résztvevőnek! (Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben foglalásukat partner irodán keresztül bonyolítják le, az utazással kapcsolatos anyagok a partner iroda felé kerülnek továbbításra. Irodánk minden, az adott utazást érintő információt (esetleges menetrendváltozás stb.) a megrendelő partneriroda részére továbbít. Szerződésmódosítással, lemondással, egyéb az utazással kapcsolatos igényüket szintén az adott partner iroda felé kell bejelenteni!) Munkatársaink természetesen minden esetben készséggel állnak rendelkezésükre felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban. Kérjük, mindig tájékozódjanak körültekintően az irodánk által meghirdetett programok részleteivel kapcsolatban, hiszen egyes programok a szoros időbeosztás, hosszabb városnézések miatt esetleg nagyobb állóképességet igényelhetnek!

REKLAMÁCIÓ
Amennyiben a helyszínen bármely szolgáltatásunkkal kapcsolatban kifogása merülne fel, kérjük, haladéktalanul jelezze az iroda megbízott képviselőjének. A helyszínen csak részben vagy nem orvosolt panasz kivizsgálásához jegyzőkönyv felvétele szükséges. Kérjük ilyen esetben panaszát és kárigényét a jegyzőkönyv eredeti példányának megküldésével 8 napon belül szíveskedjen megküldeni irodánk részére. A helyszínen nem jelzett, az utazást követően be-nyújtott minőségi kifogásokkal kapcsolatban kárigényt elfogadni nem áll módunkban! Irodánk minden esetben 30napon belül írásban reagál bármilyen, az utazásukkal kapcsolatban felmerült észrevételre.

REPÜLŐS TÁRSAS UTAZÁSOK
Társasutazásainkat menetrend szerinti repülő járatokkal bonyolítjuk. A találkozóhely a TdM Travel idegenvezetőjével a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, az utas tájékoztatóban megadott időpontnak megfelelően. A repülőjegyeket minden esetben az induláskor kapják meg! Repülős utazásaink esetében kénytelenek vagyunk igazodni a menetrendhez, ennek megfelelően az első napon az indulás és az utolsó napon az érkezési időpont is menetrendtől függ, így ezek a napok nem feltétlenül teljes napok! A légitársaságok által módosított menetrendekért, késésekért, esetleges járattörlésért felelősséget vállalni nem tudunk. Utasainkat az utazás megkezdése előtt 7 nappal tájékoztatjuk a pontos menetrendről. Csoportos utazásoknál, kérjük, tartsák be az előírt találkozó időpontot, mely az utas tájékoztatóban megadott részleteknek megfelelően a gépindulást megelőzően 2 órával korábban történik. A légitársaságok árképzési politikája (kerozin áremelés stb.) miatt, irodánk az árváltoztatás jogát fenntartja! A repülőtéri illeték összege a katalógusban szereplőárhoz képest változhat! Repülős körutazásaink esetében az idegenvezető Magyarországról kíséri a csoportot, kivéve mely útnál esetlegesen ezt eltérően jelezzük. Ez esetben a helyi idegenvezető az érkezés helyszínén várja a csoportot! Jelentkezéskor az utazáshoz szükséges úti okmányban szereplő pontos név megadása szükséges! Pontatlan névmegadás esetén irodánkat felelősség nem terheli, az esetleges többletköltségeket az utas viseli. Tekintettel arra, hogy repülős társas-utazásaink esetében különböző légitársaságokat veszünk igénybe, a módosításra, illetve csomagokra vonatkozó szabályok és esetleges felárak minden esetben az adott utazás részleteinél kerülnek feltüntetésre.

RÉSZVÉTELI DÍJ
A feltüntetett árak minden esetben személyenként, két-ágyas elhelyezéssel értendőek. Egyedül utazó vendégeink részére társítási lehetőséget biztosítunk vagy felár megfizetésének ellenében természetesen egyágyas elhelyezésre is lehetőség van. Az utazási információkban megadott alapár tartalmazza az utazást, a program szerinti szállást,a megadott ellátást, idegenvezetést, de nem tartalmazza a biztosítást, belépőket, fakultatív kirándulásokat és az esetlegesen helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót. Az árváltoztatás jogát szerződés szerint fenntartjuk! A feltüntetett árak, felárak minden esetben személyenként értendőek! A külön fizetendő költségek (vízum, reptéri illeték, hajójegy stb.) minden programnál külön kerülnek megadásra.

SZÁLLÁS
Az elhelyezés ***/**** szállodákban történik, az esetleges el-téréseket az egyes programoknál külön jelezzük. Amennyiben ügyfelünk magasabb kategóriájú szálláshelyet kíván igénybe venni, vállalja a felár megfizetését, és az emelt kategóriájú szolgáltatás az adott utazás esetében rendelkezésre áll, irodánk örömmel teljesíti egyedi igényeik szerinti elhelyezésük biztosítását. Körutazásainknál többnyire évek óta használt, jól bevezetett szálláshelyeket használunk, illetve igyekszünk minden esetben a lehető legkörültekintőbben kiválasztani az adott program lebonyolításához leginkább megfelelő, elhelyezkedés szempontjából legjobb adottságokkal rendelkező szállodát. Az egyes programoknál a választott szállodák hivatalos besorolása kerül feltüntetésre. (Fontos: az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól!) A szállodai szobák felszereltségéhez hűtőszekrény többnyire nem tartozik, amennyiben igen, mini bárként szolgál, így ételek tárolására nem alkalmas. Az esetleges fogyasztás minden esetben helyszínen fizetendő.

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY
A katalógusban szereplő programok részvételi díjából8% kedvezményt biztosítunk mindazon Ügyfeleink részére, akik korábban (3 éven belül) már bármely szervezett programunkon részt vettek. Utasainknak, akik leg-alább 2 utazásunkon már részt vettek 10% kedvezményt biztosítunk a TdM prospektusában szereplő részvételi díjból. Törzs utasainknak (Alapfeltétel: min. 3 utazáson történt részvétel!) 11% kedvezmény a TdM teljes kínálatából! Kiemelt ügyfeleink részére (Alapfeltétel: min. 4utazáson történt részvétel!) 13% a kedvezmény, míg VIP ügyfeleink részére (min. 10 utazás) 15% az igénybe vehető kedvezmény mértéke! A kedvezmény más kedvezménnyel nem összevonható!

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
Jelentkezés előtt kérjük, minden esetben olvassa el a katalógusban szereplő Általános Szerződési Feltételeket, mely az érvényes jogszabályok és kormányrendeletek tartalmának megfelelően került elkészítésre. A meghirdetett program, a hasznos tudnivalók és az utazási szerződésben, valamint az ÁSZF-ben közölt információk figyelmen kívül hagyása esetén irodánk nem vállal felelősséget!

UTAZÁSI UTALVÁNY
Ajándékozzon élményt szeretteinek, barátainak vagy kollégáinak! Irodánkban tetszőleges értékben vásárolhat utazási utalványt, mely bármilyen utazási szolgáltatásra fel-használható.  (Repülőjegy, autóbérlés, szállásfoglalás, utasbiztosítás stb.) Figyelem: Az utalvány partner irodáinknál csak a TdM katalógusában szereplő ajánlatokra vált-ható be! A katalógus 83. oldalán található utazási utalványt bármikor kitöltheti, és átadhatja ajándékba az Ön által kívánt megjelölt értéknek megfelelően. Fontos: Az utalvány csak az összeg befizetését követően használható fel, a TdM által kiadott sorszám alapján. Sorszám nélküli utalványt elfogadni nem áll módunkban!

ÚTI OKMÁNYOK
Kérjük foglalás előtt minden esetben ellenőrizze úti okmánya érvényességét! A jelentkezésnél, illetve az utazást megelőzően kiküldött utas tájékoztatókban pontos információkat kapnak az adott országra vonatkozó beutazási szabályokról. Ezek maradéktalan betartása az Ön felelőssége. (Információ: www.kulugyminiszterium.hu) Érvénytelen úti okmánnyal történő kiutazásnál a meghiúsult utazás esetén irodánkat kártérítési kötelezettség nem terheli. Nem magyar állampolgárok utazásának esetében a vonatkozó beutazási szabályokról kérjük, tájékozódjanak a felelősszerveknél, illetve a jelentkezéskor mindig kérjük megjelölni az Utazók állampolgárságát.

ÚTVONAL
Irodánkban és weboldalunkon minden program pontos útvonaláról részletes tájékoztatást biztosítunk. Az egyes napoknál feltüntetett városnevek az útvonalat, illetve a fő program állomásokat jelzik, az úti cél nem egyezik meg a szálláshely elhelyezkedésével, hiszen itt többnyire a nagy városok közelében, közvetlen környékén elhelyezkedő szállodákat veszünk igénybe. (Az eltéréseket minden esetben külön jelezzük!) Amennyiben a kiutazás és a hazautazás útvonala különbözik, ez minden esetben a programoknál kerül feltüntetésre. A hazaérkezés vár-ható időpontjáról természetesen megközelítőleg tudunk csak felvilágosítást adni, hiszen az útviszonyok, forgalom, előre nem látható akadályok az utazás időtartamát jelentősen befolyásolhatják. Esetleges transzferek igény-bevételénél kérjük, ezt minden esetben vegyék figyelembe!

ÚTLEMONDÁS
Minden foglalás lemondására az Általános Szerződési Fel-tételekben meghatározott lemondási feltételek érvényesek! Időpont módosítás, másik útra átjelentkezés szintén csak a lemondási feltételekre vonatkozó pontok alapján lehetséges. Amennyiben Ön az adott utazáson nem tud részt venni, kérjük az utas tájékoztatóban megadott ügyeleti számon szíveskedjék jelezni! Esetleges késés stb. esetén szintén kérjük, hogy haladéktalanul lépjen kapcsolatba munkatársunkkal a megadott telefonszámon! Autóbuszos utazásaink esetében a kiadott tájékoztató alapján meghatározott indulási időponthoz képest maximum 10 perc várakozási időt tudunk biztosítani. Amennyiben Ön az adott időpontig nem jelenik meg a felszállás helyszínén, irodánk úgy tekinti, hogy az utazáson nem kíván részt venni, továbbiakban a szerződésben meghatározott „No show” feltételei érvényesek.

ZÁRT CSOPORTOK
Irodánk  örömmel  készít  ajánlatot  zárt  csoportok,  baráti  társaságok, nyugdíjas klubok, diákcsoportok részére is. Utasaink igényeihez valamint a változó piaci kereslethez igazodva folyamatosan bővítjük palettánkat és  kedvező  árfekvésű  programjainkat  szeretnénk  mindenki  számára megfizethetővé és elérhetővé tenni. Ezért is szeretnénk szolgáltatásainkat megismertetni  minél  több    különböző  érdeklődési  körű  csoporttal, iskolával is, hogy segítsünk esetleges utazásaik, elképzeléseik megvalósításában,  hiszen  ajánlatainkat  minden  esetben  testre szabottan,  a csoportok  érdeklődésének  megfelelően  állítjuk  össze.  Katalógusunk kínálatán felül bármilyen autóbuszos, repülős európai körutazás, városlátogatás vagy egzotikus utazás megszervezésével kapcsolatban állunk rendelkezésükre. Egyedi elképzeléseikhez igazítva incentive programok, szakmai rendezvények, kiállítások, kulturális fesztiválok, bortúrák, gasztronómiai kalandozások és egyéb speciális érdeklődési körhöz tartozó téma utak lebonyolítását is vállaljuk.

WEBOLDAL
Körutazásaink és városlátogatásaink mellett örömmel vállaljuk egyéni utazásaik megszervezését is. Szállásfoglalás Olaszország népszerű tengerparti üdülővárosaiban, vagy Európa nagyvárosaiban? Weboldalunkon apartmanok és szállodák széles kínálatából választhat. Repülőjegy, autó-bérlés, belépőjegy foglalás? Egzotikus körutazások, hajó-utak vagy last minute ajánlatok? Tekintse meg ajánlatainkat a www.tdmtravel.hu weboldalon.

SZOLGÁLTATÁSAINK:

 Utasbiztosítás
 Repülőjegy értékesítés
 Egyéni szállásfoglalás
 Autóbuszbérlés
 Autóbérlés
 Utazási utalvány
 Színház és koncertjegy értékesítés

Hírlevél: Amennyiben szeretne folyamatos tájékoztatást kapni akciós ajánlatainkról, kérjük, jelentkezzen fel Hírlevelünkre!

TdM Utazási Iroda
Utazás határok nélkül...

TdM Travel Tours Kft.
2600 Vác, Budapesti főút 24.
Tel: +36 27 319 381, 319 382, 502 820, 502 821
Fax: +36 27 319 379
1023 Budapest, Lukács u. 1.
Tel: +36 1 336 0726
Tel/fax: +36 1 336 0727
Eng.szám: U-000204
www.tdmtravel.hu

További ajánlataink: www.luxusut.hu, www.oltarieskuvo.hu, www.paratlanutazas.hu

A szerződéskötést megelőző tájékoztatás


Kérjük foglalás előtt olvassa el figyelmesen a TdM Travel Tours Kft. utazási csomagra vonatkozó szerződéséhez kapcsolódó tájékoztatót, mely az utazók teljes körű tájékoztatásának megfelelően, a hatályos jogszabályok alapján készült. A TdM Travel Tours Kft. által Önnek felkínált utazási szolgáltatások kombinációja az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet értelmében vett utazási csomag. Ennél fogva az utazási csomagra vonatkozó valamennyi jogosultság megilleti Önt. Az utazási csomag szerződésszerű teljesítéséért teljes egészében a TdM Travel Tours Kft. felelős. Ezen kívül a TdM Travel Tours Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően védelemmel rendelkezik arra az esetre, ha fizetésképtelenné válik, annak érdekében, hogy az Ön által befizetett pénzösszegeket visszatérítse, és amennyiben az utazók szállítása a csomag részét képezi, Önt hazaszállítsa. Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet szerinti legfontosabb jogokról bővebb információt ITT talál. A TdM Travel Tours Kft. a fizetésképtelenséggel szembeni védelemért felelős Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe (1139 Budapest, Váci út 99. Tel: +36 1 460 1400, Email: info@colonnade.hu ) révén gondoskodott a fizetésképtelenséggel szembeni védelemről. További információk: Általános Szerződési Feltételek


További információk foglalás előtt


Felszállási lehetőségek, Vidéki transzferek:

Autóbuszaink Budapestről a Déli Pályaudvartól indulnak. Vidéki felszállási lehetőségekről információ az egyes program leírások után. Transzfer információ:ITT


Ülőhelyek:

Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk. Az üléshelyek kiosztása jelentkezési sorrendben történik! Az autóbuszon a helyeket a befizetések sorrendjében értékesítjük, az első soroktól hátrafelé. Utas kérést természetesen a rendelkezésre álló szabad helyek alapján minden esetben igyekszünk teljesíteni. Az autóbuszok mérete 49+2 fős, 51+2 fős, 53 vagy 57+2 fős, a csoport létszáma alapján került beállításra, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. (Az üléshely és az autóbusz típusváltás jogát fenntartjuk!) Az ülésrend az utazás teljes időtartama alatt érvényben marad és az üléshelyet az indulás előtt kiküldésre kerülő utas programon is szerepeltetjük. Az utolsó sor férőhelyeire árkedvezmény nincs. (Repülős utazások esetében nincs mód az ülőhelyek előzetes kiválasztására.)


Útlemondási biztosítás:

A részvételi díjak nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást, melynek megkötése minden programunk esetében kötelező. (Részvételi díj 1,5%-a.) A sztornó biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Amennyiben az Ügyfél saját vagy vele együtt utazó utastársa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A Colonnade Biztosítóval kötött útlemondási biztosítás alapján az utazásképtelenséget minden esetben írásban kell bejelenteni. Az elbírálás a biztosító társaság szabályzata szerint történik, 20% önrész levonásával. Az útlemondási biztosításra vonatkozó feltételeinket tartalmazó szerződést, szórólapot kérje irodánkban. Fontos: a sztornó biztosítás már megkezdett utazás esetében nem nyújt fedezetet! Válassza a biztonságot és kössön kombinált biztosítási csomagot, mely sztornó biztosítás és baleset- betegség-poggyász biztosítás megvásárlásával utazásképtelenség esetén 100% pénz visszatérítést garantál Önnek a biztosító szabályzata alapján. Útlemondás esetén lehetőség szerint azonnal, legfeljebb 2 munkanapon belül kell írásban értesíteni az irodát. Késedelem esetén a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító minden esetben a kiállított orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.


Baleset- betegség- poggyász biztosítás:

A részvételi díjak utasbiztosítást nem tartalmaznak. Csoportos utazások esetében az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megkötése. Baleset-betegség- poggyász biztosítás ára 565,-Ft/fő/nap. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezeknél a szervezett utazásoknál irodánk a Colonnade Classic alapcsomagját köti meg Utasai részére, de amennyiben Ügyfelünk magasabb biztosítási szolgáltatást kíván igénybe venni, abban az esetben lehetőség van a Colonnade Premium és Privileg módozat megkötésére is csoportos díjtétellel. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Amennyiben bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításunk van, minden esetben tájékozódjunk körültekintően kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához.


További kérdés esetén várjuk hívását a 06 30 331 3359-es telefonszámon!


Az oldalunkon található kalkuláció tájékoztató jellegű, így az online fizetés megkezdése előtt munkatársunk ellenőrzi, szükség esetén javítja a kalkulációt.

A kártyás fizetéshez egy egyedi linket küldünk Önnek az ajánlatkéréskor megadott email címére, mely 48 óráig érvényes. Az itt kiküldött linken átnézheti a kalkuláció helyességét, kinyomtathatja azt, és ekkor kezdheti meg az online fizetést is.

Szeretne élni a lehetőséggel?