Ajánlatainkból
TDM Travel
Tudnivalók útjainkról
Hasznos tudnivalók letölthető: HASZNOS INFORMÁCIÓK

AUTÓBUSZOS UTAZÁSOK

Az utazás korszerű, biztonságos és kényelmes légkondicionált autóbuszokkal történik. Minden szervezett programunk Budapestről indul. A  találkozóhely  a  Déli  pályaudvarnál  (Hotel  Mercure  Buda  mellett) található, a részvételi jegyeken megadott gyülekezési, illetve indulási időpont  szerint.  (Fontos:  Az  adott  indulási  időponttól  az  utazások zavartalan bonyolítása érdekében eltérni nem tudunk !) Hosszabb autóbuszos  utazások  esetében  a  rendszeres  időközönként  (3-4  óra) megtartott 15-20 perces pihenők egyrészt a programok pontos időbeosztásához, másrészt pedig a nemzetközi előírásokhoz alkalmazkodnak, melyek betartása a programok pontos menetének alapfeltétele. Az autóbuszokon a helyfoglalás jelentkezési sorrendben történik. Az ülésfoglalás lehetőségét az előleg befizetésekor a szabad helyek függvényében biztosítjuk. (Az üléshely és az autóbusz típus váltás  jogát fenntartjuk!) Az ülésrend az utazás teljes időtartama alatt érvényben marad és az üléshelyet az indulás előtt kiküldésre kerülő utas programon is szerepeltetjük. Az utolsó sor férőhelyeire árkedvezmény nincs. A meghirdetett létszámnál  jelentősen kisebb  vagy nagyobb  csoport  indításánál  az iroda az autóbusz típusára vonatkozó változtatás jogát szintén fenntartja, mely esetleges kisebb, vagy nagyobb autóbusz esetében az üléshely módosulását is eredményezheti. (Emeletes buszokat programjainknál nem használunk!) A nemzetközi gyakorlatban előforduló súlyellenőrzések miatt személyenként maximum egy bőrönd és egy kisebb kézipoggyász elhelyezésére van lehetőség. Autóbuszos utazásoknál a csomagtérbe személyenként egy bőrönd (20 kg) helyezhető el. Az utastérbe csak kisebb  csomag  elhelyezése  lehetséges.  Az  autóbuszon  hagyott értékekért felelősséget vállalni nem tudunk. Az indulást megelőzően kiküldésre kerülő utas tájékoztatóban előre jelezzük a hazaérkezés várható időpontját is, mely azonban az útviszonyoktól és a forgalomtól függően természetesen változhat.

ÁRVÁLTOZÁS
A katalógusban megadott árak személyenként értendők. A programoknál  szereplő  valutában  feltüntetett  díjakat  a  helyszínen  kell fizetni. A részvételi díjak 315,-Ft/EUR, 370,-Ft/GBP  árfolyamig érvényesek. Az árváltozással kapcsolatos további információk az ÁSZF 5. pontjában érhetőek el. (Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a repülőtéri illeték összege és egyéb a külföldi szolgáltatók által meghatározott költségek-idegenforgalmi adó, belépők-az  út indulásáig esetlegesen módosulhatnak!)

ÁTFOGLALÁS
Amennyiben Ön az út indulása előtt több mint 60 nappal saját elhatározásából eláll utazásától és másik programot választ, az átjelentkezés lemondásnak minősül, ezért az új foglalásra a korábban esetlegesen igénybe vett  előfoglalási  kedvezményeket  nem  áll  módunkban biztosítani. Egy foglalás többszöri módosítása eset én 3000,-Ft/fő kezelési költséget számítunk fel. 60 napon  belüli  foglalás módosítására  az  Általános Szerződési Feltételek  szabályzata  érvényes.  Ez  esetben  a  már  befizetett  ár kötbérrel  csökkentett  összege  kerül  átvezetésre  az új  foglalás részvételi díjához.

BELÉPŐJEGYEK
A katalógusban szereplő utazások részvételi díja nem tartalmazza a belépőjegyek, felvonó, hajójegy, tömegközlekedéshez szükséges jegyek költségét! A forintban feltüntetett díjakat,  a helyfoglalás érdekében, a részvételi díjjal együtt kell megfizetni! A csak helyi idegenvezetővel vagy tárlatvezetővel megtekinthető nevezetességek, belépődíjjal együtt fizetendő költségeit *-gal jelöljük. Amennyiben a fakultatív kirándulások díja EUR-ban feltüntetve, azt mindig a helyszínen kell megfizetni. A körutazásokhoz kapcsolódó belépődíjak pontos összegéről irodánkon keresztül és weboldalunkon is tájékozódhat. A helyszínen fizetendő belépők, jegyek, esetleges regisztrációs  adók  esetében idegenvezetőink  csak  segítséget nyújtanak a csoportos díjtételű jegyek megváltásába n, de ezeket a díjakat minden esetben a külföldi szolgáltatónak fizetik meg! (*Újságírói  vagy  egyéb  igazolványokkal történő  kedvezményes díjtételű jegy vásárlására csak egyénileg van lehetőségük!) A folyamatos változások  miatt  a  belépőjegyek  árait  sokszor  csak megközelítő pontossággal tudjuk megadni, így eltérések előfordulhatnak.

BIZTOSÍTÁS
A  részvételi  díjak  utasbiztosítást  nem  tartalmaznak. Csoportos utazások esetében az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megkötése. Baleset-betegség-poggyász biztosítás ára 570,-Ft/fő/nap.  Felhívjuk  figyelmüket,  hogy  ezeknél a  szervezett utazásoknál irodánk a Colonnade Classic alapcsomagját köti meg Utasai  részére,  de  amennyiben  Ügyfelünk  magasabb  biztosítási szolgáltatást kíván igénybe venni, abban az esetben lehetőség van a Colonnade Premium és Privileg módozat megkötésére is csoportos díjtétellel.  Útlemondási  biztosítás  minden  programunk  esetében 1,5%. A Colonnade Biztosítóval kötött útlemondási biztosítás alapján az utazásképtelenséget minden esetben írásban kell bejelenteni. Az elbírálás  a  biztosító  társaság  szabályzata  szerint történik,  20% önrész levonásával. Az útlemondási biztosításra vonatkozó feltételeinket tartalmazó szerződést, szórólapot kérje irodánkban.  Fontos: a sztornó biztosítás  már megkezdett utazás  esetében nem  nyújt fedezetet! Válassza a biztonságot és kössön kombinált biztosítási csomagot, mely  sztornó  biztosítás  és baleset-betegség-poggyász biztosítás megvásárlásával utazásképtelenség esetén 100% pénz visszatérítést garantál Önnek a biztosító szabályzata alapján.

BUDAPESTI SZÁLLÁS
A  korai  budapesti  indulásokhoz  a  Déli  Pályaudvar  és  a  Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér közelében is kedvezmény és szállásajánlatot kínálunk vidéki Utasaink részére. Budapesten több szálloda is kedvező áron fogadja utasainkat, így az  indulás előtti éjszaka,  illetve  a  hazaérkezés  napján  is választhatják  az igényeiknek leginkább megfelelő elhelyezést a kényelmes indulás, hazaérkezés megkönnyítése érdekében. A szobafoglaláshoz Kollégáink  nyújtanak  Önöknek  segítséget. Tájékoztató árak:  ***szálloda 6.900,-Ft-tól/fő/éj reggelivel, **** szálloda 7.500,-Ft-tól/fő/éj reggelivel.. Részletek: ITT

CSALÁDI KEDVEZMÉNY
A kedvezmény 2 felnőtt és 1, vagy 2 (14 év alatti) gyermek együtt utazása és 3, illetve 4 ágyas szobában történő elhelyezésére vonatkozik. A kedvezmény mértéke autóbuszos utazások esetében a részvételi díj 10%-a.

ELLÁTÁS
Az  adott  országoknak  és  szálláskategóriáknak  megfelelően  az ellátás típusa többféle lehet. Kontinentális reggeli: meleg ital (kávé, tea) vaj, dzsem, pékáru.
Kontinentális büfé reggeli: müzli, kalács, bagett, dzsem, meleg ital (kávé, tea, kakaó), juice.
Bővített  kontinentális  reggeli: meleg  ital  (kávé,  tea)  vaj,  dzsem, pékáru, felvágott, sajt, narancslé.
Büfé reggeli: hideg-meleg büfé, meleg italok, juice.
Az ellátás további részleteiről pontos tájékoztatás az egyes utakhoz kapcsolódó információk között, illetve utas tájékoztató anyagban kerül megadásra! Legtöbb utazásunknál az alapárban csak reggelis ellátás szerepel. Természetesen  igény szerint választhatják a félpanziós ellátást is. A félpanziós felár szerint feltüntetett plusz költség  megfizetésével az utazásuk ideje alatt a reggelis ellátás mellett vacsorát is biztosítunk. Ebben az esetben az ár az első napi vacsorától kezdődően az utolsó napi reggeliig tartalmazza az ellátást. Vegetáriánus menü igényüket kérjük a jelentkezéskor, vagy legkésőbb az utazást megelőző min. 7 nappal jelezzék! A vacsorákat  többnyire  a  szállodákban  vagy  programtól függően  városi  éttermekben biztosítjuk,  az  adott  ország étkezési szokásainak megfelelően. A főétkezés desztinációtól függően többnyire háromfogásos menü. A vacsorák italt nem  tartalmaznak, a fogyasztás  a  helyszínen  fizetendő. Amennyiben  a  félpanziós  felárat  a  jelentkezéskor  nem fizették be, a helyszínen idegenvezetőink nyújtanak  segítséget a plusz étkezések biztosításában. Erre azonban csak  az étterem esetleges szabad kapacitásától függően, várhatóan magasabb díj ellenében nyílik lehetőség. Felhívjuk szíves figyelmüket,  hogy  speciális  étkezési  igényeiket  (laktóz, glutén, stb. mentes) foglalással egyidejűleg jelezzék!

ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY
Primissimi kedvezmény: 2019. január 31-ig 40% előleg befizetése esetén 10% kedvezményt biztosítunk körutazásaink részvételi díjából valamint ingyenes biztosítást adunk ajándékba! A kedvezmény a szabad helyek függvényében, illetve visszavonásig érvényes, más kedvezményekkel nem összevonható! A kedvezmény utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, így árváltozás a foglalások számától függően korábban is lehetséges! Az előfoglalási kedvezmény csoportos foglalás esetén nem vehető igénybe!
Előfoglalási kedvezmény: Teljes összeg befizetésével 10%, előleg esetén 5% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból. Az előfoglalási kedvezmény nem vonható össze egyéb kedvezményekkel (pl. törzsutas stb.), illetve felárakra, 1 napos programokra nem érvényes! (Az akció 2019. március 31-ig érvényes!)

FAKULTATÍV PROGRAMOK
A körutazások alkalmával meghirdetett fakultatív programok garantáltan indulnak, kivétel azokon a nyaraló programoknál fordulhat elő, ahol minimális létszám hiányában azok nem, vagy csak idegen nyelven vehetők  igénybe.    Egyes  létszámhoz  kötött  fakultatív programok magyar nyelvű idegenvezetéssel csak abban az esetben indulnak, ha a  jelentkezők  létszáma  eléri  a  meghirdetett  minimális  létszámot, amennyiben nem, a  befizetett összeget  visszatérítjük,  kárigényt az elmaradt programmal kapcsolatban elfogadni nem tudunk. A belépődíjak minden fakultatív kirándulás esetében is külön fizetendőek a helyszínen, kivétel amennyiben ezt másképpen jelezzük, illetve amely nevezetességek meglátogatásához előzetes bejelentkezés szükséges, ez csak a jelentkezéssel  egy időben  foglalható.  A  belépők  költségéről részletes tájékoztatást találnak weboldalunkon! Az árak tájékoztató jellegűek, így az időközben történő esetleges árváltozások miatt eltérések előfordulhatnak! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az egyes városnézések alkalmával  esetleg  plusz  programok igénybevételére is  lehetőség nyílik. (pl. gondolázás, sétahajózás, sétakocsikázás, ebéd, borkóstoló, programban nem szereplő múzeum vagy nevezetesség megtekintése stb.). A külföldi szolgáltatók (szálloda stb.) által kínált programokkal vagy helyszínen igényelt plusz szolgáltatásokkal (egyéni fogyasztás, telefon, internet stb. használat a szállodákban) kapcsolatban felelősséget vállalni  nem tudunk.  Figyelem:  A  helyszínen  befizetett  fakultatív programok, jelentkezést követően már nem lemondhatók, nem visszatéríthetők! Az iroda hivatalos útleírásában nem szereplő programokra a helyszínen térítés ellenében lehet jelentkezni. A  fenti programokkal kapcsolatban számla igényüket, esetleges kifogásukat minden esetben a külföldi szolgáltatónak, illetve kísérőnek kell jelezni!

FELSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK
A  különböző  úti  céloknál,  útvonaltól  függően  további  felszállási, illetve csatlakozási lehetőségekre is mód nyílik.
Nagy-Britannia, Hollandia, Belgium, Franciaország, Svájc, Ausztria, Németország, Csehország, Skandinávia: Tata-M1/Remeteségi pihenő, Bábolna-M1/Bábolna  pihenő,  Győr-M1/Arrabona  pihenő,   Mosonmagyaróvár-M1/Mosoni-pihenő.
Olaszország, Korzika, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Spanyolország: Székesfehérvár-M7 59km/Shell benzinkút, Siófok-Szekszárdi lehajtó-pálya melletti TESCO, Balatonlelle-Marché, Nagy-kanizsa-TESCO parkoló.
Bosznia/Bosznia  csodái,  Balkán  körút: Dunaújváros-M6/Újvárosi pihenő,  Paks-M6/Paksi  pihenő,  Szekszárd-M6/Fácánkerti  pihenő.
Albánia, Görögország, Bulgária: Kecskemét-M5/MOL benzinkút, Szeged-Shell benzinkút/Bajai út 2-4.
Lengyelország, Szlovákia, Baltikum: Vác-Központi autóbusz pályaudvar.
Baltikum  &  Lengyelország: Hatvan-MOL  Benzinkút,  Gyöngyös-Toronyház parkoló, Eger-MOL Benzinkút (Mátyás király út), Miskolc-Búza tér (McDonald’s parkoló)
Románia/Székelyföld: Cegléd-Shell benzinkút, Szolnok-Shell benzinkút, Püspökladány-MOL benzinkút, Berettyóújfalu-MOL benzinkút.
Románia/Erdély: Hatvan-M3 MOL benzinkút, Polgár-M3 Outlet Center.
Fontos:  Néhány  programunknál  az  útvonal  hazafelé  módosul! Részletek az egyes programoknál! A megadott felszállási helyektől, melyek megegyeznek a leszállás helyszíneivel, eltérni nem tudunk! Le- és felszállítás a menetirány szerinti oldalon történik.

FOGLALÁS, JELENTKEZÉS
Programjainkra a jelentkezés 40% előleg befizetésével történik. A foglalás további feltételeire az Általános Üzleti feltételek vonatkoznak. A  jelentkezéssel  egyidejűleg  kérjük,  szíveskedjenek  megadni pontos adataikat: útlevél szerinti név, lakcím, telefonszám (esetleges sürgős  értesítéshez  lehetőség  szerint  mobilszámot  is  kérünk), születési dátum. A pontatlan (nem útlevél szerinti név stb.) vagy hiányos adatok megadása esetén felelősséget vállalni nem tudunk! Felhívjuk  szíves  figyelmüket,  hogy  repülőgéppel  történő  utazás esetén a módosítási díjak nem a katalógus utazási szerződése szerint  alakulnak,  hanem  az  esetleges  névmódosításra,  egyéb változtatásra minden esetben a légitársaság feltételei érvényesek, a szabad helyek függvényében! Jelentkezni országszerte szerződéses partnereinknél lehet vagy közvetlenül irodánkon keresztül elektronikus vagy postai úton, ebben az esetben a szerződést közvetlenül az Ön által megadott elérhetőségre továbbítjuk és a jelentkezéshez szükséges előleget befizethetik a TdM által kiküldött csekken, átutalással vagy bankkártyával. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amennyiben  foglalásukat  partner  irodán  keresztül  bonyolítják, szerződésük csak az iroda által továbbított hivatalos megrendelést és átutalást követően válik véglegessé.

IDEGENFORGALMI ADÓ
2012. január 1-től Olaszországban több régióban bevezetésre került az idegenforgalmi adó, mely minden esetben érkezéskor a helyszínen fizetendő. Az adó mértéke régiótól és szálláskategóriától függően változik. (1-3 EUR/fő/éj) A várható költségről információt a weboldalunkon találnak. Az idegenforgalmi adó összege változhat, illetve sok régió esetében  még  csak  most  kerül  bevezetésre, így  ennek pontos összegéről tájékoztatást az indulást megelőzően az utas tájékoztató anyagban adunk meg. Németország, Horvátország, Szerbia, Bosznia, Montenegró esetében az idegenforgalmi adó szintén a helyszínen fizetendő! A folyamatos változások miatt a fenti költséget minden esetben  az  út  indulását megelőzően  kiadott  utas  tájékoztatóban pontosítjuk.

IDEGENVEZETŐK
A programok zavartalan és precíz lebonyolítása nagy mértékben függ  az  Idegenvezető  személyétől  és  szakértelmétől. Minden esetben nagy hangsúlyt fektetünk a felkészült kollégák kiválasztására, így a katalógusban szereplő programokat szakképzett, több éves gyakorlattal rendelkező idegenvezetők kísérik. Egyes múzeumokban, régészeti területeken, illetve bizonyos nevezetességek közvetlen közelében, azonban a vezetés csak a régió által kiadott engedéllyel rendelkező helyi idegenvezetők közreműködésével végezhető el. A szigorúan csak tárlatvezetővel, helyi idegenvezetővel megtekinthető nevezetességeket minden programunk esetében külön jelezzük. (A  *-gal  jelzett  díjak  minden esetben  tartalmazzák a  belépők költségét is!) Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy egyes világörökségi helyszínek,  nagyvárosok  esetében  kísérő  idegenvezetőink  csak utaskísérő  szerepet  tölthetnek  be, így  sokszor  az  információk jelentős része már az autóbuszon elhangzik. Azon városok esetében, ahol mindenképpen szükséges a helyi idegenvezető biztosítása, a helyszínen megfizetendő költség díját az utastájékoztatóban szerepeltetjük.

MINIMÁLIS RÉSZTVEVŐK LÉTSZÁMA
Csoportos utazásoknál a minimális résztvevők száma repülős programnál 20 fő, autóbuszos programoknál 35 fő. Természetesen zárt csoportok esetében az Önök igényeihez igazítva állítjuk  össze  ajánlatunkat,  így  kisebb  vagy  nagyobb  létszámú csoportok részére is örömmel készítjük el egyedi ajánlatunkat.

PÁRATLANUTAZÁS - EGYEDÜL UTAZÓK FIGYELEM!
Az iroda által szervezett csoportos utazásoknál feltüntetjük az egyágyas  felárat,  de  igény  esetén  a  felár  megfizetésének elkerülése érdekében társítást is igényelhetnek. Amennyiben ez mégsem sikerül, az egyágyas szoba felárának 50%-át az iroda átvállalja. A jelentkezéskor társítást igénylőnek lehetőség szerint 2/3 ágyas elhelyezést igyekszünk biztosítani. A társítás lebonyolítását követően szerződését nem áll módunkban módosítani, valamint a  társítással  kapcsolatban reklamációt  elfogadni nem tudunk. Felhívjuk a figyelmüket továbbá arra, hogy az egyágyas szobák gyakran  kisebbek,  esetleg erkély nélküliek  stb.,  mivel  a  felár nem a kényelmesebb elhelyezésre, hanem a szobák egy személyes használatára  vonatkozik,  és  a  kétágyas  szobákkal  azonos  kihasználtság díjkülönbözetének kompenzálására. Társítást igénylő Utasainkat  legkésőbb  indulás  előtt  1  héttel  tájékoztatjuk  a végleges elhelyezést illetően. (1/2/3 ágyas szoba)  Társítható utasok: ITT

PARKOLÁS
A korai indulás és az esetleges éjszakai érkezések kényelmes és praktikus lebonyolításához kedvezményes parkolási lehetőséget biztosítunk  a  budapesti  indulás  helyénél.  A  fedett garázs, parkoló díja 1.800,-Ft/nap.

PÓTÁGY
Szállodától függően, igény szerint, három-, négyágyas elhelyezés biztosítására is lehetőség adódik. A pótágy kedvezmény mértéke 10%. A többágyas szobák esetében azonban a szállodai szoba alapterületének  nagysága  nem  feltétlenül  igazodik  a  több férőhely elhelyezéséhez, így a szobák maximális kapacitásának kihasználása kényelmetlen lehet. Háromágyas szoba biztosítása esetén  a harmadik ágy mérete a főágyaktól eltérően kisebb lehet,  illetve  négyágyas  szoba  esetében többnyire  emeletes ágyat jelent.

PRAKTIKUS TANÁCSOK
Az indulás előtt legkésőbb egy héttel irodánk az adott utazáshoz kiadott utas tájékoztatóban praktikus és fontos információkkal kiegészített tájékoztató anyagot küld minden résztvevőnek! (Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben foglalásukat partner irodán keresztül bonyolítják, az utazással kapcsolatos anyagok a partner iroda felé kerülnek továbbításra. Irodánk minden, az adott utazást érintő információt (esetleges menetrendváltozás stb.) a megrendelő partner iroda részére továbbít. Szerződésmódosítással, lemondással, egyéb az utazással kapcsolatos igényüket szintén az adott partner iroda felé kell bejelenteni!) Munkatársaink természetesen minden esetben készséggel  állnak rendelkezésükre  felmerülő  kérdéseikkel  kapcsolatban. Kérjük, mindig tájékozódjanak körültekintően az irodánk által  meghirdetett  programok  részleteivel  kapcsolatban,  hiszen egyes programok a szoros időbeosztás, hosszabb városnézések miatt  esetleg  nagyobb  állóképességet  igényelhetnek!  Minden esetben kérjen előzetesen tájékoztatást a mobiltelefon szolgáltatótól a célországban érvényes percdíjak stb. vonatkozásában! Az iroda által kiadásra kerülő tájékoztató anyag alapján minden esetben körültekintően készítsék elő  úti  csomagjukat. Ne feledkezzen el arról sem, hogy egyes templomok, egyéb más vallási intézmények megtekintésekor a férfiak csak hosszú nadrágban, hölgyek térdet fedő szoknyában vagy  nadrágban, fedett  vállal léphetnek be! A szállodákban  az éttermekben (reggeli/vacsora) sportruházat, rövidnadrág, papucs viselete nem megengedett. A hosszabb városnézések, gyalogos séták időtartamára minden esetben  kényelmes cipővel készüljenek! Indulás előtt minden esetben gondoskodjanak előre a szükséges valuta beszerzéséről, hiszen az utazás napján erre nem nyílik lehetőség. Autóbuszon, szállodában fontos iratokat, értékeket őrizetlenül ne hagyjanak. További információk a weboldalon!

REKLAMÁCIÓ
Amennyiben a helyszínen bármely szolgáltatásunkkal kapcsolatban kifogása  merülne  fel,  kérjük, haladéktalanul  jelezze  az  iroda megbízott képviselőjének. A helyszínen csak részben vagy nem orvosolt panasz kivizsgálásához jegyzőkönyv felvétele szükséges. Kérjük ilyen esetben panaszát és kárigényét a jegyzőkönyv eredeti példányának megküldésével 8 napon belül szíveskedjen megküldeni irodánk részére.

REPÜLŐS TÁRSAS UTAZÁSOK
Társas utazásainkat menetrend szerinti repülőjáratokkal bonyolítjuk. A légitársaságok által  módosított menetrendekért, késésekért, esetleges járattörlésért felelősséget vállalni  nem tudunk. Utasainkat az  utazás megkezdése  előtt  10  nappal  tájékoztatjuk  a  pontos  menetrendről. Csoportos utazásoknál kérjük tartsák be az előírt találkozó időpontot, mely  az  utas  tájékoztatóban  megadott  részleteknek megfelelően a gépindulást megelőzően 2 órával korábban történik. A légitársaságok árképzési politikája, kerozin áremelés stb. miatt irodánk az árváltoztatás jogát fenntartja! A repülőtéri illeték összege a katalógusban szereplő árhoz képest változhat! Az árakat az árfolyam ingadozás miatt csak megközelítő pontossággal tudjuk megadni. Irodánk minden esetben 0-24 órában hívható ügyeleti számot biztosít Ügyfelei  részére az azonnali intézkedés érdekében. Bármilyen problémája merülne fel, kérjük haladéktalanul lépjen kapcsolatba munkatársainkkal.

RÉSZVÉTELI DÍJ
Az utazási információkban megadott alapár tartalmaz za az utazást, a program szerinti szállást, a megadott ellátást, idegenvezetést, de nem tartalmazza a biztosítást, belépőket és a fakultatív kirándulásokat. Az árváltoztatás  jogát  szerződés  szerint  fenntartjuk! A  feltüntetett  árak, felárak minden esetben személyenként értendőek! A külön fizetendő költségek (vízum, reptéri illeték, hajójegy stb.) minden programnál külön kerülnek megadásra. Ezen költségek a katalógus készítésekor rendelkezésünkre álló árinformációk alapján kerültek feltüntetésre!

SZÁLLÁS
Körutazásainknál többnyire évek óta használt, jól bevezetett szálláshelyeket használunk, illetve igyekszünk minden esetben a lehető legkörültekintőbben kiválasztani az adott program lebonyolításához leginkább megfelelő, elhelyezkedés szempontjából legjobb adottságokkal rendelkező szállodát. Természetesen sok szempontot kell figyelembe vennünk, ugyanakkor a versenyképes és kedvező ár biztosítása is nagyon lényeges, így autóbuszos utazásaink során általában standard szálláshelyeket  használunk, többnyire 3*-os kategóriában. Az eltéréseket katalógusunkban a szállás feltüntetésénél jelezzük, illetve az adott programokhoz kapcsolódóan ahol mód van rá weboldalunkon  részletes  tájékoztatást  találnak a  szálláshelyekkel  kapcsolatban.  Az  egyes  programoknál  a  választott  szállodák  hivatalos besorolása kerül feltüntetésre. (Fontos: az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól!) A szállodai szobák felszereltségéhez hűtőszekrény többnyire nem tartozik, amennyiben igen, minibárként szolgál, így ételek tárolására nem alkalmas. Az esetleges fogyasztás minden esetben helyszínen fizetendő. A különböző szálláshelyek esetében a szoba elosztás minden esetben a helyszínen történik. Esetleges speciális igényeiket kérjük előzetesen jelezni (földszinti, egymás melletti szoba, franciaágyas szoba-külön ágy stb.), de a szobák elhelyezkedésére garanciát vállalni nem áll módunkban!

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY
A katalógusban szereplő programok részvételi díjából 8% kedvezményt biztosítunk mindazon Ügyfeleink részére, akik korábban  (5 éven belül) már bármely szervezett programunkon részt vettek. Utasainknak, akik legalább 2 utazásunkon már részt vettek 10% kedvezményt biztosítunk a TdM prospektusában szereplő részvételi díjból. Törzsutasainknak (Alapfeltétel: min. 3 utazáson  történt részvétel!)  11%  kedvezmény  a  TdM  teljes  kínálatából! Kiemelt ügyfeleink részére (Alapfeltétel: min. 4 utazáson történt részvétel!) 13% a kedvezmény, míg VIP ügyfeleink részére (min. 10 utazás) 15%!

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
Jelentkezés előtt kérjük, minden esetben olvassa el a katalógusban szereplő  Általános  Szerződési  Feltételeket,  mely  az  érvényes jogszabályok  és  kormányrendeletek  tartalmának  megfelelően került elkészítésre. A meghirdetett program, a hasznos tudnivalók és  az  utazási  szerződésben,  valamint  az  ÁSZF-ben  közölt információk figyelmen kívül hagyása esetén irodánk nem vállal felelősséget!

UTAZÁSI UTALVÁNY
Irodánkban vásárolható tetszőleges címletekben. Szükséges adatok: kedvezményezett, összeg, címlet, postázási cím.

ÚTI OKMÁNYOK
A jelentkezésnél, illetve az utazást megelőzően kiküldött utas tájékoztatókban pontos információkat kapnak az adott országra vonatkozó beutazási szabályokról. Ezek maradéktalan betartása az Ön felelőssége. (Információ: www.kulugyminiszterium.hu) Érvénytelen úti okmánnyal történő kiutazásnál a meghiúsult utazás esetén irodánkat kártérítési kötelezettség nem terheli. Nem magyar állampolgárok utazásának esetében a vonatkozó beutazási szabályokról kérjük, tájékozódjanak a felelős szerveknél, illetve a jelentkezéskor mindig kérjük megjelölni az Utazók állampolgárságát.

ÚTVONAL
Irodánkban és weboldalunkon minden program pontos útvonaláról részletes tájékoztatást biztosítunk. Az  egyes  napoknál  feltüntetett városnevek az útvonalat, illetve a fő program állomásokat jelzik, az úti cél nem egyezik meg a szálláshely elhelyezkedésével, hiszen itt többnyire a nagy városok közelében, közvetlen környékén elhelyezkedő szállodákat veszünk  igénybe.  (Az  eltéréseket  minden  esetben külön  jelezzük!) Amennyiben a kiutazás és a hazautazás útvonala különbözik, ez minden esetben  a programoknál  kerül  feltüntetésre. A  hazaérkezés  várható időpontjáról természetesen megközelítőleg tudunk csak felvilágosítást adni, hiszen az útviszonyok, forgalom, előre nem látható akadályok az utazás időtartamát jelentősen befolyásolhatják. Esetleges transzferek igénybevételénél kérjük, ezt minden esetben vegyék figyelembe!

ÚTLEMONDÁS
Minden foglalás lemondására az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott lemondási feltételek érvényesek! Időpont módosítás, másik  útra  átjelentkezés  szintén  csak  a  lemondási  feltételekre vonatkozó  pontok  alapján  lehetséges.  Amennyiben  Ön az  adott utazáson nem tud részt venni, kérjük az utas tájékoztatóban megadott ügyeleti  számon  szíveskedjék  jelezni! Esetleges késés stb.  esetén szintén kérjük, hogy haladéktalanul lépjen kapcsolatba munkatársunkkal a megadott telefonszámon! Autóbuszos utazásaink esetében a kiadott tájékoztató alapján meghatározott indulási időponthoz képest maximum 10 perc várakozási időt tudunk biztosítani. Amennyiben Ön az adott időpontig nem jelenik meg a felszállás helyszínén, irodánk úgy tekinti, hogy az utazáson nem kíván részt venni, továbbiakban a szerződésben meghatározott „No show” feltételei érvényesek. (Sztornó biztosítás: csak  utazásképtelenség esetén érvényes a biztosító szabályzata alapján! A biztosítás már megkezdett utazás esetén nem érvényes!)

ZÁRT CSOPORTOK
Irodánk  örömmel  készít  ajánlatot  zárt  csoportok,  baráti  társaságok, nyugdíjas klubok, diákcsoportok részére is. Utasaink igényeihez valamint a változó piaci kereslethez igazodva folyamatosan bővítjük palettánkat és  kedvező  árfekvésű  programjainkat  szeretnénk  mindenki  számára megfizethetővé és elérhetővé tenni. Ezért is szeretnénk szolgáltatásainkat megismertetni  minél  több    különböző  érdeklődési  körű  csoporttal, iskolával is, hogy segítsünk esetleges utazásaik, elképzeléseik megvalósításában,  hiszen  ajánlatainkat  minden  esetben  testre szabottan,  a csoportok  érdeklődésének  megfelelően  állítjuk  össze.  Katalógusunk kínálatán felül bármilyen autóbuszos, repülős európai körutazás, városlátogatás vagy egzotikus utazás megszervezésével kapcsolatban állunk
rendelkezésükre. Egyedi elképzeléseikhez igazítva incentive programok, szakmai rendezvények, kiállítások, kulturális fesztiválok, bortúrák, gasztronómiai kalandozások és egyéb speciális érdeklődési körhöz tartozó téma utak lebonyolítását is vállaljuk.

VIDÉKI TRANSZFEREK

INGYENES VIDÉKI TRANSZFEREK – 02.01-03.31. KÖZÖTTI FOGLALÁSNÁL
Autóbuszos körutazásaink esetében ingyenes transzfert biztosítunk a budapesti indulás helyszínére az alábbi városokból: Debrecen, Nyíregyháza,  Miskolc,  Tiszaújváros,  Eger, Füzesabony,  Gyöngyös,  Hatvan,  Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Szolnok. A transzfer a TdM Travel Tours Kft. által szervezett  autóbuszos  körutazásokra  vehető igénybe, minimum 2 fő együttes foglalása, illetve  min.  55.000  Ft/fő  alapár  esetén. Amennyiben  a  szolgáltatás  nem  a  foglalással egy időben kerül megrendelésre, kedvezményes  transzfert  biztosítani  nem  áll módunkban! A foglalás szabad helyek függvényében lehetséges!  Ingyenes transzfert legkésőbb az indulás előtti 35. napig beérkező foglalásokhoz áll módunkban biztosítani! Térítés ellenében transzfer az alábbi városokból is igényelhető: Bonyhád, Baja, Pécs,  Békéscsaba,  Gyula,  Orosháza,  Székesfehérvár,  Győr  stb.  A  vidéki  transzfer felszállások részleteiről 1 héttel az indulás előtt  tájékoztatjuk  utasainkat.  Esetleges késés, várakozási idő esetén kárigényt elfogadni nem áll módunkban!

SZOLGÁLTATÁSAINK:

 Utasbiztosítás
 Repülőjegy értékesítés
 Egyéni szállásfoglalás
 Autóbuszbérlés
 Autóbérlés
 Utazási utalvány
 Színház és koncertjegy értékesítés

Hírlevél: Amennyiben szeretne folyamatos tájékoztatást kapni akciós ajánlatainkról, kérjük, jelentkezzen fel Hírlevelünkre!

TdM Utazási Iroda
Utazás határok nélkül...

TdM Travel Tours Kft.
2600 Vác, Budapesti főút 24.
Tel: +36 27 319 381, 319 382, 502 820, 502 821
Fax: +36 27 319 379
1023 Budapest, Lukács u. 1.
Tel: +36 1 336 0726
Tel/fax: +36 1 336 0727
Eng.szám: U-000204
www.tdmtravel.hu

További ajánlataink: www.luxusut.hu, www.oltarieskuvo.hu, www.paratlanutazas.hu

A szerződéskötést megelőző tájékoztatás


Kérjük foglalás előtt olvassa el figyelmesen a TdM Travel Tours Kft. utazási csomagra vonatkozó szerződéséhez kapcsolódó tájékoztatót, mely az utazók teljes körű tájékoztatásának megfelelően, a hatályos jogszabályok alapján készült. A TdM Travel Tours Kft. által Önnek felkínált utazási szolgáltatások kombinációja az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet értelmében vett utazási csomag. Ennél fogva az utazási csomagra vonatkozó valamennyi jogosultság megilleti Önt. Az utazási csomag szerződésszerű teljesítéséért teljes egészében a TdM Travel Tours Kft. felelős. Ezen kívül a TdM Travel Tours Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően védelemmel rendelkezik arra az esetre, ha fizetésképtelenné válik, annak érdekében, hogy az Ön által befizetett pénzösszegeket visszatérítse, és amennyiben az utazók szállítása a csomag részét képezi, Önt hazaszállítsa. Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet szerinti legfontosabb jogokról bővebb információt ITT talál. A TdM Travel Tours Kft. a fizetésképtelenséggel szembeni védelemért felelős Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe (1139 Budapest, Váci út 99. Tel: +36 1 460 1400, Email: info@colonnade.hu ) révén gondoskodott a fizetésképtelenséggel szembeni védelemről. További információk: Általános Szerződési Feltételek


További információk foglalás előtt


Felszállási lehetőségek, Vidéki transzferek:

Autóbuszaink Budapestről a Déli Pályaudvartól indulnak. Vidéki felszállási lehetőségekről információ az egyes program leírások után. Transzfer információ:ITT


Ülőhelyek:

Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk. Az üléshelyek kiosztása jelentkezési sorrendben történik! Az autóbuszon a helyeket a befizetések sorrendjében értékesítjük, az első soroktól hátrafelé. Utas kérést természetesen a rendelkezésre álló szabad helyek alapján minden esetben igyekszünk teljesíteni. Az autóbuszok mérete 49+2 fős, 51+2 fős, 53 vagy 57+2 fős, a csoport létszáma alapján került beállításra, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. (Az üléshely és az autóbusz típusváltás jogát fenntartjuk!) Az ülésrend az utazás teljes időtartama alatt érvényben marad és az üléshelyet az indulás előtt kiküldésre kerülő utas programon is szerepeltetjük. Az utolsó sor férőhelyeire árkedvezmény nincs. (Repülős utazások esetében nincs mód az ülőhelyek előzetes kiválasztására.)


Útlemondási biztosítás:

A részvételi díjak nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást, melynek megkötése minden programunk esetében kötelező. (Részvételi díj 1,5%-a.) A sztornó biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Amennyiben az Ügyfél saját vagy vele együtt utazó utastársa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A Colonnade Biztosítóval kötött útlemondási biztosítás alapján az utazásképtelenséget minden esetben írásban kell bejelenteni. Az elbírálás a biztosító társaság szabályzata szerint történik, 20% önrész levonásával. Az útlemondási biztosításra vonatkozó feltételeinket tartalmazó szerződést, szórólapot kérje irodánkban. Fontos: a sztornó biztosítás már megkezdett utazás esetében nem nyújt fedezetet! Válassza a biztonságot és kössön kombinált biztosítási csomagot, mely sztornó biztosítás és baleset- betegség-poggyász biztosítás megvásárlásával utazásképtelenség esetén 100% pénz visszatérítést garantál Önnek a biztosító szabályzata alapján. Útlemondás esetén lehetőség szerint azonnal, legfeljebb 2 munkanapon belül kell írásban értesíteni az irodát. Késedelem esetén a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító minden esetben a kiállított orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.


Baleset- betegség- poggyász biztosítás:

A részvételi díjak utasbiztosítást nem tartalmaznak. Csoportos utazások esetében az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megkötése. Baleset-betegség- poggyász biztosítás ára 565,-Ft/fő/nap. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezeknél a szervezett utazásoknál irodánk a Colonnade Classic alapcsomagját köti meg Utasai részére, de amennyiben Ügyfelünk magasabb biztosítási szolgáltatást kíván igénybe venni, abban az esetben lehetőség van a Colonnade Premium és Privileg módozat megkötésére is csoportos díjtétellel. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Amennyiben bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításunk van, minden esetben tájékozódjunk körültekintően kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához.


További kérdés esetén várjuk hívását a 06 30 331 3359-es telefonszámon!


Az oldalunkon található kalkuláció tájékoztató jellegű, így az online fizetés megkezdése előtt munkatársunk ellenőrzi, szükség esetén javítja a kalkulációt.

A kártyás fizetéshez egy egyedi linket küldünk Önnek az ajánlatkéréskor megadott email címére, mely 48 óráig érvényes. Az itt kiküldött linken átnézheti a kalkuláció helyességét, kinyomtathatja azt, és ekkor kezdheti meg az online fizetést is.

Szeretne élni a lehetőséggel?