Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Párizs & a Loire-völgy kastélyai

Franciaország, Körutazás Franciaországban, Körutazás Franciaországban Útazonosító: 18200
  • Szálláskategória: Hotel **
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2024-05-16 -tól
Kétágyas
5 éj
239.900 Ft/fő
2024-08-15 -tól
Kétágyas
5 éj
249.900 Ft/fő
2024-10-29 -tól
Kétágyas
5 éj
214.900 Ft/fő

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás

1. nap: Budapest – Freyming-Merlebach 
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről Ausztrián és Németországon át a franciaországi tranzitszállásra. Este a szálláshely elfoglalása.

2. nap: Reims – Párizs
Reggeli után utazás Champagne régió fővárosába, Reimsbe. A város szakrális jelentősége I. Klodvig megkeresztelésével kezdődött, majd pár évszázaddal később több, mint ezer esztendőn keresztül a francia királyok megkoronázásával folytatódott. Városnézésünk legjelentősebb része a koronázási katedrális megtekintése. Franciaország első gótikus katedrálisai között kezdik el építeni, de csak Jeanne d’Arc bevonulása fogja igazán felavatni. A champagne-i gótikus iskola remekműve 1991 óta az UNESCO Világörökség része. A mellette található Tau-palota, szorosan kapcsolódik a katedrálishoz. A katedrális megtekintése után, rövid, buszos városnézés keretében megtekintjük a Királyi teret és a római diadalívet. 
Délután érkezünk a Szajna parti Párizsba, a fény és pompa városába. Már az első pillanattól ezer és ezer látnivaló fogad minket: a Bercy negyed modern épületei, az elmaradhatatlan folyóparti könyvárusok, a bouquiniste-ek, az Akadémia, a Pont-Neuf (Párizs legrégebbik hídja) csak néhány a legfontosabbak közül, míg megérkezünk a Louvre-múzeumhoz. A hajdani királyi és császári rezidencia ma a földkerekség leggazdagabb múzeuma.  A teljes tárlat anyagának megtekintése több hónapba telne, erre nem vállalkozunk, de nem is célunk. Ellenben lehetőség nyílik magyar nyelvű helyi idegenvezetővel egy rendkívül jól összeállított tárlatvezetésen részt venni, amely bemutatja többek között a Milói Vénuszt, a Szamothrakéi Nikét, a Mona Lisát, a festészet ötszáz évét, az ókori művészetet, a középkori Louvre maradványait, valamint a gyönyörű Richelieu termet (Ár: 30 EUR/fő*). A nap fennmaradó részében meglátogatjuk I. Napóleon sírját az Invalidusok Dómjában, érintjük a Montparnasse dombot, a Latin negyedet (Szent Mihály körút, Panthéon, Luxemburg kert…). Vacsora Párizsban, majd a napot megkoronázandó, hajóra szállunk, hogy a lemenő nap és a város lámpáinak fényeiben egy csokorba gyűjtsük a párizsi Szajna völgy Világörökséghez tartozó csodás épületeit és hídjait. Szállás elfoglalása az esti órákban.

3. nap: Párizs – Versailles
Ezen a napon kora délutánig Párizsban maradunk. Megtekintjük a Défense negyed felhőkarcolóit, a világ legnagyobb, irodaházaként szolgáló diadalívét és számos legkülönbözőbb formájú, égbeszökő üvegpalotát. Ez a városrész nem titkoltan a new yorki Manhattan city riválisaként látott napvilágot az 1950-es évek végén, és a mai napig hihetetlen lendülettel fejlődik. Visszaérkezve az „óPárizsba” végighaladunk a leghíresebb tengelyen: Napóleoni diadalív, Champs-Élysées sugárút, Concorde tér, majd látogatást teszünk az Orsay múzeumban. A hajdani pályaudvar önmagában is gyönyörű, ráadásul itt található a világ legkomolyabb impresszionista festmény gyűjteménye is. Délután Versailles-ba kirándulunk. A Napkirály hajdani rezidenciája – ma a Világörökség része – a saját korában Európa legpompásabb palotája volt, sok más kastélynak inspirátora. Zárt, koreografált világnak adott keretet, ahol az etikett volt az első életrendező szabály. A hatalmas, díszesebbnél is díszesebb termekkel büszkélkedő épület hatalmas kerttel bővül, s köré hamarosan város épül… megszületik Versailles. Kastélylátogatásunk után a kastély parkján keresztül sétálva, megcsodáljuk a szökőkutakat, és elsétálunk a Kis-és Nagy-Trianon palotákhoz is. Visszaérkezve Párizsba, vacsora után egy hangulatos montmartre-i sétával zárjuk a napot. Festményeiben Toulouse-Lautrec hagyta örökül a hely hangulatát: a Moulin Rouge, a Pigalle, a festők tere, a Sacré-Coeur bazilika, a sokat látott meredek utcák, kávézók és bárok egykor a világ bohémjainak otthonaként szolgált. Kinek hosszabb, kinek rövidebb ideig. Szállás.

4. nap: Loire menti kastélyok: Chambord – Chenonceaux – Amboise
Szabadprogram Párizsban vagy egy felejthetetlen fakultatív kirándulás a  leghíresebb francia kastélyok hazájába. A Loire folyó völgye, mely maga is a Világörökség része, mágnesként vonzotta franciahon uralkodóit. Az itáliai hadjárataik során megismert reneszánsz hatására, egymást túlszárnyalva építették meg rezidenciájukat, sokszor itáliai mesteremberek segítségével. Így lesz többek között Leonardo da Vinci is Amboise lakója I. Ferenc vendégeként. Chambord, mocsárra épült és a legnagyobb, közel ötszáz teremmel. A chenonceau-i kastélyt szinte csak hölgyek építették, ezért ő a legromantikusabb, bár nem minden tulajdonosáról lehet ugyanezt elmondani. Amboise szép átmenet a középkorból az újjászületés korába, gyönyörű panorámával a folyóra, a vallásháborúk alatt egy ideig a királyság központja volt (Ár: 45 EUR/fő).  Visszaérkezés Párizsba az esti órákban. A visszaérkezés időpontjának függvényében vacsora után lehetőség az esti kivilágított párizsi panorámában gyönyörködni az Eiffel-toronyból. Szállás.

5. nap: Párizs
Reggeli után az Opera negyedét keressük fel. Az Haussmann körút, a Garnier palota, és a Grands-Boulevards jól mutatják, hogy itt szakított Párizs a középkori múlttal, és lépett London után az európai nagyvárosok útjára. Utolsó programunk Párizs bölcsőjébe, a hajdani Lutetia-ba vezet, amely a mai Cité sziget. Meglátogatjuk a Notre-Dame katedrálist (egyelőre sajnos csak kívül látogatható), a legrégebbi virágpiacot, majd elhagyva a szigetet a Szajna parton elsétálunk a Tüilériák kertjébe. Ez a hatalmas és egyben legismertebb párizsi kert zöld oázisként pompázik a Louvre és a Champs-Élysées, a Szajna és a Rivoli utca között, minden évszakban felüdülést nyújtva helybélieknek és turistáknak. Szabadidő és vacsora után búcsú a „Fények városától”, majd utazás a tranzitszállásra.

6. nap: Freyming-Merlebach – Budapest 
Reggeli a szállodában, majd hazautazás rövid pihenőkkel. Késő esti érkezés Budapestre.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Ausztria Németország Franciaország
 
 
Utazás: autóbusszal           Szállás: **szálloda            Ellátás: reggeli
 
Részvételi díj: ,- Ft/fő Félpanzió (4 vacsora): 35.000.- Ft/fő, Egyágyas felár: 65.000,-Ft/fő
Sztornó biztosítás: 3%

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 4.380-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 5.700-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 7.200-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  

Kötelezően fizetendő audio-guide: 3.300,- Ft
 
Tájékoztató a helyszínen felmerülő költségekről és belépőkről:
48 órás múzeumbérlet: 66 EUR
Louvre magyar nyelvű tárlatvezetése: 30 EUR  
Sétahajózás a Szajnán: 18 EUR  
Versailles/kert: 12 EUR 
Eiffel torony - lifttel 3. emelet 29,4 EUR
Montparnasse-torony 23 EUR
Viaszmúzeum 25 EUR
Loire-völgye kirándulás: 45 EUR
Amboise kastély belépő: 16,5 EUR
Chenonceaux kastély belépő: 14 EUR
Chambord kastély belépő: 16 EUR
Párizs regisztrációs adó: 10 EUR
idegenforgalmi adó (Párizs): 5 EUR/fő
 
Paris Museum Pass - Múzeumbérlet: A múzeumbérlet Párizs 60 múzeumába, illetve műemlékébe enged szabad belépést. A múzeumbérlet megvásárlásával jelentős összeg és idő takarítható meg, elkerülve az esetenkénti több órás sorban állást.
A múzeumbérlet felhasználható, többek között az alábbi helyeken: Louvre, Arc de Triomphe, Pantheon, Sainte Chapelle, Conciergerie, Notre Dame, Orsay múzeum, Rodin múzeum, Pompidou Központ, Versailles-i kastély (de a kert nem!)
A múzeumbérlet választása nem kötelező, csak ajánlott!
 
Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé.
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pu. Koronaőr köz: 06:00
Tata – Shell kút, 64-es km, Remeteségi pihenő 06:45
Győr - M1-es autópálya 119-es km, Arrabona pihenő, MOL kút: 07:30
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya 163-as km, Mosoni pihenő, MOL-Marché benzinkút: 07:50 
 
Szállások: 
Tranzitszállás: Hotel B&B:  oda- és visszaúton 1-1 éj a francia-német határ francia oldalán, Freyming-Merlebachban, B&B szállodában. A szobák kényelmesen berendezettek, saját fürdőszobával, TV-vel, telefonnal, internet csatlakozási lehetőséggel felszereltek. 
www.hotel-bb.com
Párizs: Best Hotel**: a szálloda Párizs északi részén, a külvárosban található (Baillet en France). A szobák célszerűen berendezettek, fürdőszobával, TV-vel felszereltek. 
Bővebb információ: www.besthotel.fr

Hasonló ajánlatok