Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Vízparti Világörökségek

Bosznia- Hercegovina, Körutazás Bosznia-Hercegovinában, Körutazás Bosznia-Hercegovinában Útazonosító: 177461
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Városlátogatás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2024-08-16 -tól
Kétágyas
4 éj
114.900 Ft/fő

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás

1. nap: Budapest-Bajina Basta

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Érkezés a délután órákban a zöldellő domboldalak, drámai szakadékok, csillogó tavak és folyók vidékére, a Tara Nemzeti Parkba. A Nemzeti Parknak két főlátványossága van. Az egyik a Tara-hegység, melyről a nevét kapta, a másik pedig a kanyargós Drina folyó festői kanyonja. Utazásunk egyik különleges színfoltja Bajina Basta városában tett látogatásunk lesz. A béke és nyugalom apró szeglete vár itt ránk, ahol a városka nevezetes látnivalója a Drina folyó közepén, egy sziklazátonyon álló házacska. …A bájos „Házikó a sziklán”, a National Geographic címlapjáról vált világhírűvé. A Drina folyó közepére épült házikó kíváncsi utazókat vonz a világ minden tájáról. A szikla tetején egyensúlyozó magányos faházikó mindenkinek a szívét megdobogtatja. A romantikus látványt nyújtó házacska több mint ötven éve áll itt magányosan a szikla tetején. Fotószünet, majd Bajina Bašta kincseinek további felfedezése következik. A világ egyik legrövidebb folyója vár ránk, mely mindössze 365 méter hosszú. A Godina (szerb nyelven jelentése: Év) nevű folyót nézzük meg a forrástól a torkolatáig mesés vízeséseivel. Ezt követően szálláshelyünk felé indulunk, szálláshely elfoglalása a kora esti órákban.


2. nap: Višegrad-Szarajevó

Mielőtt a a vadregényes tájban országot váltanánk, megnézzük, honnan indul "8"-as útjára a nosztalgia-vonat, és hogy ezt a kremnai jósok miként látták előre? Mint egy időutazás részesei, úgy jutunk el a filmekből híres vasútállomásra! Majd utazás tovább a kelet-boszniai Višegrad városba, mely Ivo Andrić, gyerekkorának helyszíne is. Édesanyja szerény körülmények között nevelte, így kisgyermekként nagynénjéhez került. Ekkor láthatta először a határ menti városka patinás hídját, melyet Nobel-díjas regényében örökített meg, Híd a Drinán. A környék leghíresebb látnivalója 2007 óta az UNESCO Világörökség része. A megkövült történelem fogad bennünket a városban: Mehmed Sokolović pasa akaratából épült híd, a türkiz színű vad folyó és számtalan epizód a regényből teszi meséssé a tájat, ahogy  megelevenednek a regény legendás részletei. A történet folytatódik, Kusturica favárosával Andrićgrad néven, a hídfőn, emlékül a nagy írónak a nagy rendezőtől. Továbbutazás Bosznia-Hercegovina fővárosába, Szarajevó nevével több fontos történelmi esemény is összeforrt. 1914-ben itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. A város egyedülálló légkörét a történetét alakító négy vallási csoport által hátrahagyott emlékek adják. Szarajevó a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Szállásunkra az esti órákban érünk vissza. Szállás Szarajevóban.


3. nap: Mostar-Radimlja-Kravice-Međugorje

Utazás Bosznia-Hercegovina leghíresebb városába. A város nevét az azt keresztülszelő Neretva folyón álló hidak egyikéről, az úgynevezett „Öreg hídról” kapta, mely az UNESCO kulturális örökségéhez tartozik. Mostar mesés keleti hangulatú városa után a 2016-ban UNESCO rangot kapott misztikus temető megtekintése következik. Utolsó megállónk az ország legfontosabb természeti kincse, a csodaszép Kravica-vízesés. Fürdés, felfrissülés a 23 méter magasan zuhogó áttetsző zöld víz függöny alatt, mely igazi csoda az izzó Hercegovinai tájban. Esti érkezés a különleges jelenéseiről világhírű Medjugorje városába. Európa egyik leghíresebb zarándokvárosában 1981 júniusában hat fiatalnak jelent meg a Szűzanya.  A csodás látomások, gyógyulások hírére zarándokok sokasága érkezett az egykori kis faluba, mely a „világ gyóntatószékéve” vált, és zarándokok ezrei érkeznek évről-évre a városba. (Szállásunk a városközpontban panzióban vagy *** szállodában lesz, mely a hivatalos besorolástól függetlenül, egyformán igényes és kényelmes elhelyezést biztosít Utasaink számára. Képek: ITT)


4. nap: Makarska-Medjugorje

A déli nap melegét a közeli Makarskaán élvezzük, a dalmát Adrián, ahol immár sós víz mellett pihenünk vagy szabadidő eltöltése Medjugorje városában. Međugorje városában minden út a templomtérre vezet, mely a hitélet egyik központja. A város hangulata, a Szent Jakab templom, az esti gyertyagyújtás, a „könnyező” Krisztus-szobor, kortól és vallástól függetlenül megérintő élmény minden látogató számára. Este vásárlási lehetőség a késő estig nyitva tartó kegytárgyakat, ajándéktárgyakat értékesítő üzletek gazdag kínálatából.


5. nap: Jajce-Mlinice-Budapest

Hazautazás, útközben megállunk Jajce váránál, mely a XV. században épült. A város a középkori Bosnyák Királyság utolsó fővárosa és királyi székhelye volt. Jajce újabb vízparti és történelmi csoda, 4 császárság és 3 királyság váltotta itt egymást. Továbbutazunk a középkori malmok elbűvölő fatákolmányaihoz. Mlinice: a Pliván álló malmocskák folyton-folyvást a vízzel és az idővel küzdenek évszázadok óta. Mesés emlékei a középkori ember találékonyságának a csodaszép természeti környezetben. Késő esti érkezés Budapestre.

 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Bosznia-Hercegovina
 
Utazás: autóbusszal Szállás: program szerint Ellátás: reggeli
 
Félpanzió: 20.000,-Ft/fő, Egyágyas felár: 22.000,-Ft/fő
Biztosítás: 3.650,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 3 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide 2.750,- Ft/fő

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 3.650-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 4.750-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 6.000-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  

 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
kóstoló Bajina Basta 10 EUR
Kravica vízesés 10 EUR
Szarajevó dzsámi 2,5 EUR
Szarajevó, szerb templom 2,5 EUR
Mostar helyi idegenvezető 3 EUR
Mostar múzeum 3 EUR
Radmilja 2 EUR
Jajcei vár 2,5 EUR
Jajce vízesés 5 EUR
Kötelező bosnyák belépési illeték (helyszínen fizetendő: 10 EUR)
 
 
Idegenforgalmi adó: 
2 EUR/fő/éj
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05:30
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő 06:30
Szeged- M5 autópálya, Shell benzinkút, Bajai út 2-4. 07:30
 
Leszállási lehetőségek:
Szekszárd - M6-os autópálya, 134-es km, Fácánkerti pihenő, MOL benzinkút
Paks - M6-os autópálya, 108-as km, Paksi pihenő, Shell benzinkút
Dunaújváros - M6-os autópálya, 70-es km, Újvárosi pihenő, OMV benzinkút

Hasonló ajánlatok