Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

DÉL-KOREA VARÁZSA ÉS FIATALOS KULTÚRÁJA - Koreai kalandok a cseresznyefa virágzás idején Hallyu hangulatban

Dél Korea, Szöul, Szöul Útazonosító: 637025
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2024-07-08 -tól
2 ÁGYAS SZOBA TWIN
8 éj
1.015.000 Ft/fő, 2F
2024-07-08 -tól
2 ÁGYAS SZOBA DOUBLE
8 éj
1.015.000 Ft/fő, 2F
2024-07-08 -tól
3 ÁGYAS SZOBA
8 éj
1.015.000 Ft/fő, 3F

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás

1. nap: Budapest - Szöül repülővel

Kora délután közvetlen repülőjárattal indulás Budapest Liszt Ferenc Repülőtérről Szöulba. 

 

10. nap: Szöul - Budapest repülővel

Közvetlen repülőjárattal az Inchon Nemzetközi Repülőtérről indulunk. Érkezés Budapest, Liszt Ferenc Repülőtérre.

 

2. nap: Dél-Korea fiatalos fővárosával ismerkedünk

Megérkezés az Inchon Nemzetközi repülőtérre, ahol tárt karokkal várnak bennünket. Landolást követően - helyi idegenvezetőnkkel, aki végig velünk lesz - autóbusszal ellátogatunk a LOTTE World Towerhez, ami, egy 555 m magas, 123 emeletes felhőkarcoló. Innen 360°-os rálátásunk nyílik Szöulra. Lehetőségünk lesz egy könnyű étkezésre, majd szállásunkra érkezünk autóbusszal. Vacsorára idegenvezetőnk segítségével belevethetjük magunkat a koreai gasztronómiába és megkóstolhatjuk a samgyeopsalt. 

 

3. nap: History Day - Fedezzük fel Szöul történelmi nevezetességeit

Mai napon kis időutazásra invitálunk a Choson korszakba. Közlekedésre a város leghatásosabb módját, a metrót használjuk melynek modernitása egy külön élmény. Szállásunkon elfogyasztott reggeli után a Namsangol Hanok Falut nézzük meg, majd az N-Seoul Towert sem hagyhatjuk ki a délelőttünkből, ahol megpróbálhatjuk megszámolni a szerelmes lakatok számát, ami egy kihívást jelentő feladat lesz. Azonban ne aggódjunk, a Namsan hegy tetején lévő toronyhoz felvonóval érkezünk. A szinte kötelező koreai amerikánó elfogyasztása után a Gwanggwamun térre érkezünk, ahol láthatjuk Sejong király szobrát is. Neki köszönhető a Hangul, vagyis a koreai ABC megalkotása, amely a világon egyedülálló. A délután folyamán kipróbálhatjuk, hogy milyen igazi koreai népviseletben, vagyis hanbokban körbejárni a Gyeongbokgung palotát. 

 

4. nap: Hallyu - avagy a koreai hullám

Hallgattál már K-Pop-ot? Esetleg láttál már K-Drámát? Ezek mind a Hallyu, vagyis a koreai hullám részei. Ezen a napon a modern kultúra rejtelmeibe vetjük bele magunkat, igazi ,,must have" Hallyu zarándok helyekkel (közlekedés metróval és busszal). Reggel a K-Star Road-on kezdjük begyűjteni a K-pop csapatok ikonikus figuráit, majd, hogy ne maradjon ki ma sem a hagyományos kultúra meglátogatjuk a Bongeunsa buddhista templomot, ami Szöul legnagyobb buddhista épülete. Folytatjuk a modern kultúra felfedezését, és egy fotószünetet tartunk a híres Gangnam szobornál, amit PSY: Gangnam Style című dala utáni nemzetközi sikere tiszteletére avattak. Ezután a COEX pláza híres Starfield nyilvános könyvtárát csodálhatjuk meg, ami már önmagában kuriózumnak számít, de több sorozat és film képkocáiról is gyakran visszaköszön. Rövid ebédszünetet követően délután ellátogatunk a DMC-hez, vagyis a Digital Media City városrészhez. 

 

5. nap: Busan - kultúra, tenger, természet, felfedezés

A kora reggeli órákban KTX gyorsvonattal elutazunk Busan városába, ami az egyik legszebb koreai tengerparti város. Hallottál már a koreai machu picchuról? A Gamcheon Kulturális Falu Busan fölé tornyosodik, és impozáns látványt nyújt sok-sok színes házával. Miután megcsodáltuk a várost felülnézetből, ideje aláereszkedni, és a tengerpartot is szemügyre venni, sőt ismét ,,repülni egyet" a Songdo Skywalk-on, ami egy híres tengerparti sétány és kilátó Busan városában a Songdo homokos tengerparton. Ez a látványos sétány a tenger felett épült, és lenyűgöző kilátást kínál a környező tengerre és a városra, valamint a hosszú, üvegpadlós gyaloghíd, amelynek központi része átlátszó ezáltal lehetővé teszi, hogy úgy érezzük, mintha a tenger felett sétálnának. Késő délután felfedezzük Busan központját, többek közt a BIFF teret, azaz Busan International Film Festival Square-t, ahol hírességek kézlenyomatát is felkereshetjük. 

 

6. nap: Busan - Szöul

Napunkat a Haedong Yonggungsa templom felfedezésével kezdjük, majd a híres Haeundae Strandon fogyaszthatunk a koreai street food remekei közül. Kora délutáni órákban KTX gyorsvonattal visszaérkezünk Szöulba, ahol belevethetjük magunkat az éjszakai életbe és ellátogathatunk a Hongdae (buli)negyedbe. 

 

7. nap: Szabadprogram és shopping Szöulban vagy MBC Dramia filmstúdióközpont!

Az előző esti szórakozás után akár pihenhetünk is egyéni belátásunk szerint, Szüul számtalan bevásárlóközpontjában ,,veszhetünk el" vagy tarts velünk a méltán híres filmgyártás forgatási helyszíneire! Fakultatív MBC Dramia: Kórea egyik legnagyobb és méltán híres filmszínészeti és televíziós stúdiókomplexumát látogatunk meg autóbusszal. Itt forgatják többek között a Munhwa Broadcasting Corporation (MBC) televíziós csatorna történelmi drámáit és sorozatait. A komplexum valóságos történelmi környezetet kínál a sorozatok számára, mivel több mint 200 hagyományos koreai stílusú épület és díszlet található itt, amelyek különböző korokat és stílusokat tükröznek. Itt forgatták a Magyarországon is népszerű Palota Ékköve c. sorozatot. Viszont BTS ARMY-knak is különleges lehet, mivel itt forgatta August-D, Daechwita c. videoklipjét. Szöulba autóbusszal térünk vissza, majd szabadprogram.

 

8. nap: Irány a természet

Napunkat a csodás Songninsan Nemzeti Parkban való sétával kezdjük. Napközben elfogyasztunk egy tradícionális koreai ebédet, majd meglátogatjuk az UNESCO világörökségi helyszínt Szuvon városában a Hwaseong erődöt, amit 1796 és 1797 között építette Ki Hwan, a 22. Joseon dinasztia királya, King Jeongjo. Az erőd építését a király apjának, a korábbi koronahercegnek emlékére kezdeményezte, és célja a város védelme és az észak és dél közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése volt. Az erőd körülbelül 5,7 kilométer hosszan fut körbe, és számos különféle kapuval, bástyával és kilátóval rendelkezik. 

 

9. nap: Szabadprogram és shopping Szöulban vagy Múzeumok napja!

Egyénileg fedezd fel a főváros további látványosságait saját ízlésed szerint, és ne hagyd ki a jobbnál jobb kávézókat sem. Fakultatív programot ajánlunk: programunkat a Koreai Nemzeti Múzeum, Dél-Korea legnagyobb és legrangosabb múzeuma. A koreai kulturális és történelmi örökség jelentős gyűjteményeit őrzi és mutatja be a látogatóknak. A múzeum kiállításai több mint 220 000 műalkotást tartalmaznak.  Ezt követően meglátogatjuk a Dongdaemun Design Plaza egyedi, futurisztikus épületét, melynek tervezésével és kreatív funkcióival abszolút kiemelkedik a városképből, és egy fontos kulturális és kreatív központként szolgál a város számára. Itt találkozik a tervezés, a művészet és az innováció. A délután folyamán ellátogatunk az egyik híres K-Pop ügynökséghez. Mivel a Hybe Insgight csak időszakosan fogad látogatót, ezért amennyiben nem sikerül foglalni, akkor az SM Town-ba és a K-pop Goods Store-ba látogatunk el. (Az időszakos nyitvatartás, és engedélyeztetés miatt a programváltozás jogát fenntartjuk!) 
A délután folyamán idegenvezetőnk segítségével megmutatjuk a Myeong-dong negyedet, ami a K-POP mearch és a K-Beauty mekkája. Itt biztosan megtöltjük a bőröndünket igazi koreai termékekkel.

A részvételi díj nem tartalmazza

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás szolgáltatást

A részvételi díj tartalmazza

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 8 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* illetve 4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 8x reggeli +1x ebéd ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon és helyi idegenvezető költségeit Kóreában

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

Bevezető

Szerződés

A REPÜLŐTÉRI ILLETÉK A CSOPORT REPÜLŐJEGY KIÁLLÍTÁSAKOR KERÜL PONTOSÍTÁSRA (megadott ár irányár)! A PONTOS REPÜLŐJEGY FOGLALÁS ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK ÚTLEVELÉNEK MÁSOLATÁT IRODÁNKHOZ A FOGLALÁST KÖVETŐEN ELJUTTATNI SZÍVESKEDJEN! A ZÖKKENŐMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL HASZNÁLATÁT! KÉRJÜK A NEVEK, SZÜLETÉSI DÁTUMOK, ÚTLEVÉLSZÁMOK PONTOSÍTÁSÁT AZ ÚTLEVÉL SZERINT! AZ ÚTLEVÉLNEK A HAZAÉRKEZÉSTŐL SZÁMÍTOTT 3 HÓNAPIG MÉG ÉRVÉNYESNEK KELLE LENNIE! (ebből eredő problémák az utas(okat) terheli!) KÉRJÜK A NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL/ÚTIOKMÁNNYAL RENDELKEZŐ UTASAINKAT, GONDOSKODJANAK AZ ÉRINTETT PROGRAMUNK SZERINTI VÍZUMKÖTELEZETTSÉGEINEK TELJESÍTÉSÉRŐL. NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBŐL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET. A HAJÓTÁRSASÁGOK KÉRÉSE ALAPJÁN KÉRJÜK A SZÜLETÉSI DÁTUMOK MEGADÁSÁT, PONTOSÍTÁSÁT! A PROGRAMVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK.
A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDŐ:65.000 Ft/fő
A repülőgép csomagterébe és utastérbe felvihető poggyász méret és súlykorlátokról az utastájékoztatóban tájékoztatjuk!
Felhívjuk figyelmét a Praktikus Tanácsok c. kiadványunkra - kérjük figyelmesen elolvasni szíveskedjenek!
Program szerinti belépők árát a részvételi díj tartalmazza.
Helyszínen fizetendő: közlekedési vonaljegyek: kb. 15 USD/fő; K-ETA engedély: 10 USD/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek (borravalók): kb. 15 USD/fő

További információk

Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal és tömegközlekedéssel
Elhelyezés: 8 éjszaka szálloda***/****, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 8x reggeli + 1 ebéd


A program szerinti belépőket az ár tartalmazza.

Borravaló a program során: 50 USD
Közlekedési vonaljegyek: kb. 15 USD


Minimum utaslétszám: 20 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

10-19 fő esetén: 65.000 Ft / 178 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


 

Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep. téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Ingyenes vecsési parkolás Turnusok:
2024-07-08 - 2024-07-17
0

Hasonló ajánlatok