Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Kenya körutazás

Kenya, Nairobi, Nairobi Útazonosító: 627431
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2024-08-18 -tól
Kétágyas (két külön...
8 éj
1.930.000 Ft/fő, 2F
2024-08-18 -tól
Kétágyas (franciaág...
8 éj
1.930.000 Ft/fő, 2F

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1-2. nap: Budapest - Nairobi

Elutazás Budapestről átszállással Kenyába, Nairobiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Reggeli, majd szabadidő az út fáradalmainak kipihenésére. Délután ellátogatunk a kedvelt zsiráfközpontba, ahol a zsiráfok megmentéséért fáradoznak és egészen közelről megfigyelhetjük ezeket a csodálatos állatokat. Ezután a Nairobitól kb. 19 km-re, "a Ngong-hegység lábánál" található Karen Blixen Múzeumba látogatunk. A birtok Karen Blixen dán írónő egykori afrikai otthona, aki svéd származású férjével egy kávéfarmot vezetett itt az 1900-as évek elején. Itt írta a Volt egy farmom Afrikában című önéletrajzi könyvét, melyben az írónő életének Kenyában eltöltött időszakát meséli el.  A regény alapján született a Távol Afrikától című, 7 Oscar-díjas amerikai film Meryl Streep és Robert Redfort főszereplésével.  Vacsora és szállás Nairobiban (1 éj). 

Tervezett szállás: Eka Hotel 4* vagy hasonló

3. nap: Nairobi - Masai Mara Nemzeti Park (kb. 280 km)

Kora reggel után utazunk tovább a Nagy-hasadékvölgyön keresztül a maszáj marhapásztorok útját követve a Masai Mara Nemzeti Parkba. A nemzeti parkot a Mara folyó szeli ketté keleti és nyugati részre. Az éves állatvándorlás alatt évente két és félmillió állat vonul keresztül a parkon. A növényevők, gnúk, zebrák százezrei vonulnak a lehetséges táplálék, a friss legelők irányába. Szállásunkra érkezve megebédelünk. Délután vadlesre indulunk a Mara-i síkságon a híres fekete sörényű oroszlánok, gepárdok és leopárdok nyomába, melyek követik az állatvándorlás résztvevőit a bőséges zsákmány reményében. Vacsora és szállás a Masai Mara Nemzeti Parkban (2 éj). 

Tervezett szállás: AA Mara Lodge vagy hasonló

4. nap: Masai Mara Nemzeti Park

A korán kelők reggeli fakultatív hőlégballonozáson vehetnek részt. Reggeli után egész napos vadlesre indulunk Kenya legnépszerűbb, legismertebb nemzeti parkjába, a Masai Mara Nemzeti Parkba. A Mara és a Talek folyók által közrefogott terület, a Mara - ahogy a helyiek is hívják - az igazi afrikai szavanna, ahol a gyepes részeket, akácfák tarkítják, ahol állatok milliói élnek háborítatlanul. A parkban több mint egymillió gnú, közel 500.000 gazella és 250.000 zebra él, a számos egyéb állatfajról nem is beszélve. Délután fakultatív programként egy maszáj falult keresünk fel, amelynek keretében megismerkedhetünk ennek a különleges népcsoportnak az életével, kultúrájával, szokásaival és betekintést nyerhetünk mindennapi életükbe is. Vacsora a szálláshelyen.

5. nap: Masai Mara Nemzeti Park - Nakuru-tó (kb. 355 km)

Reggeli után a Nakuru - tó Nemzeti parkba utazunk.  Érkezés után ebéd a nemzeti park területén lévő, káprázatos panorámával rendelkező lodge-ban. Délután szafari a világ legnagyobb madár paradicsomában. A rózsaszín flamingókon felül kolobusz majmokat, fehér és keskenyszájú rinocéroszokat is láthatunk. A tó környékén élő több, mint egymillió flamingó színe, csodálatos rózsaszínné varázsolja a tájat.   Vacsora és éjszaka a szálláshelyen a Nemzeti Park területén (1 éj).

Tervezett szállás: Sentrim Elementaita Lodge vagy hasonló

6. nap: Nakuru-tó - Amboseli Nemzeti Park (kb. 410 km)

Délelőtt folytatjuk utunkat a tanzániai határ közelében fekvő Amboseli Nemzeti Parkba. Amboseli a híres maszáj törzsek lakóhelye is, és a nemzeti park a helyi maszáj közösség felügyelete alatt működik. Az adott nap lehetőségeihez képest vagy hideg csomagos ebéd az állatok megfigyelése közben, vagy a tábor területén. Délután vadlesre indulunk, ha tiszta az idő a Kilimandzsáró havas csúcsának látványa is elkísér minket az útra. Ebben a parkban készülnek azok a híres fényképek, amelyek elefántcsordákat ábrázolnak a havas Kilimandzsáróval a háttérben, kis szerencsével mi is készíthetünk ilyeneket a több mint 650 itt élő elefánt populáció tagjairól. A nemzeti park, több mint 50 emlősfaj élőhelye és 400 madárfaj él a területen. A nap végén vacsora és szállás az Amboseli Nemzeti Park területén (2 éj).

Tervezett szállás: Amboseli Sentrim Camp vagy AA Amboseli Lodge vagy hasonló

7. nap: Amboseli Nemzeti Park

Reggeli után egész napos szafarival töltjük a napunkat. A közvetlenül a Kilimandzsáró lábainál található nemzeti park a mára már kiszáradt, azonos nevű tóról kapta nevét.  A nemzeti park egyébként is gazdag élővilága ilyenkor az állatvándorlás idején még több látnivalót kínál, ezekből próbálunk a nap folyamán minél többet megnézni. Az adott nap lehetőségeihez képest vagy hideg csomagos ebéd az állatok megfigyelése közben, vagy a tábor területén. Vacsora és éjszaka a szálláshelyen.

8. nap: Amboseli Nemzeti Park - Kelet-Tsavo Nemzeti Park (kb. 315 km)

Reggelit követően a Tsavo Nemzeti Park az úti célunk, a park Kenya egyik legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkja, a szafari rajongók földi paradicsoma. Mi a Kelet-Tsavo részt keressük fel, amely nagyobb és élővilágban változatosabb, mint a Nyugat-Tsavo rész. Több folyó, források, akácosok gazdagítják a parkot. A park élővilágának legérdekesebb tagjaival az ún. ,,vörös elefántokkal" is találkozhatunk. Az elefántok minden alkalmat kihasználnak, hogy a bőrük védelmében megmártózzanak a pocsolyák, itatók vizében, és a rájuk száradt vörös sár színe okozza a vörösségüket. Rajtuk kívül, kafferbivalyok, különféle antilopok, és a nagymacskák szinte minden válfaja is elénk kerülhet a szafarink során. Az adott nap lehetőségeihez képest vagy hideg csomagos ebéd az állatok megfigyelése közben vagy a tábor területén Vacsora és éjszaka a Kelet-Tsavo Nemzeti Park területén (1 éj).

Tervezett szállás: Sentrim Tsavo Camp vagy hasonló

9. nap: Kelet Tsavo Nemzeti Park - Mombasa (kb. 210 km)

Egy hajnali vadlesünkkel zárjuk a szafarinkat, köszönünk el az afrikai szavannák világától, majd reggeli után utazunk tovább Mombasába. Transzfer a szállodába, szabadidő. Vacsora és szállás Mombasában a tengerparton (1 éj)

Tervezett szállás: Bahari Beach Hotel 4*   vagy hasonló

10-11. nap: Mombasa - Nairobi - Budapest   

Reggeli a szállodában, elutazásig szabadidő. Dél körül kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés Mombasába, majd átszállással Budapestre. Érkezés a 11. napon a menetrend szerint.

 

A programok és a szállodáshelyek változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Nagy-hasadékvölgy tórendszere
  • Nakuru-tó

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Kenyában az állatvándorlás leglátványosabb része augusztusban látható, amikor több mint 2 millió állat halad folyamatosan előre, miközben vizet és friss legelőket keresnek a túlélés érdekében.

Túránkat Nairobiban kezdjük, ahol a híres, 7 Oscar-díjat nyert film, a Távol Afrikától története is elindult, majd a Masai Mara Nemzeti Parkban láthatjuk a különleges, fekete sörényű oroszlánokat. Fakultatív programként, hőlégballonos repülésünk során a magasból csodálhatjuk meg a végtelen szavannát. Láthatunk rózsaszín flamingókat a Nakuru tónál, majd az Amboseli Nemzeti Parkban jó szerencse esetén egyedülálló elefántos képeket készíthetünk a havas csúcsú Kilimandzsáróval a háttérben. A Kelet-Tsavo Nemzeti Parkban megismerkedünk a vörös elefántokkal, végül élményekben gazdag szafarink után Mombasa tengerpartján pihenhetünk a hazaút előtt.

Fakultatív programként felkeresünk egy maszáj falut, ahol megismerkedhetünk ennek a különleges népcsoportnak az életével, kultúrájával, szokásaival és betekintést nyerhetünk mindennapi életükbe is.

Az ár nem tartalmazza

  • az elektronikus utazási engedélyt (eTA)
    kb. 16 000 Ft/fő (változhat)
  • a borravalókat
    kb. 100 USD/fő
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    255 000 Ft
  • Fakultatív programok
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
    kb. 440 000 Ft)
  • 6 éjszakai szállást, szafari szállásokon, kétszemélyes sátrakban
  • 2 éjszakai szállást helyi 4*-os szállodában, kétágyas szobákban
  • a szafari alatt teljes ellátást (italok nélkül), Nairobiban és Mombasában félpanziót
    (italok nélkül)
  • a korlátlan vízfogyasztást
    a szafarik alatt
  • a programban szereplő transzfereket és kirándulásokat szafari minibuszokkal
  • a szükséges belépőket
  • a Flying Doctor szolgáltatást
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Fakultatív programok

A fakultatív programokra előre, itthon kell jelentkezni, a helyszínen már nem biztos, hogy lesz lehetőség rá.

Hőlégballonozás a Masai Mara Nemzeti Parkban: 245 000 Ft

Maszáj falu látogatás: 20 000 Ft

A fakultatív programok árai min. 10 fő esetén érvényesek.

Hasonló ajánlatok