Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Baku és a Kaukázus, kulturális időutazás

Azerbajdzsán, Körutazás Azerjbajdzsánban, Körutazás Azerjbajdzsánban Útazonosító: 625794
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2024-10-08 -tól
2 ágyas szoba
4 éj
477.000 Ft/fő, 2 ágyas szoba

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás

Leírás:

?  Baku, a rohamosan fejlődő főváros
?  Könnyed túra a Kaukázus vonulatai közt
?  Gobusztán Nemzeti Park ,,Holdbéli tája"
?  Magas kategóriájú szállodai elhelyezés

Azerbajdzsán a Dél-Kaukázus egyik legkülönlegesebb országa, ahol a modern építészet a keleti hagyományokkal karöltve alkot egy egészen új világot.
György Péter - Kaukázus-specialista idegenvezető

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BAKU

Kora délután indulunk repülővel Budapestről Bakuba. Az esti órákban érkezünk meg az azerbajdzsáni fővárosba. A Baku Nemzetközi Repülőtéren történő útlevélellenőrzést követően elfoglaljuk szállásunkat (4 éj).

2. NAP: BAKU

Reggeli után megkezdjük városnéző túránkat Bakuban. Gyönyörű kilátás nyílik a városra és az öbölre, valamint a Tűz Tornyokra a Highland parkból és a Mártírok-völgyéből. Ezután a Kaszpi-ten­ger gyöngyszemének legérdekesebb részét, Baku óvárosát fedez­zük fel, melyet a helyiek Icheri Shehernek hívnak. Itt láthatjuk az ókori városkapukat és a megerősített tornyokat. Megnézzük a Bukhara és Multan karavánszerájt. A karavánszerájok fontos találkozóhelyek voltak az ókorban, ahol a kereskedők és uta­zók pihentek meg hosszú útjuk során. Délutáni programunk az óváros két nevezettsége, a Szűz-torony és Shirvanshahs-palota (fakultatív program: belépőjegy megvásárlásával lesz lehetőség belülről is megtekinteni) az UNESCO Világörökségi listáján sze­repel. Bakuban egyedül az óvárosban tapasztalhatjuk meg a jel­legzetes keleties hangulatot. Macskaköves utcákon sétálva ókori mecsetek és fürdők között, tovább haladva érintjük a Nizami utcát, mely egy hatalmas sétáló- és bevásárlóútca Baku belvárosában. Programunk végeztével vacsora egy helyi étteremben.

3. NAP: BAKU - ABSHERON-FÉLSZIGET - BAKU

Ezen a napon reggeli után a szálloda wellness részlegé­ben pihenhetnek, vagy eljöhetnek velünk egy fakultatív, egész napos túrára, hogy felfedezzük az Absheron-félsziget látnivalóit. Elsőként a lélegzetelállító építészeti műremeket, a Heydar Aliyev Kulturális Központot tekintjük meg kívülről. Ezután Ateshgahba, a Tűzimádók Templomába látogatunk el. A templomot egy föld alatti üreg fölé építették, amely telve van gázokkal, melyek egy nyíláson keresztül kitörnek és ott ,,örökké égő tüzet" biztosítanak. A templom a zoroasztriánusok szent helye volt. Tovább utazva megtekintjük a Yanar Dagot, más néven a Tűz-hegységet. A hegyoldalon megállás nélkül lobog a tűz, melyet a hegy gyomrában található természetes ere­detű gázok táplálnak. A lángok akár 3 m magasra is felcsap­nak egy vékony, porózus homokréteg alól. Többek között ezért kapta Azerbajdzsán a ,,tűz országa" elnevezést. Később meglá­togatjuk az ,,olajfúrótorony erdőt". Az idegenvezető beszél majd nekünk Azerbajdzsán olajhoz fűződő történelméről. Szállás és vacsora Bakuban. Fakultatív kirándulás az Absheron-fél­szigetre 2 belépővel: 30.000,- Ft.

4. NAP: TÚRÁZÁS A KAUKÁZUSBAN

Reggeli után Guba felé indulunk, amely a Kaukázus hegység keleti végén található, és a Kaukázusi Albán Birodalom része volt (Kr. e. IV. - Kr. u. VII.). Ebben a birodalomban 26 törzs élt. Ma e törzsek fennmaradt tagjai Azerbajdzsán északi részén élnek és a mai napig megőrizték nyelvüket, kultúrájukat, hagyományaikat. Ezután Khinalig faluba megyünk, mely egy ősi azerbajdzsáni falu a Nagy-Kaukázus hegység tetején, történelme a kaukázusi albán korba nyúlik vissza. Ez Európa legmagasabban fekvő települése. Innen gyalogosan Kalaykhudat faluba túrázunk (lovaglás is lehet­séges), melyet a hegyek úgy ölelnek körbe, mintha egy vár lenne. Kalaykhudat jelentése ,,királyi vár". Ez volt a Guba kánság első rezi­denciája. Különleges lesz az ebéd is, mert az egy helyi családnál lesz. Programunk végén visszaindulunk Bakuban, de még útköz­ben egy igazi különlegességet, a Cukornád-hegységet tekintjük meg Khiziben. Nevét Mark Elliott brit utazási írótól (a nagyon nép­szerű ,,Azerbajdzsán" útikönyv szerzője) kapta, a hegység vörös, narancssárga, rózsaszín és fehér sziklaformációi miatt, melyek szürreális, álomszerű környezetet teremtenek. Vacsora és szállás Bakuban. Fakultatív túrázás a Kaukázusban, ebéddel: 80 USD (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

5. NAP: BAKU - GOBUSZTÁN - BAKU - BUDAPEST

Reggel ellátogatunk a Bakutól 1 órányira lévő iszapvulkánhoz, ami Gobusztán közelében található. Az iszapvulkán egy geoló­giai képződmény, melyet iszap, víz, és gázok kitörése hoz létre. Ezt követően meglátogatjuk az UNESCO Világörökségi Listáján szereplő Gobusztán Nemzeti Parkot. Az időszámításunk elött itt élő emberek a sziklába vésett rajzaikon örökítették meg minden­napjaikat. A több mint 5.000 éves (!) véseteken emberek, állatok, csatajelenetek, rituális táncok, tevekaravánok, valamint a csilla­gok kerültek ábrázolásra. Több mint 6.000 véset van a sziklákon. Programunk végén visszaindulunk Bakuba. Útközben megnézünk egy olajkutat, amely a világon az első volt, melyet ipari kiterme­lésre használtak. Délután megnézzük még a Bibi-Heybat mecsetet, valamint a 2012-es Euróvíziós Dalfesztivál helyszínekként szolgáló Kristálypalotát. Mivel repülőjáratunk másnap a kora hajnali órákban indul Budapestre, a program után visszavisszük Önöket a szállodába, ahol vacsora. 

6. NAP: BAKU-BUDAPEST

Éjfél környékén transzfer a reptérre és hazaindulás Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a hajnali órákban.

Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie az Azerbajdzsánból történő kiutazás után. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon.

Szállás: 5 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Fakultatív kirándulás az Absheron-félszigetre (2 belépővel) Turnusok:
2024-10-08 - 2024-10-13
30000

Hasonló ajánlatok