Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

A Nílus menti birodalom, Egyiptom

Egyiptom, Körutazás Egyiptomban, Körutazás Egyiptomban Útazonosító: 618258
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Hajóút, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2024-10-08 -tól
2 ágyas szoba
7 éj
739.000 Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-10-15 -tól
2 ágyas szoba
7 éj
739.000 Ft/fő, 2 ágyas szoba

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás

Leírás:

?  3 nap a Níluson 5 csillagos szállodahajón
?  Ami a Nílust kordában tartja: az Ass zuáni-gát
?  Luxor, a királyok völgye, a híres sírokkal
?  Kairó, a nyüzsgő főváros és Abu Simbel

A történelem könyvek lapjai elevenednek meg az út során. Páratlan élmény a Nílus menti kultúra több ezer éves emlékei között sétálni.
Villányi Regina - Irodánk utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - KAIRÓ

Menetrend függvényében elutazunk Kairóba. Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj), majd vacsora.

2. NAP: KAIRO - PIRAMISOK - MEMPHIS - SZAKKARA

A mai napon a gízai piramisokhoz látogatunk el: Kheopsz, Khephrén és Mükerinosz fáraók piramisai az Óbirodalom ide­jén épültek, kb. 5.000 évvel ezelőtt. A Kheopsz-piramis, amely a legnagyobb és legrégibb, az ókori világ hét csodájának egyetlen megmaradt műalkotása. Természetesen látni fogjuk a pirami­sok őrzőjét, a Szfinxet is. Ellátogatunk még a Memphis-Szakkara régióba is. Itt található az ókori főváros, Memphis legősibb temetője. A régió leghíresebb síremléke Dzsószer fáraó lépcsős piramisa. Útközben vásárlási lehetőség lesz egy parfüm bolt­ban. Kairóba visszaérve a szálláson vacsora.

3. NAP: KAIRÓ

Reggeli a szállodában. Mai első programunk a híres Egyiptomi Múzeum lesz, melynek falai a világ leggazdagabb egyiptoló­giai gyűjteményét rejtik. Ezt követően az óvárost keressük fel, ahol ellátogatunk a Salah El Din citadellára és a Mohamed Ali mecsetbe. Szabadidő keretében lehetőségünk lesz szuveníro­kat vásárolni a híres Khan el-Khalili bazárban. Este megtekint­hetünk egy zenés hastánc műsort vacsorával együtt egy nílusi hajón. Aki nem vesz részt a táncos vacsorán, nekik a szállodában lesz a vacsora. Fakultatív program: hastánc show vacso­rával: 70 USD.

4. NAP: KAIRÓ - ASSZUÁN

A reggeli hidegcsomagot felvéve a kora reggeli órákban belső repülőjárattal elutazás Asszuánba, majd megérkezést követően a nagy gátat tekintjük meg, melynek megépítése Nasszer elnök nevéhez köthető. Elfoglaljuk tusolós/wc-s szobáinkat a hajón. Szállás és vacsora három napon keresztül ezen a hajón lesz. Elhelyezkedésünk után indulunk a Níluson felfelé. Ezt követően ellátogatunk a Philai ókori templomegyütteshez, amely a Nílus egyik apró szigetén található. Szállás és vacsora a hajón. (3 éj)

5. NAP: ABU SIMBEL - KOM OMBO - EDFU

Reggeli a hajón. Fakultatív buszos kirándulás Abu Simbel-be. Kiszállunk a hajóból és a kora reggeli órákban indul autó­buszunk. E műemléknek különleges története van: 1979 óta az UNESCO Világörökségek listáján szerepel. A templomokat a Nílus felduzzasztása miatt el kellett költöztetni eredeti helyé­ről, hogy a Nasszer-tó ne lepje el azokat. A templomokat 5 év alatt bontották szét és építették fel újra 64 méterrel maga­sabban az abu szimbeli fennsíkon egy szigeten. Programunk végén visszatérés a hajóra. Fakultatív kirándulás Abu Simbelbe: 130 USD. A délután folyamán Kom Ombo felé hajózunk, majd megnézzük a Sobek templomot. Ezt követően Edfu felé vesszük az irányt. Szállás és vacsora a hajón.

6. NAP: EDFU - LUXOR

A mai napon is korán indulunk: Edfu híres templomát, a Horus templomot tekintjük meg, mely az egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori templom. Más Nílus menti templomoktól eltérően a folyótól kb. 1 km-re épült, kb. 200 éven keresztül. Az épületeken jó állapotban megmaradt hieroglifák derítet­tek fényt a Hórusz kultusz és a körülöttük lévő templomok val­lási szokásaira. Úgy tartják, hogy a templom a Hórusz és Széth közötti nagy összecsapás helyszínére épült. Visszatérés a hajóra, este vacsora a hajón.

7. NAP: LUXOR

Reggeli után az egész napos programunk során megismerke­dünk Luxor nevezetességeivel. A Királyok-völgye a világ egyik leghíresebb régészeti lelőhelye, ahol Tutanhamon sírja is talál­ható. Hatsepszut-temploma arányos szépségével az ókori templom építészet talán egyik legszebb épülete. A Memnon Colossusok két hatalmas ülőszobrai, a tébai nekropoliszban már 3.400 éve állnak. Karnak templomai a második legfon­tosabb turisztikai célpont Egyiptomban. Megfelelő időjárási viszonyok estén lehetőség van hőlégballonnal felemelkedve az égből is körbetekinteni a mesés vidéken. Hőlégballonozás Luxornál: 150 USD (helyszínen fizetendő). Este elfoglal­juk szállásunkat Luxorban, vacsora a szállodában.

8. NAP: LUXOR - KAIRÓ - BUDAPEST

Reggelit követően transzfer a repülőtérre és menetrend függvé­nyében kairói átszállással hazautazunk Budapestre.

Az útlevélnek a hazautazás napját követően még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Egyiptomi vízum: 28 USD/fő (helyszínen fizetendő). Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.

Szállás: 5 csillagos szállodák és 5 csillagos szállodahajó

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel, Hajóval

Hasonló ajánlatok