Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Montenegró A Dél-Adria és a Dinaridák ajándéka (Montenegró A Dél-Adria és a Dinaridák ajándéka) ***

Montenegro, Montenegro, Podgorica Útazonosító: 616399
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2024-09-10 -tól
Kétágyas (franciaág...
7 éj
430.000 Ft/fő, 2F
2024-09-10 -tól
Kétágyas (két külön...
7 éj
430.000 Ft/fő, 2F

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1. nap: Montenegró, a Fekete-hegyek országa

Közvetlen WizzAir járattal utazunk Podgoricába, Montenegró fővárosába . Érkezés , majd megismerkedés helyi kísérőnkkel és sofőrünkkel. Utazás Niksic városán át a Vojnik-hegységbe, majd az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Durmitor Nemzeti Parkba. Program végeztével szállásunk elfoglalása Zabljakban, a Durmitor ,,turisztikai fővárosában", Montenegro legfontosabb sí-központjában. Könnyű fakultatív koraesti sétával zárjuk a napot. Éj Zabljakban.

2. nap: A Durmitor csodái

Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Vizek-hegyei (a Durmitor jelentése) a karsztformák kincsestára. Kőzeteit az eljegesedés, a felszín feletti- és alatti vízfolyások is formálták. Több, mint 50 csúcsa emelkedik 2.000 m magasság fölé, miközben folyói Európa legmélyebb kanyonjait vésik. A Draga;- Susica- és Komarnyica kanyonok mélyén 37 féle endemikus növény ,,rejtőzködik", hegyoldalain feketefenyő őserdők magasodnak. Havasi legelőin ma is pásztorkodást folytatnak.
Egész napos túra a Durmitor Nemzeti Parkban, a Crno Ezero hegyszem (tengerszem) környezetében, 3 különböző nehézségű útvonalon, a könnyű sétától, a nehezebb, panorámapont mászásig. Koraesti visszaérkezés a szállásra. Éj Zabljakban.



3. nap: Európa Grand Canyonja - a Tara-kanyon

Reggeli után utazás az ,,Európai Grand Canyonban", a Tara-kanyonban. Fakultatív canopy lehetőség és pihenő a méltán híres Tara-völgyhídnál. Átutazás Mojkovac városán a Biogradska Nemzeti Park erdőségeibe. Séta az árnyat adó erdőkben, a meseszép tó oldalában. Továbbutazás Berane városain át Andrijevicába, Késő délutáni látogatás a Visitor- és a Prokletije (Albán-Alpok) magashegységei közé ,,préselt" Lim-völgyében, a máig is jelentős muszlim lakosságú Plav üdülővároskájában. Plav Montenegró legnagyobb tengerszeme, jó látási viszonyok esetén, minden irányban az eget karcoló csúcsokkal körbe-kerítetten. Séta a belvárosban, majd a tengerszem mólóján. Koraesti visszaérkezés Andrijevicába. Éj Andrijevicában.

4. nap: Az Albán-Alpok északi oldalán

Reggeli után utazás Gusinje hegyi városába, az Albán-Alpok lábához. Rövid látogatás a főtéri mecsetben. A Prokletije / Albán-Alpok a Dinári-hegyvidék teteje. Itt a montenegrói - koszovói - albán hármas határon ,,torlódik össze" a Zla Kolata  Montenegró legmagasabb csúcsa; a Deravica Koszovó legmagasabb csúcsa és a Jezercë , Albánia második legmagasabb hegye.  A hegy gerincein szép számban élnek balkáni zergék - míg völgyeiben ma sem ritka az erdei farkas vagy a balkáni hiúz. Egész napos túra a Vusanje feletti terepeken, 3 különböző nehézségű útvonalon, a könnyű sétától, a nehezebb, panorámapont mászásig. Meglátogatásra kerülő természeti csodák: Ali Pasha forrástavak; Grebaje-völgy; Ropojana-völgy. Koraesti visszaérkezés a szállásra. Éj Andrijevicában.



5. nap: Utazás az Adriára

Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd  utazás az Adria partjára. Kora délutáni érkezés Budvába, a Montenegrói Riviéra ékkövébe. Szállásunk elfoglalása, majd strandolás, úszás. Este fakultatív séta a velencei óvárosban. Éj Budvában.

6. nap: Cetinje a miniatűr főváros valamint Kotor, Perast 

Reggeli a szállodában, majd utazás Cetinjébe, A valaha szinte járhatatlan hegyek közé ,,fészekként telepített" városka a XV. században vált a montenegrói állam bölcsőjévé. Híres kolostora az 1480-as évek óta áll, utcácskái ma is a XIX. századot idézik. Séta a Királyi kápolnánál. Továbbutazás az egyedi szépségű Kotori-öbölbe.Közös séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Kotor óvárosában. Rövid utazás követően, pedig Perast kisvárosába. A csodálatos látvány és a nyugalom élvezete.  A rendelkezésre álló időtől függően visszautazás Budvába. Éj Budvában.



7. nap: Pihenő Budvában

Egész napos pihenő Montenegró legjobb tengerpartján, strandolással. Szabadprogram az óvárosban, illetve fakultatív programok. Éj Budvában.

8. nap: Pannónia hazavár

Reggeli után rövid szabadidő, strandolási lehetőség. Transzfer a podgorica nemzetközi repülőtérre. Elrepülés Budapestre közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!


UNESCO világörökségi helyszínek

Durmitor Nemzeti Park (természeti)
Kotor óvárosa

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

,,Nem értem, itt miért megy le a Nap - amikor másutt úgysem talál szebbet." Jacques Yves Cousteau

A  Fekete-hegyek országa: Kicsiny mérete ellenére Európa egyik legváltozatosabb és legfestőibb vidéke (csak Skandinávia ,,veheti fel vele a versenyt" a természeti szépségek terén). Szelídítetlen magashegységeiben máig is felfedezésre váró gerinceket és völgyeket járhatunk be - ősi városaiban évszázados hagyományokat láthatunk - s élhetünk meg. Továbbá élvezhetjük az Adria déli vizeinek türkizkék hullámait.

Az ár nem tartalmazza

  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%
  • borravalók
    5 EUR/ fő/ nap 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Félpanzió
    65 000 Ft
  • Egyágyas felár
    130 000 Ft
  • Max. 20 kg-os feladható poggyász
    kb. 45 000 Ft/ darab
  • Wizz Priority (Elsőbbségi beszállás, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm) 
    kb. 35 000 Ft/ fő
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    730 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a repülőjegyet illetékkel és
    személyenként 1 db max. 10 kg max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 80 000 Ft)

  • a 3*-os szállásokat reggelivel
  • a megadott programokat
  • a program szerinti belépőket
  • a szükséges transzfereket
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Hasonló ajánlatok