Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Baltikumi körutazás, látogatással Helsinkiben 2024. június 2 - 8.

Litvánia, Vilnius, Vilnius Útazonosító: 249132
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2024-06-02 -tól
2 ágyas szoba
6 éj
549.000 Ft/fő

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás

kiscsoportos kulturális körutazás

Apró, ámde izgalmas országok hangulatos történelmi városokkal, középkori, barokk és art nouveau emlékekkel, érintetlen természettel, végtelen tengerparttal, megtoldva egy tartalmas finnországi nappal! Kulturális körutazásunkon a Baltikum Versailles-ának is nevezett Rundale kastély, Helsinki sós párába burkolódzó, nyüzsgő kikötői piactere, időutazásra hívó várak, hajdani Hanza-városok macskaköves utcái és ódon épületei várnak felfedezésre!

Előfoglalási kedvezmény:
25 000 Ft/fő április 2-ig

 
Dátum 2024. június 2 – 8.
Időtartam 7 nap/6 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjárattal
Repülési idő odaúton kb. 2,5 óra, visszaúton kb. 4 óra
Elhelyezés 3 és 4 csillagos szállodákban
Ellátás Reggeli
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 16 fő
 
 
 

Baltikumi körutazás, látogatással Helsinkiben ajánlatunk programleírása 

 

1. nap: Helsinki

Elutazás Budapestről, érkezés a finn fővárosba a délutáni órákban. Városnézéssel indítunk Helsinki történelmi központjában: megnézzük az Elnöki Palotát, a városházát, a Parlament épületét, a Szenátus teret, a Finlandia Palotát, az Operaházat, Esplanadi parkot, Uszpenszkij-katedrálist, a különleges Sziklatemplomot, és teszünk egy sétát a sirályoktól hangos kikötőben. Transzfer a szállodába. Szállás Helsinkiben (1 éj).

 

2. nap: Helsinki és Tallinn

Reggeli a szállodában, majd rövid szabadidő Helsinkiben: érdemes elgyalogolni a kikötőbe, és körülnézni a korán reggel nyitó híres helsinki piacon.  Transzfer a kikötőbe, kb. 2 órás kompozás Tallinnba, ahol gyalogtúra keretében ismerkedünk az UNESCO Világörökség listáján szereplő hangulatos óvárossal: érintjük a régi piacteret, a 13. századi dómot, az ortodox St. Alexander Nyevszkij-katedrálist és a Toompea kastélyt. Transzfer az ugyancsak az óvárosban található szállodánkba. Este érdemes egyéni sétára indulni a bűbájos ódon városnegyedben. Szállás Tallinnban (1 éj).

 

3. nap: Parnu, Gauja Nemzeti Park, Turaida és Sigulda vára

Reggeli után utazunk tovább Siguldába, útközben egy sor látnivalót érintve: körbenézünk a Balti-tenger partján fekvő idilli kisvárosban, Parnuban, rövid sétát teszünk a Gauja Nemzeti Parkban, hogy élvezzük a Gauja-folyó völgyét övező gyönyörű tájat, ellátogatunk a középkori Turaida várába, majd ismerkedünk a helyi legendákkal Sigulda várának romjainál. Érkezés Siguldába, transzfer a szállodába. Szállás Siguldában (1 éj).

 

4. nap: Sigulda, Jurmala, Riga

Délelőtt Siguldával ismerkedünk, majd továbbutazunk Jurmala városába – a tengerparti nyaralóhely 150 éve várja a pihenésre vágyókat. Séta keretében élvezhetjük a friss tengeri levegőt, a part menti fenyvesek illatát és a puha homokos partot. Séta a tengerparton, a romantikus art nouveau épületek között. Következő állomásunk már Riga: autóbuszos városnézés és rövid séta Riga Art Nouveau negyedében, ezt követően transzfer a szállodába. Szállás: Riga (1 éj).

 

5. nap: Riga, Rundale kastély és Vilniusba

Reggeli után gyalogos városnézés Riga mesés óvárosban, ismerkedés a 800 éves Hanza-város fő látnivalóival és macskaköves utcáival: főtér, Parlament, dóm, vár. A sétát követően látogatás Riga központi vásárcsarnokában, amely Riga óvárosához kapcsolódva a világörökség része, egyúttal a balti államok legnagyobb piaca. Délután utazunk tovább, útba ejtve a híres Rundale kastélyt. A Baltikum Versailles-ának is nevezett csodás barokk kastélyt ugyanaz az olasz építész, Rastrelli tervezte, aki a szentpétervári Téli Palotát is. Érdemes megtekinteni a gyönyörűen helyreállított francia stílusú kastélyparkot is. A Keresztek hegye a következő megállónk, a zarándokhely ma több mint 100 000 keresztnek ad otthont. Érkezés Vilniusba, transzfer a szállodába (2 éj).

 

6. nap: Vilnius

Reggeli után gyalogos városnézésre indulunk Vilniusban, felfedezzük az óvárost: a Katedrális teret a Szent Stanislaus-katedrálissal és a harangtoronnyal, a gótikus Szent Anna-templomot, a Báthory István által alapított egyetem épületét és a Hajnal-kaput. Délután a közeli Trakai várához látogatunk, amely a litván nagyhercegség központja volt 1323-ig. A tó közepén fekvő szigetre épült várkastély téglaépülete Litvánia legtöbbet fotózott nevezetessége. A várban tett látogatást követően visszatérünk Vilniusba.

 

7. nap: Vilnius – hazautazás

Reggel-kora délelőtt szabadidő Vilniusban, majd transzfer a vilniusi repülőtérre és helsinki átszállással hazautazás Budapestre.

 

A programok sorrendje változhat.

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                   Ft/fő         létszám/fő        összesen Ft/2 fő

 

 

Utazási szolgáltatások díja kétágyas
szobában útlemondási biztosítással (1,4%)                         549 000             2              1 098 000

 

 

Repülőtéri illeték kb.                                                               24  000              2               48 000

 

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                                                                   1 146 000

   

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték 24 000 Ft/fő, személyenként egy darab, max. 8 kg súlyú kézipoggyász és egy darab max. 23 kg súlyú feladott poggyász, szállás városközponti szállodákban 6 éjszakára reggelivel, komphajó díja, programok a leírás szerint, belépőjegy Trakai, Sigulda és Turaida várába, valamint a Rundale kastélyba, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 25 euró /fő), utasbiztosítás.

 

További árak: egyágyas felár: 120 000 Ft/fő.

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 25 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni 

igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

   

Hasonló ajánlatok