Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Skócia-Skye sziget

Nagy-Britannia, Skócia, Körutazás Skóciában Útazonosító: 193976
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
1. nap: Edinburgh-Glasgow
Délután repülés menetrend szerinti járattal Edinburgh-ba, ahonnan szállásunkra megyünk Glasgow-ba, vagy környékére (2 éj).

2. nap: Glasgow-Falkirk-Linlithgow-Stirling
Reggel panorámás városnézés keretében ismerkedés Glasgow-val, Skócia legnagyobb városával, amely iparán kívül 70 parkjáról is híres, így méltán viseli a „zöld hely” elnevezést. Megtekintjük Skócia legrégebbi katedrálisát, a főteret és az egyetem környékét is. Ezután megnézzük a XXI. század technikai csodáját, a világ egyetlen forgó hajóemelő szerkezetét, a Falkirk Kereket. Ezt követően a Linlithgow palota tóparton álló csodálatos romjaival ismerkedünk, amely egykoron a Stuart királyok lakhelye volt. Itt született a skótok hányatott sorsú királynője, Mária is. Délután még ellátogatunk az ország legfontosabb középkori erődítményébe, a hegyoromra épült Stirling várba. Stratégiai jelentőségét bizonyítja, hogy „Skócia kulcsának” nevezték, története során több mint 20 nagy csatát vívtak itt, így a Rettenthetetlen c. filmből ismert szabadságharcos hős, William Wallace is ezen a helyen ütközött meg az angolokkal - emlékműve a szemközti dombon emelkedik. Este transzfer vissza a szállásra.

3. nap: Loch Lomond-Inveraray-Glencoe-Ft. William
Először Britannia legnagyobb tavát, a Loch Lomond-ot keressük fel, melyet a „skóciai tavak királynőjének” neveznek. Sétát teszünk a tó partján fekvő elbűvölő faluban, Luss-ban.  Ezután egy igazi kuriózum következik, McKintosh építész remekműve, a felújítás miatt „becsomagolt” Hill House: belül jellegzetes bútorait, kívülről pedig a ház köré épített pavilont csodálhatjuk meg, fel is mászhatunk a tető fölé. Északnak haladva fenséges kopár hegyeivel a skót Felföld köszönt minket. Kis kitérőt teszünk az Inveraray Castle-hoz, amely az egyik legnagyobb és legimpozánsabb magánkastély Skóciában. Délután a világ egyik legszebb táján, a Glen Coe völgyben megismerhetjük a MacDonald klán szomorú történetét. Szállás Fort William környékén (2 éj).

4. nap: Skye sziget-Eilean Donan
Egész napos kirándulás a páratlan természeti szépségű Skye-szigetre, a Belső-Hebridák legnagyobb és legismertebb szigetére. Odafelé az egyik legszebb panorámaúton haladunk, hogy utána komppal átkeljünk a szigetre. Északnak haladva élvezhetjük a jellegzetes tájat, majd sétálhatunk a „fővárosban”, Portree-ben. Délután a Trotternish-félsziget vadregényes, sziklás tengeröblei mentén utazunk. A szigetet egy hídon elhagyva megállunk Skócia leggyakrabban fényképezett várkastélyánál, az Eilean Donan Castle-nál, mely egykoron fontos szerepet játszott a viking és angol hódítók elleni harcban, s a „Highlander – Hegylakó” című filmben is feltűnt. Ezt követően még átvágunk a lenyűgöző Glen Shiel völgyön, mielőtt visszatérünk szállásunkra.

5. nap: Loch Ness-Inverness-Blair kastély
Reggel többször is érintjük a Kaledóniai csatornát, melyen egy többlépcsős zsiliprendszer is láthatunk. Ezután a Loch Ness partján álló Urquhart vár romjait keressük fel, ahonnan szörnyen szép kilátásban lehet részünk, pláne ha felbukkan Nessie is. (Erre irodánk garanciát nem vállal.) Ezután átmegyünk a Felföld fővárosán, Inverness-en. Mellette fekszenek a Clava Cairns bronzkori temetkezési hely ősi kövei, melyek az Outlander c. filmben is felbukkannak. Elhaladunk a cullodeni csatamező mellett, ahol az utolsó skót felkelés gyászos véget ért. Később megtekintjük Skócia legnépszerűbb kastélyát, az Atholl hercegek székhelyét, az impozáns, hófehér Blair kastélyt. Termeinek berendezése a leggazdagabbak közé tartozik. Hatalmas parkjában a színpompás tollazatú, büszkén lépdelő pávák köszöntik a látogatót. Szállás Perth környékén (2 éj).

6. nap:  St. Andrews-Glamis-Glenturret
Először az elbűvölő tengerparti St. Andrews-ba, a golf szülővárosába utazunk, ahol sétát teszünk Skócia legrégebbi egyetemének falai és az ország legnagyobb és legősibb katedrálisának romjai közt. Délután a mágikus varázsával mindenkit rabul ejtő Glamis Castle vár ránk, mely a tündérmesék és legendák világát idézi fel. Itt élt fiatalkorában az anyakirályné és itt töltötte gyermekkorát Erzsébet királynő. A helyhez köthető Macbeth személye is, valamint szellemes történeteket hallhatunk kísértetekről. A kastély kertje szintén gyönyörű. A Glenturret whiskylepárlóban bepillantást nyerhetünk a „élet vízének” készítési módjába és meg is kóstolhatjuk a nemes nedűt. Visszautazás a szállásra.

7. nap: Dunfermline-Firth of Forth-Edinburgh
Programunk a Dunfermline Apátság romjainál kezdődik, mely a középkori skót királyok temetkezési helye volt, s ahol magyar vonatkozásokat is felfedezhetünk. A Forth folyó torkolatában egy látványos hajóúton vehetünk részt, melynek során megszemlélhetjük a Világörökséghez tartozó XIX. sz-i vasúti hidat és a 2 modern közúti függőhidat, a tengeröblöt, egy szigetre épült kolostor romjait és valószínűleg fókák is felbukkannak. Városnézésre indulunk Skócia lüktető fővárosába, Edinburgh-ba, melynek során a Royal Mile-on végighaladva szinte láthatjuk magunk előtt az egykor itt vonuló királyi meneteket a Holyrood palotába. Számos műemlék épület található itt, mint pl. a St. Giles katedrális, ahol John Knox hirdette a reformációt. Szűk sikátorokban lévő, több emelet mélységben végződő lakóházak meséi őrzik a város mindennapi életének évszázadokra visszanyúló történelmét. Az óváros szintén a Világörökség része.  Ezután ellátogatunk a kialudt vulkán tetejéről szemlélődő Edinburgh várba, falai között híres skót királyok nyomdokába lépünk és újabb magyar kapcsolatokat is felfedezhetünk. Megtekintjük a száz évre befalazott skót koronázási ékszereket és az angolok által elrabolt majd visszaadott Végzet Kövét is. Szállás Edinburgh-ban. (1 éj)

8. nap: Tantallon vár-Rosslyn kápolna-Edinburgh
Reggel az Északi tenger felé vesszük az irányt: sétálhatunk a lenyűgözően szép tengerparton, ahol megtekintjük a magas sziklára épült Tantallon vár romjait. Programunk lezárása, egyben csúcspontja a Rosslyn kápolna, mely a „Da Vinci kód”-nak köszönhetően híresült el. A gyönyörű kőfaragásokkal és boltívekkel díszített különleges templomban a templomos lovagok és titkaik nyomába eredünk, s az Újszövetség esetleges alternatív értelmezésébe is bepillantást nyerhetünk. Délután szabadidő keretében felfedezhetjük Edinburgh belvárosának rejtett zugait, tipikus skót souvenir tárgyakat vásárolhatunk vagy benézhetünk a város valamelyik múzeumába. Este transzfer az edinburghi reptérre, hazautazás. Érkezés Budapestre éjfél felé.
 
Utazás: repülővel  Szállás: *** szálloda  Ellátás: félpanzió

Reptéri illeték: 45.000,-Ft/fő
A részvételi díj személyenként 1 db  kisméretű kézipoggyászt és 1 db 10 kg-os feladott poggyászt tartalmaz.  Csak egy darab kézipoggyászt vihetnek magukkal a fedélzetre.
Egyágyas felár: 126.000,-Ft  Biztosítás: 4.560,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2 %

Belépők (tájékoztató árak):

Historic Scotland 7 napos: 40 GBP (érvényes: Linlithgow Palota, Stirling vár, Urquhart vár, St. Andrews katedrális, Dumferline Apátság, Tantallon Castle, Edinburghi vár)
Hill House 13 GBP
Inveraray kastély 14,50 GBP
Eilean Donan Castle 10 GBP
Blair kastély 13 GBP
Whiskylepárló 11 GBP
Glamis kastély 15,50 GBP
Hajózás 16 GBP
Rosslyn kápolna 9,50 GBP
(A programok sorrendje változhat!)

Hasonló ajánlatok