Ajánlatainkból
TDM Travel
Nagy Írországi körutazás
Nagy-Britannia / Körutazás Írországban / Körutazás Írországban
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Hotel ***
Szobatípus:
kétágyas
Időtartam:
9 éj
Utazás azonosító:
325168
Időpont
Szobatípus
Ár
2019-07-25
kétágyas
384.900 Ft/fő
Foglalás
2019-07-25
egyágyas
479.400 Ft/fő
Foglalás

1. nap :  Budapest-Dublin
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Dublinba. Érkezést követően transzfer a szállodába. 

2. nap: Dublin
Egész napos buszos-gyalogos városnézés a smaragd sziget fővárosában.  A 707 hektár területű Phoenix parkot 1745-ben nyitották meg a nagyközönség számára. A hatalmas, tavakkal és kertekkel tűzdelt terület több száz dámszarvasnak otthona. A park területén belül található Írország elnökének rezidenciája, de Európa legnagyobb bekerített városi parkja kedvelt célpontja a kikapcsolódásra és sportolásra vágyóknak is.  Dublin híres az elegáns György korabeli tereiről, melyek sajátossága a színes, boltíves ajtók.  A Trinity College-ben, az ország legrégebbi egyetemének 200.000 könyvet számláló könyvtárában megtekintjük a Book of Kells-t, a IX. századból származó kódexet. Városnézésünk nem lenne teljes a St. Patrick katedrális meglátogatása nélkül. Az 1191-ben alapított templom esperesei között volt a Gulliver utazásai írója Jonathan Swift is. A mai napon megismerkedünk a híres barna sör a Guiness készítésével. A túra végén a 7. emeleten található bárból nemcsak Dublin teljes körpanorámája tárul elénk , de lehetőségünk lesz a élet elixírének-a Guiness megkóstolására is.

3. nap Powerscourt kert-Glendalough
Reggeli után utazás  Wicklow megyébe, melyet Írország zöld kertjének is neveznek. Első megállónk során a Powerscourt kert csodálatos kertépítészetében gyönyörködhetünk. Ezt követően zömében romantikus hegyi útszakaszokon érünk Glendaloughba. Séta a Szt.Kevin által  alapított kolostor építményei, romjai közt, majd tovább indulunk a szállásunk felé.

4. nap: Kilkenny-Rock of Cashel
Ma délelőtt felfedezzük Kilkennyt, az egyik legkedvesebb és legszebb középkori kisvárost ahol a Szt. Canice székesegyház és a gyönyörű vár a legfőbb látnivalók. Az ősi márványvárosban a középkori egyházi épületek mellett, kézműves és népművészeti üzletek varázsolják el a látogatót. Utazás az Arany-völgy lapálya fölé emelkedő Cashel sziklájához, mely Írország "Akropolisza", rajta XI-XIII. századból származó vár és székesegyház romjaival. A 60 méter magas sziklán található épületegyüttes 1000 évvel ezelőtt királyi székhely volt, kétezer év zavaros történelmi eseményeinek tanúja. Mára a nagyszerű romok maradtak meg: kerek torony, katedrális, Cornac-kápolna-az ország legszebb római kori emléke, érseki palota, Szt. Patrick keresztje. Szállás Kerry környékén.

5. nap : Kerry gyűrű
Reggeli a szállodában, majd utazásunk egyik legszebb látnivalója következik. Mai programunk a Brit-szigetek egyik legszebb panorámaútján kezdődik. Kirándulás a Kerry-gyűrűn, mely Írország dél-nyugati partvidékének egy nagy félszigetét járja körül. Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, innen nyílik csodálatos panoráma a Dingle öbölre. A hegyek, völgyek, tavak és a vadregényes tengerpart hatását fokozza a dús vegetáció, mely a Golf-áramlás rendkívül erős hatásának köszönhető. Fotószünet a Muckross kastélynál, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Muckross tóra és környékére. A tó partján álló kastélyt 1843-ban, vadászkastélynak építette Henry Arthur Herbert. 1861-ben egyetlen éjszakára megszállt itt Viktória királynő is. Visszaérkezés a szállodába a kora esti órákban.

6. nap: Bunratty-Moher sziklája
Ismerkedés a Bunratty Kastéllyal és a lábánál elterülő, látványos Skanzennel. Utcáin sétálva a XIX. Századi Írországban érezhetjük magunkat, köszönhetően a korhű ruhákba öltözött embereknek, akik megismertetnek bennünket a tradicionális kézművesség rejtelmeivel is. Északi irányba vesszük utunkat a Burrenen, a tengerparti mészkőmezőn keresztül. A karsztvidéken keresztül vezető út "holdbéli tájhoz" hasonlítható a számtalan érdekes kőalakzattal és ugyanakkor megdöbbentően változatos növényvilággal lepi meg az utazót. (2000 fajta ritka növényfaj, köztük sarkvidéki, alpesi és szubtrópusi növények, virágok) Megálló az egyik legszebb és leghíresebb természeti jelenségnél, az óceán fölé falként magasodó Moher szikláinál. Szállás Galway környékén.

7. nap: Galway-Kylemore Apátság-Westport
Panorámás városnézés Galwayben. A várost gyakran emlegetik mint a legírebb várost, hiszen talán az egyetlen hely az országban, ahol még hallani az utca emberét írül beszélni. Városnézés a művészektől hemzsegő bohém városban. Ezután láto­gatás a festői tóparton, roman­tikus környe­zetben fekvő Kylemore Apátságba látogatunk. Az 1920-tól a Szent Benedek rend által használt kolostort eredetileg romantikus ajándéknak szánta imádott feleségének Mitchell Henry. Ismerkedés a kastély történelmével és gyönyörű kertjével. Séta Westportban. Továbbutazás a  W.B Yeats országaként is ismert Sligo megyébe, ahol a költő a táj szépségétől megihletve számos emlékezetes versét vetette papírra, majd a szállás elfoglalása Sligo környékén.

8. nap: Londonderry-Belfast
Látogatás Londonderryben, melyet  a sziget egykori legfontosabb városaként  tartottak számon. Az utolsó város, melyet fallal építettek körül. Séta az 1600-as években épített és a mai napig sértetlen városfalon, majd továbbutazás Belfastba. Városnézés Észak-Írország fővárosában,  mely az eltelt években hatalmas változásokon ment keresztül. Sétálunk a katedrálisáról elnevezett negyedében, mely évszázadokon keresztül a tengerészek, művészek forradalmárok és írók találkozóhelye volt.  A gyönyörű városháza, XIX.század-i eredeti gázlámpás pubok, a kikötő, a vörös téglákból épült Titanic mérnöki irodája, a Queen's Egyetem tudor stílusban tervezett impozáns épülete csak néhány helyszín melyek elvarázsolják az idelátogatót. Szállás Belfast környékén.

9. nap: Antrim tengerpart-Óriások lépcsője-Carrickfergus
Látogatás Írország legrégebbi, működő párlójában, Bushmillsben (Ár: 3.500,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!) , majd  a világörökség részét képező Giant's Causewayhez másnéven Óriások útjához utazunk, ahol megcsodálhatjuk a 60 millió évvel ezelőtt, a természet ereje által formálódott, többségében hatszögletű oszlopokat. Sok legenda született már a leginkább óriások lépcsőjére hasonlító bazaltokról. A gyönyörű és változatos Antrim tengerpart mentén, a világ egyik legszebb tengerparti útján utazva megállunk a lazachalászok által kötélből készített függőhídnál, melyen a bátrabbak átsétálhatnak a Carrick-a-Rede szigetre. Utolsóként Carrickfergus, normann váránál tartunk egy fotószünetet. 
Visszautazás a szállásra.

10. nap: Belfast-Budapest
A délelőtti órákban szabadidő Belfastban, mely során látogatást tehetünk a 2012-ben megnyílt Titanic múzeumban, ahol az interaktív, fantasztikus kiállításon a látogatók nyomon követhetik a hajó történetét a megszületésétől az elsüllyedéséig. Transzfer a reptérre, hazautazás menetrend szerinti járattal, érkezés Budapestre a késő esti órákban.


Utazás: repülővel     Szállás: *** szálloda     Ellátás: reggeli


 Részvételi díj: 384.900,-Ft/fő

A részvételi díj 1 db 55 cm x 35 cm x 25 cm kézipoggyászt tartalmaz,plusz 1 db 40 cm x 30 cm x 15 cm táskát. A 2 db poggyász együttes tömege max.12 kg lehet.

Fakultatív vacsora (8 alkalom-első este nincs): 60.000,-Ft/fő
Reptéri illeték: kb. 45.000,-Ft/fő
Feladott poggyász 23 kg: 20.000,-Ft/fő
Utasbiztosítás: 5.700,-Ft/fő
Sztornóbiztosítás: 1,5%


Tájékoztató árak a belépőkről:

Glendalough 5.00 EUR
Powerscourt kert 10.00 EUR
Cashel sziklái 8.00 EUR
Kilkenny Castle 8.00 EUR
Bunratty 12 EUR
Moher sziklái 6,00 EUR
Trinity College 10 EUR
St Patrick katedrális 5.50 EUR
Guiness Storehouse 17.50 EUR
Titanic Múzeum Belfast 18.00 GBP
Carrick-a-Rede híd: 7 GBP
Giant’s Causeway  10.50 GBP
Bushmills Distillery 3.500,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő !


További érintett desztinációk: Nagy-Britannia - Körutazás Írországban - Körutazás Írországban » Írország - Körutazás Írországban - Körutazás Írországban » Írország - Dublin - Dublin » Írország - Galway - Galway

A szerződéskötést megelőző tájékoztatás


Kérjük foglalás előtt olvassa el figyelmesen a TdM Travel Tours Kft. utazási csomagra vonatkozó szerződéséhez kapcsolódó tájékoztatót, mely az utazók teljes körű tájékoztatásának megfelelően, a hatályos jogszabályok alapján készült. A TdM Travel Tours Kft. által Önnek felkínált utazási szolgáltatások kombinációja az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet értelmében vett utazási csomag. Ennél fogva az utazási csomagra vonatkozó valamennyi jogosultság megilleti Önt. Az utazási csomag szerződésszerű teljesítéséért teljes egészében a TdM Travel Tours Kft. felelős. Ezen kívül a TdM Travel Tours Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően védelemmel rendelkezik arra az esetre, ha fizetésképtelenné válik, annak érdekében, hogy az Ön által befizetett pénzösszegeket visszatérítse, és amennyiben az utazók szállítása a csomag részét képezi, Önt hazaszállítsa. Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet szerinti legfontosabb jogokról bővebb információt ITT talál. A TdM Travel Tours Kft. a fizetésképtelenséggel szembeni védelemért felelős Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe (1139 Budapest, Váci út 99. Tel: +36 1 460 1400, Email: info@colonnade.hu ) révén gondoskodott a fizetésképtelenséggel szembeni védelemről. További információk: Általános Szerződési Feltételek


További információk foglalás előtt


Felszállási lehetőségek, Vidéki transzferek:

Autóbuszaink Budapestről a Déli Pályaudvartól indulnak. Vidéki felszállási lehetőségekről információ az egyes program leírások után. Transzfer információ:ITT


Ülőhelyek:

Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk. Az üléshelyek kiosztása jelentkezési sorrendben történik! Az autóbuszon a helyeket a befizetések sorrendjében értékesítjük, az első soroktól hátrafelé. Utas kérést természetesen a rendelkezésre álló szabad helyek alapján minden esetben igyekszünk teljesíteni. Az autóbuszok mérete 49+2 fős, 51+2 fős, 53 vagy 57+2 fős, a csoport létszáma alapján került beállításra, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. (Az üléshely és az autóbusz típusváltás jogát fenntartjuk!) Az ülésrend az utazás teljes időtartama alatt érvényben marad és az üléshelyet az indulás előtt kiküldésre kerülő utas programon is szerepeltetjük. Az utolsó sor férőhelyeire árkedvezmény nincs. (Repülős utazások esetében nincs mód az ülőhelyek előzetes kiválasztására.)


Útlemondási biztosítás:

A részvételi díjak nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást, melynek megkötése minden programunk esetében kötelező. (Részvételi díj 1,5%-a.) A sztornó biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Amennyiben az Ügyfél saját vagy vele együtt utazó utastársa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A Colonnade Biztosítóval kötött útlemondási biztosítás alapján az utazásképtelenséget minden esetben írásban kell bejelenteni. Az elbírálás a biztosító társaság szabályzata szerint történik, 20% önrész levonásával. Az útlemondási biztosításra vonatkozó feltételeinket tartalmazó szerződést, szórólapot kérje irodánkban. Fontos: a sztornó biztosítás már megkezdett utazás esetében nem nyújt fedezetet! Válassza a biztonságot és kössön kombinált biztosítási csomagot, mely sztornó biztosítás és baleset- betegség-poggyász biztosítás megvásárlásával utazásképtelenség esetén 100% pénz visszatérítést garantál Önnek a biztosító szabályzata alapján. Útlemondás esetén lehetőség szerint azonnal, legfeljebb 2 munkanapon belül kell írásban értesíteni az irodát. Késedelem esetén a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító minden esetben a kiállított orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.


Baleset- betegség- poggyász biztosítás:

A részvételi díjak utasbiztosítást nem tartalmaznak. Csoportos utazások esetében az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megkötése. Baleset-betegség- poggyász biztosítás ára 565,-Ft/fő/nap. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezeknél a szervezett utazásoknál irodánk a Colonnade Classic alapcsomagját köti meg Utasai részére, de amennyiben Ügyfelünk magasabb biztosítási szolgáltatást kíván igénybe venni, abban az esetben lehetőség van a Colonnade Premium és Privileg módozat megkötésére is csoportos díjtétellel. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Amennyiben bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításunk van, minden esetben tájékozódjunk körültekintően kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához.


További kérdés esetén várjuk hívását a 06 30 331 3359-es telefonszámon!


Az oldalunkon található kalkuláció tájékoztató jellegű, így az online fizetés megkezdése előtt munkatársunk ellenőrzi, szükség esetén javítja a kalkulációt.

A kártyás fizetéshez egy egyedi linket küldünk Önnek az ajánlatkéréskor megadott email címére, mely 48 óráig érvényes. Az itt kiküldött linken átnézheti a kalkuláció helyességét, kinyomtathatja azt, és ekkor kezdheti meg az online fizetést is.

Szeretne élni a lehetőséggel?