Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Róma, Itáliai szentek nyomában

Olaszország, Róma és környéke, Róma Útazonosító: 323102
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

1. nap: Budapest-Chianciano Terme
Elutazás a kora reggeli órákban. Szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában az esti órákban.


2. nap: Assisi-Cascia
Délelőtti programunk a Szentek földjén, Umbria festői tartományában kezdődik. Látogatásunkat Santa Maria degli Angeliben kezdjük, majd a híres Porziuncola kápolna megtekintése után Assisi Szent Ferenc szülővárosában megtekinthetjük a Szent legendás életét elmesélő freskósorozatot a Szent Ferenc Bazilikában. Búcsú Olaszország védőszentjének városától és folytatjuk az utunkat Umbria mesés dombvidékén keresztül a reménytelen ügyek védőszentjéhez. Látogatás Cascia városában, ahol Szent Rita, a „Rózsák királynője” élt. A régió és Olaszország egyik legfontosabb szentélyének megtekintése után folytatjuk az utunkat a Róma közeli szállásra.


3. nap: Róma
Az Örök város felfedezését Róma jelképénél, a Colosseumnál kezdjük. Ezután a S.Pietro in Vincoli templomban megcsodálhatjuk Michelangelo híres Mózes szobrát. A városnézés folytatásaként a Forum Romanum, a Kapitólium és a Piazza Venezia látnivalói várnak. (Forum Romanum+Colosseum: 7.900,-Ft/fő*- jelentkezéskor fizetendő!). Késő délután a Trevi kútnál pihenünk meg, majd a Lateráni Szent János Bazilikát és a Szent Lépcsőt tekintjük meg.


4. nap: Vatikán-Róma
Délelőtt részletes tárlatvezetés keretében meglátogatjuk a Vatikáni Múzeumot, majd a Szent Péter tér és a Bazilika felfedezése következik (Ár: 14.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!*). Délután a szökőkutakkal és terekkel teli belváros vár ránk. Megtekintjük az Angyalvárat, a Navona teret és a Pantheont is, majd szabadidő. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.


5. nap: Tivoli-Siena
Vár a kertek városa Tivoli. Utazás a Rómától 30 km-re, az Aniene folyó mentén fekvő Tivoli-ba, ahol a Villa d'Este termeinek megtekintése és a felejthetetlen szökőkutak látványa vár ránk. Kirándulásunk alkalmával a reneszánsz építészet és az olasz kertépítészet csodálatos példáját tekintjük meg. A villa épülete és a hozzá tartozó gyönyörű park a Világörökség része. Délután utazás Szent Katalin városába. Gyalogos városnézés Siena gyönyörű városában. A Piazza del Campo, a gótikus tornyával magasba nyúló Városháza épületével, és a műalkotásokban gazdag Dóm lesznek legfontosabb látnivalóink. Tovább utazás a Montecatini Terme városában
található szálláshelyre, ahová az esti órákban érkezünk.


6. nap: Padova-Budapest
A kora reggeli órákban búcsút veszünk Montecatini Terme városától és Szent Antal városába, Padovába utazunk. Belvárosi séta a legfontosabb látnivalókkal (Prato della Valle, Bazilika, Egyetem, Pedrocchi kávéház, Piazza delle Erbe e Frutta), majd hazautazás. Utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül  Magyarországra. Érkezés a késő esti órákban.


Utazás: autóbusszal    Szállás: 1-1 éj ***szálloda Chianciano Terme illetve Montecatini Terme, 3 éj **** szálloda Mentana Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 104.900,-Ft/fő
Félpanziós felár: 19.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 26.000,-Ft/fő, 
Biztosítás: 3.390,-Ft/fő,  Sztornó biztosítás: 1,5%

Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő! 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 Audio-guide 1.800,- Ft

Róma tömegközlekedés: 7 EUR/nap
Firenze/S.Croce: 8 EUR
Tivoli / Villa d'Este 10 EUR
Siena / Dóm 4-7 EUR

Idegenforgalmi adó: 0,80 - 1,4 EUR/fő/éj


Tisztelt Utasaink!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy mivel a Szent Péter Bazilika ma is működő keresztény templom, ezért a Vatikán fenntartja a jogot, hogy a szentély látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozza. Amennyiben a Bazilika nem látogatható, úgy a programkimaradás miatt irodánkat felelősség nem terheli.
Köszönjük megértésüket!


Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30 
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35 
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20

Hasonló ajánlatok