Ajánlatainkból
TDM Travel
Csíksomlyói búcsú-Székelyföld-Dél-Erdély
Románia / Körutazás Erdélyben / Körutazás Erdélyben
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Félpanzió
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító:
302971

1. nap: Budapest-Arad-Temesvár-Déva
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Aradra. Rövid városnézés, majd a Szabadság szobornál lerójuk kegyeletünket a 13 aradi vértanú előtt. Továbbutazunk Temesvárra, mely az ország legfejlettebb, legnyugatiasabb nagyvárosa. Kulturális és különösen az építészeti gazdagsága miatt "Kis Bécsnek" is nevezik. Városnézés szabadprogram, majd a Retyezát festői hegyei alatt érkezünk meg Dévára. Szállás elfoglalása a szállodában, vacsora után esti városnézés, séta a főtéren. 
 
2. nap: Déva-Vajdahunyad-Gyulafehérvár-Nagyszeben-Brassó 
Ízletes reggelink elfogyasztása után felmegyünk Déva várához, majd Vajdahunyadra indulunk, ahol megtekintjük a Hunyadiak egykori Várkastélyát. A „Várak királya” , ahogy Mikszáth Kálmán nevezte, Erdély legimpozánsabb és leglátványosabb, éppen maradt középkori vára. A lenyűgöző gótikus várkastély, a városa fölé emelkedő dombon épült. Évszázadok történelmének emlékét őrzi, erdélyi fejedelmek és hányatott sorsú családokét is. Látogatásunkat követően Gyulafehérvárra utazunk, ahol a Szent István királyunk alapította Püspöki Szent Mihály templomot nézzük meg, valamint sétálunk a szépen felújított főtéren. Délután Nagyszebenben a szász építészeti kultúra legépebben maradt főterét és épületeit csodáljuk meg, majd Brassóban megnézzük a város központját. Szászföld központja, gyönyörű főterével és a híres Fekete templommal fogad bennünket. Esti érkezés a szállásra, mely Négyfaluban lesz, magyar családoknál. 

3. nap: Csíksomlyó-Sepsiszentgyörgy
Vár Csíksomlyó, a  katolikus vallású székelyek híres Mária-kegyhelye, búcsújáróhelye és szellemi életének több évszázados központja. Kora reggeli indulás Csíksomlyóra, a csíksomlyói búcsúba (Csíksomlyói kegytemplom), ahol idegenvezetőnk útmutatásával, gyakorlati segítségével, egész napos szabadprogram a búcsú forgatagában, fakultatív részvétel a Somlyóhegyen lévő szabadtéri misén. A késő délutáni órákban indulunk tovább Sepsiszentgyörgyre, mely Háromszék legnagyobb települése. Rövid városnézés után visszaindulunk szállásunkra, Négyfaluba. 

4. nap: Prázsmár-Törcsvár-Háromszék 
A reggeli órákban a mesebeli Törcsvár-i Drakula Kastély meglátogatásával kezdjük programunkat. A Törcsvári szoros előtt áll 100 méter magas hegyen , a nagyjából trapéz alaprajzú, észak-déli irányú belsőtornyos vár, Törcsvár vára, mely Drakula néven emlegetett Vlad Tepes legendájáról vált messze földön híressé. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Prázsmárra, ahol megtekintjük a különleges építésű szász erődtemplomot. A Világörökség részét képező, szinte bevehetetlennek épített vártemplom a történelem viharos századaiban a környék lakosainak védelméül szolgált, ma szépen helyreállítva várja a látogatókat. Ezt követően Zágonba, Mikes Kelemen szülőfalujába, majd Csomakőrösre, Körösi Csoma Sándor szülőfalujába, és Gábor Áron városába, Kézdivásárhelyre utazunk. Kézdivásárhely, becenevén „a vargák városa” avagy a „céhek városa”, a Kárpát-medence legkeletibb magyar többségű városa, az egykori Kézdiszék központja. A város trapéz alakú főterét – az egykori piacteret – XVIII., XIX. századi épületek övezik, köztük az egykori városi tanácsháza épülete. Kézdivásáhely nevezetes arról, hogy fennmaradt udvarteres városszerkezete, a főtér körül több mint 70 udvartér található. Városnézés Székelyföld egyik legszebb városában, majd a késő délutáni órákban a Szent Anna- tó és környékét fedezzük fel. A tó Székelyföld egyik legvonzóbb természeti látványossága, mely Közép-Kelet-Európa egyetlen épen maradt vulkáni kráterének alján képződött. Visszaérkezés a szállásunkra az esti órákban.
 
5. nap: Gyergyószentmiklós-Gyilkos-tó-Békás-szoros-Szováta-Marosvásárhely  
Reggeli után indulunk vissza Székelyföldre, és ismerős utakon, hegyeken keresztül sétálunk Tusnádfürdőn, útközben Gyergyószentmiklóson rövid városnézés, majd kirándulást teszünk a legendás történetű Gyilkos-tónál és a Békási szoros festői tájain. A Bucsin rengetegén keresztül továbbutazás Szovátára, a híres gyógyfürdőhelyre, a sós vizű Medve-tóhoz, sétálunk a tó partján. Az esti órákban érkezünk Marosvásárhelyre, ahol esti séta a városban, majd elfoglaljuk szállásunkat a főtérhez közeli szállodánkban.

6. nap: Marosvásárhely-Kolozsvár-Nagyvárad-Budapest 
Reggeli után folytatjuk marosvásárhelyi városnézésünket, látogatást teszünk a vidék legszebb alkotásának tartott Kultúrpalotában.  Itt található a híres Tükörterem, amelynek ablakait székely balladák jeleneteit ábrázoló üvegfestmények díszítik. Folytatjuk utunkat Kolozsvárra, Erdély fővárosába, rövid városnézés a főtéren, a Királyhágón keresztül érkezünk meg Nagyváradra,egy rövid sétát teszünk a városban. Érkezés a késő esti órákban.
Utazás: autóbusszal Szállás: 2 éj szálloda ***, 3 éj  magyar családoknál (2-3 szobához tartozik egy fürdőszoba) Ellátás: félpanzió
Részvételi díj: 87.900,-Ft/fő  
Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő  
Biztosítás: 3.420,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Temesvár 5 lej
Déva felvonó 15 lej
Vajdahunyad 35 lej
Szeben templom 5 lej
Törcsvári kastély 40 lej
Prázsmár 15 lej
Zágon 5 lej
Csomakőrős 8 lej
Szent Anna-tó  5 lej
Mohos-láp 4 lej
Alsócsernaton 10 lej
Marosvásárhely 15 lej
Kolozsvár 10 lej
Behajtási engedély 10 lej
Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.800 Ft/fő
*Brassó-Fekete templom 10 lej
*Gelence 10 lej
*programon kívül fakultatív( idő függvényében)

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - videó-, vagy DVD, büfé. 

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli Pu. Koronaőr köz 06:00
Kecskemét-  M5-ös autópálya, MOL benzinkút Kecskeméti pihenőhely 07:00
Szeged- M5-ös autópálya, Lukoil benzinkút 07:55

Az útvonal hazafelé módosul! Leszállási lehetőség: Berettyóújfalu-Püspökladány-Szolnok-Cegléd
További érintett desztinációk: Románia - Körutazás Erdélyben - Körutazás Erdélyben

A szerződéskötést megelőző tájékoztatás


Kérjük foglalás előtt olvassa el figyelmesen a TdM Travel Tours Kft. utazási csomagra vonatkozó szerződéséhez kapcsolódó tájékoztatót, mely az utazók teljes körű tájékoztatásának megfelelően, a hatályos jogszabályok alapján készült. A TdM Travel Tours Kft. által Önnek felkínált utazási szolgáltatások kombinációja az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet értelmében vett utazási csomag. Ennél fogva az utazási csomagra vonatkozó valamennyi jogosultság megilleti Önt. Az utazási csomag szerződésszerű teljesítéséért teljes egészében a TdM Travel Tours Kft. felelős. Ezen kívül a TdM Travel Tours Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően védelemmel rendelkezik arra az esetre, ha fizetésképtelenné válik, annak érdekében, hogy az Ön által befizetett pénzösszegeket visszatérítse, és amennyiben az utazók szállítása a csomag részét képezi, Önt hazaszállítsa. Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet szerinti legfontosabb jogokról bővebb információt ITT talál. A TdM Travel Tours Kft. a fizetésképtelenséggel szembeni védelemért felelős Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe (1139 Budapest, Váci út 99. Tel: +36 1 460 1400, Email: info@colonnade.hu ) révén gondoskodott a fizetésképtelenséggel szembeni védelemről. További információk: Általános Szerződési Feltételek


További információk foglalás előtt


Felszállási lehetőségek, Vidéki transzferek:

Autóbuszaink Budapestről a Déli Pályaudvartól indulnak. Vidéki felszállási lehetőségekről információ az egyes program leírások után. Transzfer információ:ITT


Ülőhelyek:

Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk. Az üléshelyek kiosztása jelentkezési sorrendben történik! Az autóbuszon a helyeket a befizetések sorrendjében értékesítjük, az első soroktól hátrafelé. Utas kérést természetesen a rendelkezésre álló szabad helyek alapján minden esetben igyekszünk teljesíteni. Az autóbuszok mérete 49+2 fős, 51+2 fős, 53 vagy 57+2 fős, a csoport létszáma alapján került beállításra, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. (Az üléshely és az autóbusz típusváltás jogát fenntartjuk!) Az ülésrend az utazás teljes időtartama alatt érvényben marad és az üléshelyet az indulás előtt kiküldésre kerülő utas programon is szerepeltetjük. Az utolsó sor férőhelyeire árkedvezmény nincs. (Repülős utazások esetében nincs mód az ülőhelyek előzetes kiválasztására.)


Útlemondási biztosítás:

A részvételi díjak nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást, melynek megkötése minden programunk esetében kötelező. (Részvételi díj 1,5%-a.) A sztornó biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Amennyiben az Ügyfél saját vagy vele együtt utazó utastársa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A Colonnade Biztosítóval kötött útlemondási biztosítás alapján az utazásképtelenséget minden esetben írásban kell bejelenteni. Az elbírálás a biztosító társaság szabályzata szerint történik, 20% önrész levonásával. Az útlemondási biztosításra vonatkozó feltételeinket tartalmazó szerződést, szórólapot kérje irodánkban. Fontos: a sztornó biztosítás már megkezdett utazás esetében nem nyújt fedezetet! Válassza a biztonságot és kössön kombinált biztosítási csomagot, mely sztornó biztosítás és baleset- betegség-poggyász biztosítás megvásárlásával utazásképtelenség esetén 100% pénz visszatérítést garantál Önnek a biztosító szabályzata alapján. Útlemondás esetén lehetőség szerint azonnal, legfeljebb 2 munkanapon belül kell írásban értesíteni az irodát. Késedelem esetén a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító minden esetben a kiállított orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.


Baleset- betegség- poggyász biztosítás:

A részvételi díjak utasbiztosítást nem tartalmaznak. Csoportos utazások esetében az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megkötése. Baleset-betegség- poggyász biztosítás ára 565,-Ft/fő/nap. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezeknél a szervezett utazásoknál irodánk a Colonnade Classic alapcsomagját köti meg Utasai részére, de amennyiben Ügyfelünk magasabb biztosítási szolgáltatást kíván igénybe venni, abban az esetben lehetőség van a Colonnade Premium és Privileg módozat megkötésére is csoportos díjtétellel. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Amennyiben bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításunk van, minden esetben tájékozódjunk körültekintően kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához.


További kérdés esetén várjuk hívását a 06 30 331 3359-es telefonszámon!


Az oldalunkon található kalkuláció tájékoztató jellegű, így az online fizetés megkezdése előtt munkatársunk ellenőrzi, szükség esetén javítja a kalkulációt.

A kártyás fizetéshez egy egyedi linket küldünk Önnek az ajánlatkéréskor megadott email címére, mely 48 óráig érvényes. Az itt kiküldött linken átnézheti a kalkuláció helyességét, kinyomtathatja azt, és ekkor kezdheti meg az online fizetést is.

Szeretne élni a lehetőséggel?