Ajánlatainkból
TDM Travel
Calabria & Szicília
Olaszország / Calabria /
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Félpanzió
Szálláskategória:
Hotel ***
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító:
325563
Az olasz csizma orra, Calabria tartomány a hellén kultúra bölcsője, homokos és sziklák partok, türkizkék tenger, karibi szépségű strandok, elbűvölő kisvárosok, varázslatos hangulat jellemzi. A Jón-tenger és Tirrén-tenger partjai mentén elhelyezkedő strandok sokak szerint Olaszország legszebb strandjai. A Nap szigete Szicília gyönyörű strandokkal, festői kisvárosokkal, ízletes ételekkel, különleges gasztronómiával várja a látogatókat. Napfény, tengerpart, füstölgő vulkánkúpok, szűk sikátorokban magasan száradó ruhák, mosolygós emberek. A történelem és a kultúrák egyvelege, észak és dél, kelet és nyugat találkozása, ahol a maffiáról szóló közhelyeket hamar elfelejtjük.

1.nap: Budapest-Catania
Elutazás menetrendszerint Szicíliába. Érkezés Catania repülőterére az esti órákban, transzfer a szállodába. (A késői érkezés miatt a mai napon nincs vacsora!)


2.nap: Reggio Calabria-Pentedattilo
Utazás Messina városába, ahol kompra szállunk és áthajózunk Calabria tartományába. A „csizma lábfejénél” elterülő Calabria, három ezer éves történelemmel rendelkezik, már az ókori görögök letelepedtek ezen a térségen, amit értékes régészeti leletek tanúsítanak. Legnagyobb városa a Szicíliával farkasszemet néző Reggio Calabria, mely egy fantasztikus tengerparti promenáddal is büszkélkedik. A Lungomare Falcomatá “il più bel chilometro d’Italia” vagyis Olaszország legszebb kilométere... Gabriele D’Annunzio nevezte el így ezt a festői tengerparti sétányt, mely tulajdonképpen 4 útból áll: lungomare Matteotti, corso Vittorio Emanuele III és a viale Genoese Zerbi. Ezt a területet egyszerűen azonban csak via Marina-nak nevezik. Az utat gyönyörű épületek szegélyezik, sok közülük liberty stílusban épült. A legszebbek a palazzo Zani, palazzo Spinelli és a villa Genovese Zerbi. Belvárosi séta, majd látogatás a Régészeti Múzeumban. (Ár: 8.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!) Továbbutazás Calabria szellemvárosába. Pentedattilo a tartomány legjellegzetesebb és legfestőibb városa. A legendás történetű városban mintha megállt volna az idő…Látogatásunk után a Roccella Jonica közeli szállásunkra utazunk.


3.nap: Stilo-Certosa di Serra San Bruno-Pizzo
Reggeli a szállodában, majd utazás Stilo városába, ahol a tartomány leghíresebb bizánci templomát a„Cattolica-t” láthatjuk. Ezután Certosa di Serra San Bruno híres kolostorának megtekintése következik. 1090-ben Brúnó egykori tanítványa, II. Orbán pápa Itáliába hívta mesterét. A remete nem érezte jól magát a világvárosban, és visszakívánkozott a karthauzi völgybe, vagy legalább Rómában akart remeteként élni. Ez utóbbi törekvését támogatta pápa, és rendelkezésére bocsátotta a város egy csendes területét: Diocletianus római császár egykori thermáit. Brúnónak azonban rövid tartózkodás után a pápával együtt menekülnie kellett Dél-Itália felé, mert az ellenpápa hívei az életüket veszélyeztették. 1091-ben Brúnó Kalábriában telepedett le, de nem fogadta el a neki felajánlott érsekséget. Helyette itt is alapított egy remeteséget Santa Maria della Torre néven, és itt is halt meg 1101-ben.  Brúnó közösségéből alakult ki a bencés regulát szigorúan követő remeterendet, mely később kartauzi rend néven vált ismertté. Késő délután utazás a Santa Eufemia öböl legnagyobb városába. Látogatás Pizzo festői városközpontjában. A fagyi városában szabadidőben megkóstolhatjuk majd az igazi Tartufo-t is, mely a régió specialitása. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.


4.nap: Tropea-Capo Vaticano-Scilla
Ma a tartomány egyik legszebb városa, Tropea vár ránk. Séta a festői óvárosban, mely a partvidékből merőlegesen kiemelkedő 40 méter magas mészkősziklán fekszik. A régió jellegzetessége a könnyű, édeskés lilahagyma, és nduja is , melyet az üzletekben mi is megvásárolhatunk vagy kóstolhatunk. Szűk utcák, keskeny sikátorok és bájos kis terek teszik hangulatossá Calabria egyik legszebb kisvárosát. A sziklaperem szélén található panorámateraszról lélegzetelállító látvány tárul a szemünk elé. Fehér homokos part, türkizkék-smaragdzöld tenger, és egy hatalmas szikla, Tropea jelképe. Felkeressük a Santa Maria dell'Isola mészkősziklán fekvő templomát, majd folytatjuk utunkat a tartomány egyik legszebb partszakasza felé. A híres Capo Vaticano csodálatos tengerpartja, mindenkinek a szívét megdobogtatja. Különleges hely ez, hiszen már Odüsszeusz is bolyongott ezen a vidéken. Apró öblök, barlangok, sziklaszirtek és legendák várnak itt ránk. Következő megállónk Scilla elbűvölő kisvárosa, mely nevét Szkülláról, a görög mitológia egyik tengeri szörnyéről kapta, aki egy sziklaüregben élt a tengerszoros egyik oldalán. A kisváros strandját Európa legszebb strandjai közé sorolják. Az óváros, a San Rocco templom, a Castello dei Ruffo erőd és a lépcsőzetesen elhelyezkedő házairól ismert festői Chianalea halásznegyed lesznek legfontosabb látnivalóink.Utazás Villa San Giovanni városából Szicília szigetére. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.


5. nap: Taormina-Etna-Catania
Reggeli a szállodában, majd a sziget egyik legszebb és legromantikusabb kisvárosába látogatunk. A festői fekvéssel rendelkező Taormina városában a Görög színház, a Piazza IX. Aprile, a San Nicolo Bazilika lesznek a legfontosabb látnivalóink. Továbbutazás Európa legmagasabb működő vulkánjához. Rövid pihenő, fotózás a Silvestri kráternél, vásárlási lehetőség, kóstoló (Rifugio Sapienza) , majd folytatjuk az utunkat Catania városába.Az Etna lábánál fekvő Catania városát, a „láva városaként” is szokták emlegetni. Vulkánkitörés és földrengés is pusztított a városban, mely később barokk stílusban épült újjá, így ennek köszönhetően rengeteg gyönyörű épület fogadja az érkezőket, melyek közül több lávából épült. Városnézés (Via Etnea, Főtér, Sant’ Agata Dóm, Ursino kastély) majd este transzfer a repülőtérre. Hazautazás menetrendszerint. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.


Calabria videó megtekinthető ITT


Utazás: repülőgéppel    Szállás: *** szálloda   Ellátás: félpanzió


Részvételi díj: 139.900,-Ft/fő
Egyágyas felár: 30.000,-Ft/fő  Repülőtéri illeték: 39.900,-Ft/fő
Utasbiztosítás: 2.825,-Ft/fő  Sztornóbiztosítás: 1,5%


A részvételi díj 1 db 10 kg-os kézipoggyászt (55 × 40 × 23 cm) tartalmaz.
Feladott poggyász 20 kg: 26.800,-Ft/fő, 32 kg: 31.300,-Ft/fő


Helyszínen fizetendő belépők, egyéb költségek:
Reggio múzeum 8 EUR
Certosa múzeum 4 EUR
Piedigrotta templom 3 EUR
Taormina/Görög színház 10 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! (kb. 1-3 EUR/fő/éj)


Szállodák:
Május 22-23.  Grand Hotel Yachting Palace 4*  Catania
Május 23-24.  Hotel Kennedy 4* Roccella Jonica (IFA 2EUR/fő/éj)
Május 24-25.  Hotel Borgo del Principe 4* vagy hasonló (IFA 2-3EUR/fő/éj)
Május 25-26.  Hotel delle Palme 3* Letojanni (IFA 1,50EUR/fő/éj)


További érintett desztinációk: Olaszország - Calabria - » Olaszország - Dél-Olaszország - Calabria » Olaszország - Szicília - Körutazás Szicíliában

A szerződéskötést megelőző tájékoztatás


Kérjük foglalás előtt olvassa el figyelmesen a TdM Travel Tours Kft. utazási csomagra vonatkozó szerződéséhez kapcsolódó tájékoztatót, mely az utazók teljes körű tájékoztatásának megfelelően, a hatályos jogszabályok alapján készült. A TdM Travel Tours Kft. által Önnek felkínált utazási szolgáltatások kombinációja az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet értelmében vett utazási csomag. Ennél fogva az utazási csomagra vonatkozó valamennyi jogosultság megilleti Önt. Az utazási csomag szerződésszerű teljesítéséért teljes egészében a TdM Travel Tours Kft. felelős. Ezen kívül a TdM Travel Tours Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően védelemmel rendelkezik arra az esetre, ha fizetésképtelenné válik, annak érdekében, hogy az Ön által befizetett pénzösszegeket visszatérítse, és amennyiben az utazók szállítása a csomag részét képezi, Önt hazaszállítsa. Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet szerinti legfontosabb jogokról bővebb információt ITT talál. A TdM Travel Tours Kft. a fizetésképtelenséggel szembeni védelemért felelős Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe (1139 Budapest, Váci út 99. Tel: +36 1 460 1400, Email: info@colonnade.hu ) révén gondoskodott a fizetésképtelenséggel szembeni védelemről. További információk: Általános Szerződési Feltételek


További információk foglalás előtt


Felszállási lehetőségek, Vidéki transzferek:

Autóbuszaink Budapestről a Déli Pályaudvartól indulnak. Vidéki felszállási lehetőségekről információ az egyes program leírások után. Transzfer információ:ITT


Ülőhelyek:

Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk. Az üléshelyek kiosztása jelentkezési sorrendben történik! Az autóbuszon a helyeket a befizetések sorrendjében értékesítjük, az első soroktól hátrafelé. Utas kérést természetesen a rendelkezésre álló szabad helyek alapján minden esetben igyekszünk teljesíteni. Az autóbuszok mérete 49+2 fős, 51+2 fős, 53 vagy 57+2 fős, a csoport létszáma alapján került beállításra, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. (Az üléshely és az autóbusz típusváltás jogát fenntartjuk!) Az ülésrend az utazás teljes időtartama alatt érvényben marad és az üléshelyet az indulás előtt kiküldésre kerülő utas programon is szerepeltetjük. Az utolsó sor férőhelyeire árkedvezmény nincs. (Repülős utazások esetében nincs mód az ülőhelyek előzetes kiválasztására.)


Útlemondási biztosítás:

A részvételi díjak nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást, melynek megkötése minden programunk esetében kötelező. (Részvételi díj 1,5%-a.) A sztornó biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Amennyiben az Ügyfél saját vagy vele együtt utazó utastársa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A Colonnade Biztosítóval kötött útlemondási biztosítás alapján az utazásképtelenséget minden esetben írásban kell bejelenteni. Az elbírálás a biztosító társaság szabályzata szerint történik, 20% önrész levonásával. Az útlemondási biztosításra vonatkozó feltételeinket tartalmazó szerződést, szórólapot kérje irodánkban. Fontos: a sztornó biztosítás már megkezdett utazás esetében nem nyújt fedezetet! Válassza a biztonságot és kössön kombinált biztosítási csomagot, mely sztornó biztosítás és baleset- betegség-poggyász biztosítás megvásárlásával utazásképtelenség esetén 100% pénz visszatérítést garantál Önnek a biztosító szabályzata alapján. Útlemondás esetén lehetőség szerint azonnal, legfeljebb 2 munkanapon belül kell írásban értesíteni az irodát. Késedelem esetén a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító minden esetben a kiállított orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.


Baleset- betegség- poggyász biztosítás:

A részvételi díjak utasbiztosítást nem tartalmaznak. Csoportos utazások esetében az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megkötése. Baleset-betegség- poggyász biztosítás ára 565,-Ft/fő/nap. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezeknél a szervezett utazásoknál irodánk a Colonnade Classic alapcsomagját köti meg Utasai részére, de amennyiben Ügyfelünk magasabb biztosítási szolgáltatást kíván igénybe venni, abban az esetben lehetőség van a Colonnade Premium és Privileg módozat megkötésére is csoportos díjtétellel. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Amennyiben bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításunk van, minden esetben tájékozódjunk körültekintően kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához.


További kérdés esetén várjuk hívását a 06 30 331 3359-es telefonszámon!


Az oldalunkon található kalkuláció tájékoztató jellegű, így az online fizetés megkezdése előtt munkatársunk ellenőrzi, szükség esetén javítja a kalkulációt.

A kártyás fizetéshez egy egyedi linket küldünk Önnek az ajánlatkéréskor megadott email címére, mely 48 óráig érvényes. Az itt kiküldött linken átnézheti a kalkuláció helyességét, kinyomtathatja azt, és ekkor kezdheti meg az online fizetést is.

Szeretne élni a lehetőséggel?