Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Iráni körutazás ***

Irán, Körutazás Iránban, Körutazás Iránban Útazonosító: 486046
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
2024-04-14 -tól
2 ágyas szoba
8 éj
649.000 Ft/fő

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás
Az ősi Perzsia: Kelet lenyűgöző csodái

Program leírás

Jelenlegi beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2024.02.02):

Teljes oltottsággal  vagy 72 óránál nem régebbi PCR teszttel lehetséges a beutazás.

Minden Magyarországon elfogadott vakcina elismert oltóanyag Iránban.

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest...

Elrepülés Budapestről átszállással Shirazba.

 

2. nap: ... Shiraz

Érkezés a hajnali órákban, szobák elfoglalása, pihenés. Reggelit követően városnézés a költészet és a költők fővárosában, mely során látogatást teszünk a legendás perzsa költők, Hafez és Saadi sírjánál. Megtekintjük a Narenjestan kertet, a Nasir ol Molk mecsetet, amely Shiraz egyik legszebb mecsete, valamint megnézzük Ali Ibn Hamzeh szentélyét. Vacsora, szállás Shirazban.

 

3. nap: Shiraz - Persepolis - Passargad - Yazd

Reggeli után indulás Yazdba. Útközben megállunk Persepolisban, melyet 2500 évvel ezelőtt a legendás Akhamenid királyok - többek között Dáriusz, Xerxész - építettek. Az itteni palotákban rendezték az akkori világbirodalom fényes szent ünnepeit, itt halmozták fel a mérhetetlen mennyiségű kincseiket. Továbbutazás Passargadba, a nagy perzsa király, az Akhamenid dinasztia alapítójának, Cyros királynak a fővárosába, ahol a sírja is áll. Ezt követően a Naqhshe-Rostam sziklába vájt temetkezési hely megtekintése, mely impozáns sík reliefjeiről ismert, útközben rövid megálló a Korán Kapunál. Utazás Yazdba, a világ legrégebbi, ma is létező vallásának, a monoteista zoroasztrizmusnak a központjába. Útközben fotóstop a több mint 4000 éves Ciprusfánál és a Jame mecsetnél. Érkezéskor a Csend tornyának megtekintése. Vacsora, szállás Yazdban.

 

4. nap: Yazd - Isfahan (,,a világ fele")

Reggeli, majd ellátogatunk a Mir chakmagh komplexumhoz és a Jame mecsethez, majd a Tűz templomának és a Vízi múzeumnak megtekintése és séta az óvárosban. Utazás Nainba, ahol a Jame mecsetet és egy egykor volt karavánszerájt látogatunk meg. Este megérkezés Isfahanba. Vacsora, szállás Isfahanban.

 

5. nap: Isfahan

Reggeli, majd egész napos városnézés Isfahanban. Abasz Sah 40 oszlopos palotájának, Chel Sotunnak (tükörkazettás trónterem, hatalmas freskókkal borított fogadótermek stb.), és parkjának megtekintése. Ezt követően a világ egyik legszebb terére, a Royal (Imam) térre utazunk, és ott látogatást teszünk Abasz Sah által épített Ali Qapu palotában, a Sah mecsetben és a Lof Follah mecsetben, amelyek nemcsak a perzsa építészetnek, de az iszlámnak is párját ritkító remekei. A harmonikus formák, a dúsgazdag színpompás díszítések lenyűgözik az ide látogatókat. Vacsora, szállás Isfahánban.

 

6. nap: Isfahan

A reggelit követően először a Péntek Mecsetet keressük fel, amely a különböző korok perzsa építészetének egyfajta szép, és érdekes gyűjteménye. Innen a Zagandeh Rood folyó felé vezet utunk, ahol a város három méltán világhírű boltíves hídjához, a Sahreszta, a Hadzsu és a Sio-se Pol hidakhoz érkezünk. Gyönyörködhetünk e remek műtárgyakban, és kicsit részesei lehetünk a helyi életnek. Délután az Örmény Negyedben található Vank Katedrálisban teszünk látogatást, amely Isfahan legnagyobb és legszebb temploma, majd vásárlási szabadidő a kb. 5 km hosszú nagybazárban.  Vacsora, szállás Isfahanban.

 

7. nap: Isfahan - Abayneh - Kashan - Teherán

Reggeli után visszautazás Teheránba. Útközben felkeressük Irán egyik legrégebbi települését, Abayneh falut, mely tradicionális vörös épületeiről és a település fölé magasodó, szaszanida dinasztia idejéből származó erődítésről nevezetes. Folytatjuk utunkat Kashanba, az oázisvárosba, amely csempekészítéséről híres. Látogatás a Bujerdiha dúsgazdag kereskedő házába és megtekintjük a 18. századi Qajar dinasztiából való Finn kertet. Érkezés Teheránba, fotóstop a közelmúltban megépített grandiózus Khomeini Iszlám Kultúrcentrumnál és az Iman szent hely megtekintése. Vacsora és szállás Teheránban.

 

8. nap:  Teherán

Reggeli, majd látogatás a 14 millió lakosú Teherán világhírű Nemzeti (Archeológiai) Múzeumában, ahol az Indo-Európai Perzsia prehisztorikus korának, valamint az azt követő 2500 éves kultúrájának egyedülálló emlékeivel ismerkedhetünk meg. Ezután megtekintjük az egykori uralkodói rezidenciát, a Golestan Palotát. Délután látogatás a szőnyegmúzeumban, a különböző mintájú kézi szövésű, szemet gyönyörködtető szőnyegek mesterdarabjainak gazdag tárházában, majd az Üveg-és Kerámiamúzeumot keressük fel.  Vacsora és szállás Teheránban.

 

9. nap: Teherán - Budapest

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Érkezés menetrendtől függően.

 

Várható szállodák (vagy hasonlók):

 

Shiraz: KarimKhan Hotel

Yazd: Mehr Traditional Hotel

Isfahan: Setareh Hotel

Teheran: Asareh Hotel

 

A várható menetrend (Turkish Airlines): 2024. áprilisban

TK1034               14 APR           BUDAPEST- ISTANBUL    14:00 - 17:10

TK884                 14 APR           ISTANBUL - SHIRAZ         20:40 - 00:55 (15 APR)

TK881                 22 APR         TEHERAN-ISTANBUL       12:30 - 15:25

TK1037               22 APR         ISTANBUL - BUDAPEST  18:35 - 19:30

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-                 Persepolis

-                 Passargad

-                 A ,,Perzsa Kert"

-                 Yazd történelmi városa

-                 Péntek Mecset, Isfahan

-                 Golestan Palota

 

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 155 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 155 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek illetékkel

- BBP biztosítás (Union Biztosító, Világjáró Horizont Prémium)

- közlekedés külön autóbusszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, büfé reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

 

 

Hasonló ajánlatok