Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Szilveszter Miskolcon - ünnepi élmények a Bükkben 2022

Magyarország, Észak-Magyarország, Miskolc Útazonosító: 484759
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Országjáró program, Szilveszteri program, Új Program
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Mezőkövesd – Edelény kastélya – Miskolc (230 km)

Kora reggeli szegedi indulást követően Budapesten keresztül vezet utunk. Első állomásunk Mezőkövesden lesz a Matyó Múzeumot vagy pedig a népi iparművészek szemet gyönyörködtető mézeskalács alkotásait vesszük szemügyre a Mézeskalácsos Tájházban, mely gyönyörűségekből akár haza is menthetünk az elkövetkező hideg téli napokra! Utunkat a Bükk-hegység gyönyörű, kanyargós útjain keresztül folytatjuk Edelénybe, ahol megtekintjük a Coburgok birtokán épült gyönyörű kastélyt. Az építtető Jean-François L’Huillier volt, de hogy került egy francia család Edelényre? Minden kérdésünkre választ kapunk Utunkat folytatva Miskolcra érkezünk, az egykori acélvárosba. Helyi idegenvezető segítségével teszünk egy kis időutazást amíg felfedezzük a belvárost, és épített örökségét.  A hangulatos sétáló utcán andalogva elhaladunk az 1819-ben épült Miskolci Nemzeti Színház épülete mellett, ami már az ország második állandó kőszínháza volt. Szabadidő keretében lehetőség nyílik, hogy megízleljük a város gasztronómiai sokszínűségét egy ebéd keretében (helyszínen fizetendő). Ugyanis a város jobbnál jobb éttermekkel büszkélkedhet, melyek országos színvonalúak. Ha pizzára vágyunk, akkor a Dudás testvérek egyenesen Olaszországból hozzák el nekünk a receptet és a Világbékét. De nem csak street foodban verhetetlenek a miskolciak, a desszert sem piskóta. Az esti órákban érkezünk a szállodánkba, ahol vacsorával várak bennünket.  

2. nap: Lillafüred és a Hámori-tó – Szilveszter Miskolcon (30 km) 

Reggeli után elindulunk és Magyarország egyik legszebb kisvasútján utazunk a Szinva-patak mentén, a Garadna völgyében egészen Lillafüredig. A festői Bükk-hegység környezetében megcsodálhatjuk a befagyott Hámori-tavat és ha kedvünk tartja akár jégkorcsolyázhatunk is rajta. Magyarország legnagyobb függőlegesen lezúduló vízesését is megtekintjük, ami télen, ha megfagy varázslatos látványt nyújt a látogatónak. Rögtön mellette az eklektikus stílusban épített ikonikus Palota kastélyszállót tekintjük meg, melyet függőkert és hatalmas park vesz körül. A Szinva patak völgyére és a Hámori tóra nyíló kilátást még varázslatosabbá teszi a Palotaszálló közvetlen közelében levő Szinva patak vízesésének moraja (ha nincs befagyva). Egy csésze kávé vagy tea mellett melegszünk fel a Palotaszálló bárjában. Pihenőnket követően kisvonatra szállunk és visszaérkezünk kiindulópontunkhoz Miskolcra, ahol szabad program keretében ebéd lehetőségért a belváros felé vesszük az irányt. A délután folyamán a város szakrális értékeit fedezzük fel. Megtekintjük a Minorita Templomot a Hősök terén majd elsétálunk a város ikonikus látványosságához a Deszkatemplomhoz. Nevét onnan kapta, hogy állítólag első építésénél nem használtak fém szögeket, kizárólag fából készült. Az élmények után visszaérkezünk szállásunkra, ahol elfogyasztjuk a szilveszteri vacsoránkat.   

3. nap: Miskolc-Tapolca és barlangfürdője | Miskolc és az Avasi kilátó (20 km)

A délelőtti órákban, ébredést követően, immár az új évben elfogyasztjuk szállásunkon a kései reggelinket. Ezután Miskolc-Tapolcán teszünk egy frissítő sétát a halas tó körül lévő csodás parkban. Majd, hogy újra átmelegedjünk és teljessé tegyük pihenésünket a Miskolc-Tapolcai Barlangfürdőben lehetőségünk nyílik egy kis kikapcsolódásra. A wellness részlegen fürdőzhetünk és szaunázhatunk. A délután folyamán szürreális élményben lehet részünk, mert megismerkedünk az avas csodáival. Az avasi kilátó tetején madártávlatból láthatjuk a várost és a kávézójában felfrissülhetünk. Fakultatív ajánlatunk: az avasalján igazi organikus bükki borokat kóstolhatunk Sándor Zsolt pincéjéből. Az ízletes nedű nem csak belsőnket vidámítja, hanem a jobbnál jobb fantázia nevek a szívünket is. Vacsora előtt szabad program, amikor még sétálhatunk egyet a belvárosban, felfedezve Miskolc legjobb cukrászdáit. Szállodánkba vacsoraidőre térünk vissza.  

4. nap: Diósgyőr – Noszvaj – Szépasszonyvölgy – Budapest – Szeged (250 km)

Reggelit követően elhagyjuk szállásunkat és utunk ismét a Bükk szívébe, a diósgyőri vár rejtelmeibe vezet. A várat az elmúlt évek során szépen renoválták ahol a lovagi tornák tere minden évben izgalmas programokkal várja az idelátogatókat. Figyelemre méltó, hogy a vár a magyar királynék jegyajándéka volt, mely hagyományt Nagy Lajos királyunk vezette be. Majd engedjük magunkat egy csésze kávé mellett elvarázsolni a vár mögött található Tündérkertben. Utunkat hazafelé folytatva Noszvajon megtekintjük a csodás barokk De la Motte kiskastélyt, ami az ország legkisebb kastélya a Bükk-hegység ölelésében. Az angol kertben elhelyezkedő kastély gyönyörűen helyreállított termeiben az 1800-as évekbe csöppenünk vissza. Az Eger közeli borospincéiről híres Szépasszony-völgyben ízlelgetjük (fakultatív) az egri borok zamatát, majd a késő délutáni órákban indulunk hazafelé, Budapest majd Szeged érintésével. Négy napos programunk tele van az ország legjeivel. Ilyen remek élménygyűjteménnyel tarsolyunkba indulunk haza Budapesten keresztül Szegedig. 

 

Amennyiben a program szerint az ünnepi vacsora zenés-táncos programot is tartalmaz, úgy ezen időtartam alatt biztosított szolgáltatások (zene, tánctér, mulatság, szilveszteri program) az aktuális járványügyi intézkedések és korlátozások függvényében tudnak megvalósulni. Természetesen a vacsora étkezés biztosított a csoportunk számára. Megértésüket köszönjük.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Szépasszonyvölgye borkóstoló

Szíveskedjen előre jelezni!

2500
Bükki borkóstoló

Szíveskedjen előre jelezni!

3000
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

12000
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

8000
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

7500

 

Árak és felárak (1 főre) 2021. XII.30.


Részvételi díj: 139.800 Ft
1 ágyas felár: 52.000 Ft


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Ellátás: 3x félpanzió


Fakultatív programok (20 főtől): Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!
Szépasszonyvölgyi borkóstoló: 2.500 Ft
Bükki borkóstoló: 3.000 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 14.500 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 5.000 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Miskolc útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éj szállodai elhelyezést 2 ágyas szobában (alapáron)

- 3x félpanziós ellátást (szilveszteri vacsorát is)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!