Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Mediterrán Isztria 2023

Horvátország, Isztriai-félsziget, Pula Útazonosító: 168822
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Csillagtúrák, Dél-európai program, Kelet-európai program, Mediterrán program, Nyaralás-pihenés, Tengerparti pihenés, Városlátogatás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A program tervezett útvonala 6 napos út esetén:

1. nap: Szeged – Budapest – Fiume (Rijeka) – Isztria (580 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás a Budapest–Nagykanizsa–Letenye–Zágráb–Karlovac útvonalon az Isztriai-félsziget lábához, a monarchia legjelentősebb kikötőjébe, Fiumébe, A mai Rijeka belvárosa máig megőrizte kellemes hangulatát. Sétálunk a város főutcáján, megtekintjük a XVII. századi barokk városkapuját, a városházát és a Kormányzósági palotát, a színház épületét és a vásárcsarnokot. Élvezzük az ország legnagyobb tengeri kikötőjének hangulatát. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre (júniusi-szeptemberi-októberi időpontjaink esetében 4 nap/3 éjszaka, júliusi és augusztusi időpontjaink esetében 6 nap/5 éjszaka elhelyezés biztosított). A szállás elfoglalását követően vacsorával várnak bennünket. Vacsoránkat elfogyasztva sétálunk a tengerparton, élvezzük a tenger sós levegőjét.

2. nap: Pihenés az isztriai félszigeten vagy Brioni szigetek hajókirándulás (csak júliusi és augusztusi időpontokban!)

Egész nap pihenhet, strandolhat a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: hajókirándulásra invitáljuk az isztriai félsziget mentén, melynek során elhajózunk a Brioni szigetekre. A 14 tagból álló szigetcsoport teljes területe nemzeti park. A legnagyobb sziget Veli Brijun, itt találhatók a legfontosabb látnivalók is. Kisvonattal jutunk el a Verige-öbölben húzódó római villához és a szafari parkba. A Tito-villában kiállítás emlékezik a jugoszláv időkre, a Régészeti Múzeumban pedig a sziget történelmi múltjával ismerkedhetünk. Szabadidő után vacsoraidőre térünk vissza szálláshelyünkre.

3(2). nap: A félsziget déli csücske: Pula. Rovinj – Pazin vára és Poreč (190 km)

Reggelit követően kirándulásra indulunk a félsziget déli csücske felé. Utazásunk első állomása Pula, ahol római emlékekkel ismerkedünk: amfiteátrum, római fórum, Augustus temploma, Sergius diadalíve. Továbbutazunk Pazin felé – fotószünetet tartunk a XV. században a sziklaszirtre épített várkastélynál, amely Verne Gyulát a „Sándor Mátyás” egyik helyszínének regénybe foglalására ihlette. Innen megyünk a közeli Rovinjba, melynek festői óvárosa megragadja a látogatót. Felkapaszkodva az óvárosba találjuk a Szent Eufémia templomot, mely az Isztria legnagyobb barokk temploma, tornya a velencei Campanile mintájára épült. A félszigeten elhelyezkedő óváros belső öblében gyönyörködhetünk a régi kikötőben ringatózó színes kis halászhajók látványában. Poreč felé folytatjuk utunkat. A tengerbe nyúló kis félsziget az egyik leglátogatottabb üdülőhely. Láthatjuk hangulatos óvárosát, az UNESCO Világörökség részét képező Szent Eufrásziusz bazilikát, a várostornyot, a kerek tornyot. Sétálunk hangulatos tengerparti promenádján, élvezzük kikötői hangulatát. Utunk végén visszatérünk szálláshelyünkre, ahol vacsora várja utasainkat.

4. nap: Pihenés az isztriai félszigeten vagy kirándulás Szlovéniába (250 km) (csak júliusi és augusztusi időpontokban!)

Egész nap pihenhet, strandolhat a tengerparton, vagy jöjjön Velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos autóbuszos kirándulásra hívjuk a szlovén határvidékre. Első állomásunk a szlovén tengerpart legszebb kis városa, az olaszos hangulatú Piran. Fellegvára festőien magasodik a tengerkék vize fölé. A közelben fekszik a riviéra gyöngyszeme: Portorož. Az elit kedvelt nyaralóhelyén, a tengerparti promenádon fotószünetet tartunk. Innen Lipicára utazunk. A Habsburg Károly főherceg által 1580-ban alapított világhírű ménesbirtok újra régi fényében pompázik, amelyet helyi idegenvezető kalauzolásával járunk be. Végül a Ferenc József császár öccse, Miksa által építtetett meseszerű Miramare kastélyt látogatjuk meg Olaszországban. A kastély az 1850-es években épült, és eredeti berendezésével, valamint hatalmas ősfákkal és szökőkutakkal kiépített parkjával kápráztatja el látogatóit. Estefelé térünk vissza szálláshelyünkre.

5(3). nap: Strandolás vagy hajóval a Lim-fjordon, látogatás Motovunban

Szabadidőben élvezheti a szálloda szolgáltatásait, vagy pihenhet a tengerparton. Fakultatív ajánlatunk: Egész napos kirándulásra indulunk a tenger által elárasztott karsztvölgyhöz, a 9 km hosszú és 600 m széles Lim csatornához, mely a norvég fjordokhoz hasonlít. A rovinji kikötőbe érkezve hajóra szállunk és behajózunk a Lim-fjord meredek, fákkal benőtt sziklafalai közé, mintha egy kanyonban utaznánk. (Itt forgatták a Vikingek c. filmet). A sokak által látogatott egyedülálló természeti képződmény egykor kalózok búvóhelye volt, ma nemzeti park. A hajókirándulás alatt ebédet is biztosítunk utasainknak. Délután utunkat folytatva Motovunba érkezünk, Észak-Isztria egyik legkisebb, olaszok által lakott településére, amely egy 270 m magas szikla tetején húzódik. Közelítve a hegycsúcsot övező kisvároshoz, láthatjuk Motovun egyedi elhelyezkedését. A táj és a város egyaránt festői, hangulata Toszkánát idézi. A falu lakói a környékbéli tölgyerdőkben termő szarvasgombát, a kiváló minőségű szőlőből készített borokat és a remek isztriai tésztákat kínálják megvételre. Estére térünk vissza szálláshelyünkre.

6(4). nap: Opatija – Budapest – Szeged (580 km)

Reggelinket elfogyasztva a „boldog békeidők” szépséges Abbáziájával (ma: Opatija) ismerkedünk. A város már a XIX. században a monarchia legjelentősebb üdülőhelye volt, máig megőrizte a monarchia hangulatát. Kellemes klímája, gyönyörű fekvése miatt egész évben kedvelt üdülőhely. Sétálunk promenádján, élvezzük a búcsú utolsó pillanatait. Búcsúzóul térjen be egy finom kávéra, fagylaltra a promenádon található Hotel Millennium cukrászdájába. Távolodva a várostól, a Fiume felett magasodó Trsat középkori vára mellett utazunk hazafelé a Zágráb–Karlovac–Letenye útvonalon. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd utunkat folytatjuk Szegedre.
 

Júniusi, szeptemberi és októberi programjaink 4 napos program szerint valósulnak meg!

A 2. és 4. napok programjai csak a júliusi és augusztusi időpontok esetében valósulnak meg!

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

16800
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

11500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10000
Hajókirándulás a Brioni-szigetekre

+ 40 EUR belépő
28 EUR + 40 EUR belépő (belépőjegy a szigetre)
csak a júliusi és augusztusi időpontokban valósul meg

10500
Egész napos hajókirándulás a Lim-fjordon, ebéddel (foglaláskor jelezni kell!)

75 EUR (foglaláskor jelezni kell!)

1
Egész napos Szlovénia kirándulás

40 EUR
csak a júliusi és augusztusi időpontokban valósul meg

16000

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 06.22., 07.25., 08.22., 09.21., 10.19.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj 4 nap / 3 éjszaka (06.22.): 137.500 Ft / 357 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 10.500 Ft / 27 EUR/fő*)
Részvételi díj 4 nap / 3 éjszaka (09.21.): 118.500 Ft / 308 EUR
Részvételi díj 4 nap / 3 éjszaka (10.19.): 108.500 Ft / 282 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 8.500 Ft / 22 EUR/fő*) 
Részvételi díj 6 nap / 5 éjszaka (07.25., 08.22.): 248.000 Ft / 598 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 19.000 Ft / 46 EUR/fő*)
1 ágyas felár 4 nap / 3 éjszaka (06.22.): 33.000 Ft / 86 EUR
1 ágyas felár 4 nap / 3 éjszaka (09.21., 10.19.): 22.000 Ft / 57 EUR 
1 ágyas felár 6 nap / 5 éjszaka: 68.000 Ft / 177 EUR


Utasbiztosítás (Classic) 4 nap: 2.800 Ft
Utasbiztosítás (Prémium) 4 nap: 3.640 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg) 4 nap: 4.600 Ft 
Utasbiztosítás (Classic) 6 nap: 4.200 Ft
Utasbiztosítás (Prémium) 6 nap: 5.460 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg) 6 nap: 6.900 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 5(3) éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 5(3)x félpanzió


Fakultatív programok (20 főtől):
Egész napos hajókirándulás a Lim-fjordon, ebéddel: 75 EUR
(foglaláskor jelezni kell, helyszínen fizetendő)
Hajókirándulás a Brioni-szigetekre: 10.500 Ft+ 40 EUR belépő / 28 EUR + 40 EUR belépő (belépőjegy a szigetre)
(csak júliusi és augusztusi csoportok esetén valósul meg)
Egész napos Szlovénia kirándulás: 16.000 Ft / 42 EUR
(csak júliusi és augusztusi csoportok esetén valósul meg)


4 nap/3 éj Belépők és jegyek tájékoztató árai : 20 EUR
4 nap/3 éj Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 20 EUR
6 nap/5 éj Belépők és jegyek tájékoztató árai : 40 EUR
6 nap/5 éj Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 25 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:
*A 4 napos program, 25-34 fő esetén (06.22.): 10.500 Ft / 27 EUR/fő

*A 4 napos program, 25-34 fő esetén (09.21., 10.19.): 8.500 Ft / 22 EUR/fő

*A 6 napos program, 25-34 fő esetén (07.25., 08.22.): 19.000 Ft / 46 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! Júniusi, szeptemberi és novemberi programjaink 5 napos program szerint valósulnak meg! A 2. és 5. napok programjai csak a júliusi és augusztusi időpontok esetében valósulnak meg!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 6 (4) éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 6 (4) x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok