Ajánlatainkból
TDM Travel
Prága & Csehország Világörökségei
Csehország / Prága / Prága
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Hotel ***
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító:
56482
Ahol az évszázados hagyományok összeolvadnak a modern kultúrával. Utazzon velünk lenyűgöző hegyvidékeken, történelmi jelentőségű városokon keresztül és csodálja meg a cseh építészet remekeit, történelmi nevezetességeit. Vegyüljön el a Károly-hídon nyüzsgő tömegben, látogasson el a Schwarzenbergek csodálatos kastélyába, és borzongjon egy kicsit az emberi csontokkal díszített Csontkápolnában.

1. nap: Budapest-Česky Krumlov-České Budĕjovice
Utazás a Moldva parti Česky Krumlovba, a dombokkal körülölelt, kanyargó folyó partján fekvő, életre kelt mesevárosba. Séta a történelmi városközpontban, mely a reneszánsz kastéllyal, várral együtt az UNESCO része. A prágai Hradzsin után Csehország legnagyobb várkomplexuma, öt udvarból és negyven épületből áll, hozzá tartozik egy hét hektáros kastélypark is. Továbbutazás České Budĕjovice-be, a Budweiser hazájába. Dél-Csehország egyik legszebb városában megtekintjük az egykori királyi székváros legfontosabb nevezetességeit: Főtér, Városháza, Fekete torony és az óváros gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületei. Szállás elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Holašovice-Hluboká-České Budĕjovice-Prága
Utazás a népi építészetét hűen őrző, Holašovice bájos falujába. A kis falucska parasztbarokk stílusú épületei ma is magántulajdonban lévő lakóházak, 1998-óta a Világörökséghez tartoznak. Kirándulás a festői környezetben fekvő Hluboká mesebeli kastélyához. A kastély hajdani tulajdonosai, a Schwarzenbergek a vadászkastélyt 1840-71 között a Windsori kastélynak a mintájára alakíttatták át, így született meg a ma látható csodálatos neogótikus épületegyüttes. Utazás a prágai szállásra.

3. nap: Prága
Várnak a város legszebb látnivalói: a Hradzsin, a Szent Vitus-katedrális, az Aranyművesek utcája, a Károly híd, és az Óváros tér a városházával. Gyalogos és buszos városnézésünk után sétálhatunk az ősi utcákon, majd vacsora lehetőség egy hangulatos prágai sörözőben.

4. nap: Kutná Hora-Litomyšl kastély-Olomouc-Brno
Utazás Kutná Hora városába, ahol a csehországi gótikus építészet egyik legértékesebb alkotását a Szent Borbála katedrálist és a Csontkápolnát is megtekintjük, majd rövid utazás után újabb Világörökséghez tartozó helyszín következik. Litomyšl város központjában áll az 1568 és 1581 között épült gyönyörű reneszánsz kastély, mely 1999 óta az UNESCO Világörökség része. Utazás a Morva menti Olomouc felé. Séta Morvaország egykori fővárosában, mely Csehország egyik legszebb városa, fallal körülvett óvárosával, gyönyörű templomával, hangulatos tereivel, barokk szobraival, és szökőkútjaival. Megtekintjük a Világörökség listáján szereplő barokk Szentháromság-szobrot is, majd Brno városába utazunk a szállásra. Esti séta a központban.

5. nap: Kroměříž-Lednice-Valtice-Budapest
Kroměříž városában megtekintjük az olomouci püspökök nyári rezidenciájául szolgáló palotát, mely a Világörökség része. Tavak, patakok, kis épületek teszik teljessé a csodálatos park látképét, melyet a XIX. században építettek ki teljesen. Következő állomásunk a romantikus Lednice kastély, a Lichtenstein hercegek egykori pazar palotája. A Lednice-Valtice kultúrtáj a természet, a művészet és az építészet csodálatos együttese, ahol kastélyokkal, emlékművekkel, obeliszkekkel, halastavakkal tarkított mesebeli tájak, romantikus parkok fogadnak.  A barokk Valticei kastélyba látogatunk, mely közel 700 évig a Liechtensteinek rezidenciája volt és borospincéiről is nevezetes. A monumentális kastély megtekintése után hazautazás. Érkezés az esti órákban.

Utazás: autóbusszal Szállás: *** szálloda Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 74.900,-Ft/fő
Félpanzió: 16.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 20.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.850,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.500,-Ft/fő
Cesky Krumlov 210 CZK
Litomysl 150 CZK
Holasovice 60 CZK
Hluboka 210 CZK
Prágai vár 250 CZK
Kromeriz 170 CZK
Lednice 200 CZK
Valtice 190 CZK
Kutna Hora/Csontkápolna 90 CZK
Szent Borbála Katedrális 120 CZKUtazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

állási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő/Shell kút 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché 07:45

Szállás: Az elhelyezés Ceské Budéjovice - 3*-os szálloda, Prága - 3*-os szálloda, Olomouc környéki - 3 *-os szálloda kétágyas, zuhanyozós szobáiban történik.

További érintett desztinációk: Csehország - Prága - Prága » Csehország - - Cesky Krumlov » Csehország - - Ceske Budejovice

A szerződéskötést megelőző tájékoztatás


Kérjük foglalás előtt olvassa el figyelmesen a TdM Travel Tours Kft. utazási csomagra vonatkozó szerződéséhez kapcsolódó tájékoztatót, mely az utazók teljes körű tájékoztatásának megfelelően, a hatályos jogszabályok alapján készült. A TdM Travel Tours Kft. által Önnek felkínált utazási szolgáltatások kombinációja az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet értelmében vett utazási csomag. Ennél fogva az utazási csomagra vonatkozó valamennyi jogosultság megilleti Önt. Az utazási csomag szerződésszerű teljesítéséért teljes egészében a TdM Travel Tours Kft. felelős. Ezen kívül a TdM Travel Tours Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően védelemmel rendelkezik arra az esetre, ha fizetésképtelenné válik, annak érdekében, hogy az Ön által befizetett pénzösszegeket visszatérítse, és amennyiben az utazók szállítása a csomag részét képezi, Önt hazaszállítsa. Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet szerinti legfontosabb jogokról bővebb információt ITT talál. A TdM Travel Tours Kft. a fizetésképtelenséggel szembeni védelemért felelős Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe (1139 Budapest, Váci út 99. Tel: +36 1 460 1400, Email: info@colonnade.hu ) révén gondoskodott a fizetésképtelenséggel szembeni védelemről. További információk: Általános Szerződési Feltételek


További információk foglalás előtt


Felszállási lehetőségek, Vidéki transzferek:

Autóbuszaink Budapestről a Déli Pályaudvartól indulnak. Vidéki felszállási lehetőségekről információ az egyes program leírások után. Transzfer információ:ITT


Ülőhelyek:

Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk. Az üléshelyek kiosztása jelentkezési sorrendben történik! Az autóbuszon a helyeket a befizetések sorrendjében értékesítjük, az első soroktól hátrafelé. Utas kérést természetesen a rendelkezésre álló szabad helyek alapján minden esetben igyekszünk teljesíteni. Az autóbuszok mérete 49+2 fős, 51+2 fős, 53 vagy 57+2 fős, a csoport létszáma alapján került beállításra, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. (Az üléshely és az autóbusz típusváltás jogát fenntartjuk!) Az ülésrend az utazás teljes időtartama alatt érvényben marad és az üléshelyet az indulás előtt kiküldésre kerülő utas programon is szerepeltetjük. Az utolsó sor férőhelyeire árkedvezmény nincs. (Repülős utazások esetében nincs mód az ülőhelyek előzetes kiválasztására.)


Útlemondási biztosítás:

A részvételi díjak nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást, melynek megkötése minden programunk esetében kötelező. (Részvételi díj 1,5%-a.) A sztornó biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Amennyiben az Ügyfél saját vagy vele együtt utazó utastársa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A Colonnade Biztosítóval kötött útlemondási biztosítás alapján az utazásképtelenséget minden esetben írásban kell bejelenteni. Az elbírálás a biztosító társaság szabályzata szerint történik, 20% önrész levonásával. Az útlemondási biztosításra vonatkozó feltételeinket tartalmazó szerződést, szórólapot kérje irodánkban. Fontos: a sztornó biztosítás már megkezdett utazás esetében nem nyújt fedezetet! Válassza a biztonságot és kössön kombinált biztosítási csomagot, mely sztornó biztosítás és baleset- betegség-poggyász biztosítás megvásárlásával utazásképtelenség esetén 100% pénz visszatérítést garantál Önnek a biztosító szabályzata alapján. Útlemondás esetén lehetőség szerint azonnal, legfeljebb 2 munkanapon belül kell írásban értesíteni az irodát. Késedelem esetén a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító minden esetben a kiállított orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.


Baleset- betegség- poggyász biztosítás:

A részvételi díjak utasbiztosítást nem tartalmaznak. Csoportos utazások esetében az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megkötése. Baleset-betegség- poggyász biztosítás ára 565,-Ft/fő/nap. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezeknél a szervezett utazásoknál irodánk a Colonnade Classic alapcsomagját köti meg Utasai részére, de amennyiben Ügyfelünk magasabb biztosítási szolgáltatást kíván igénybe venni, abban az esetben lehetőség van a Colonnade Premium és Privileg módozat megkötésére is csoportos díjtétellel. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Amennyiben bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításunk van, minden esetben tájékozódjunk körültekintően kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához.


További kérdés esetén várjuk hívását a 06 30 331 3359-es telefonszámon!


Az oldalunkon található kalkuláció tájékoztató jellegű, így az online fizetés megkezdése előtt munkatársunk ellenőrzi, szükség esetén javítja a kalkulációt.

A kártyás fizetéshez egy egyedi linket küldünk Önnek az ajánlatkéréskor megadott email címére, mely 48 óráig érvényes. Az itt kiküldött linken átnézheti a kalkuláció helyességét, kinyomtathatja azt, és ekkor kezdheti meg az online fizetést is.

Szeretne élni a lehetőséggel?