Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Hosszú hétvége Erdélyben

Románia, Erdély, Körutazás Erdélyben Útazonosító: 492183
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

1. nap: Budapest-Nagykároly-Érmindszent-Erdőd-Szatmárnémeti-Misztótfalu-Nagybánya
Elutazás Budapestről a kora reggel órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Vállaji határátlépésünk után , rövid megálló Nagykárolyban. Megismerkedünk a város legfontosabb nevezetességével, a romantikus várkastély épületével. A kastély a Károlyi család birtoka volt, ma múzeum , és könyvtár működik benne. Kastélylátogatásunk után folytatjuk ismerkedésünket a várossal, ahol felkeressük Kafka Margit szülőházát, és a Megyeháza épületét is, majd Érmindszentre utazunk. Ady Endre nádfedeles szülőházát és az érdekes emlékkiállítást nézzük meg. Következő állomásunk Ákos, ahol a 800 éves református templomot keressük fel, majd Erdőd,  Petőfi Sándor és Szendrey Júlia esküvőjének a helyszíne következik. A délutáni órákban rövid városnézés Szatmárnémeti központjában, majd folytatjuk utunkat Nagybanyára. Útközben megálló a leghíresebb nyomdász, Misztótfalusi Kis Miklós Emlékmúzeumában. Szálláshely elfoglalása, vacsora. Esti séta Nagybányán, a Szent István torony  meglátogatása. 

2. nap: Borsai-hágó-Barcánfalva-Lóhavasi-vízesés
Reggeli a szállodában, majd kirándulásra indulunk a Máramarosi hegyekbe. Az Iza völgyében elhelyezkedő kis máramarosi falu, Barcánfalva jelentős látnivalókat tartogat a látogatóknak. A falu központjában áll az UNESCO Világörökség részeként, régi, bájos fatemploma, míg a falutól pár kilométerre Máramaros legjelentősebb görögkeleti központja, a barcánfalvi kolostor fekszik hatalmas területen. Délután felvonóval felmegyünk a Borsai-hágón, az 1350 m magasan található a Lóhavasi- vízeseshez látogatunk, mely az ország egyik legmagasabb vízesése. A Pietrosz hágón egy igazi esztena látogatáson veszünk reszt, sajt,orda kóstolóval es gyönyörű kilátással fűszerezve. Visszautazás Nagybányára, ahol Máramarosi táncbemutatóval egybekötött vacsora vár bennünket! 

3. nap: Nagybánya-Koltó-Máramarossziget-Szaplonca-Budapest
Reggeli után Európa egyik legjelentősebb bányavirág gyűjteményét tekintjük meg az Ásványtani Múzeumban, majd Koltóra utazunk. Megtekintjük a híres Teleki kastélyt, itt található a Petőfi Sándor-Szendrey Júlia páros-szobor is. Ezt követően a Gutin-hágón keresztül érkezünk a Mára folyó völgyébe. A népi építészet, a hagyományos életmód, a színes népviselet és a jellegzetes faházak világa fogad.  A történelmi Máramaros szíve, Máramarossziget következik, mely egykor Magyarország faiparának és só iparának a központja volt. Továbbutazunk Szaploncára, ahol az UNESCO Világörökség részét képező Vidám Temetőbe látogatunk. Az Avasi-hágón keresztül haladva, érintjük Románia leggazdagabb faluját is, Huta Certeze újgazdag , pompázatos palotaival ismerkedünk, majd Csengersimán keresztül hazautazás. Esti érkezés Budapestre, a Déli Pályaudvarhoz.

 

Utazás: autóbusszal  Szállás: ***szálloda   Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 59.900,-Ft/fő

Egyágyas felár: 7.000,-Ft/fő
Biztosítás: 1.710,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2%

Hasonló ajánlatok