Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

NYÍREGYHÁZA ÁLLATPARK

Magyarország, Észak-Alföld, Nyíregyháza Útazonosító: 483789
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Indulás reggel 8-kor Budapestről, a Hősök teréről. Szabad program az állatpartkban kb.5 óra. Hazaérkezés Budapestre este 7-8 között.

A Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re a sóstói üdülőövezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak. Az Állatpark ebben a természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet egy tölgyerdő mélyén. A 30 hektáros területen világrészek fogadják a látogatókat, hogy végigjárhassák a Földet, megfigyelhessék miként élnek a világ különböző vidékein az állatok.
A Nyíregyházi Állatpark, mely 2015-ben és 2018-ban elnyerte Európa legjobb állatkertje címet, rendkívül különleges állatgyűjteménnyel rendelkezik. Nem véletlen tehát, hogy Magyarország leglátogatottabb vidéki turisztikai látványosságába, évente közel 500.000 vendég érkezik, nem csak az ország minden részéről, hanem határainkon túlról is. A parkot a legek állatkertének is nevezik, hiszen egy olyan különleges semmihez nem hasonlítható hangulatot áraszt, amit szinte elképzelni sem lehet, érdemes személyesen megtapasztalni.
A 30 hektáros tölgyerdőben az itt élő közel 5000 állat természeteshez közeli társas kifutókban látható, földrészenkénti csoportosításban. A vendégeknek igazi Föld körüli kirándulás az a nap, vagy sokak számára 2-3 nap is, amit a Nyíregyházi Állatparkban töltenek. Az állatkert feladata elsősorban az, hogy megmutassa az ide látogatóknak, milyen gazdag és sokszínű az állatvilág. Sok állatnak az állatkert az utolsó menedéke, ahol nemzetközi összefogás keretében próbálják a kihalás szélére sodródott állatfajokat megmenteni és szaporítani.
Természetvédelmi szempontból a parknak nagy jelentősége van, mivel a kihalófélben lévő fajoknak megvan a lehetőségük arra, hogy nyugodt körülmények között fejlődjenek, szaporodjanak. A Nyíregyházi Állatpark az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA: European Association of Zoos and Aquaria) tagjaként részt vesz 70 fajmegmentési, tenyésztési programban; többek között nagy sikerrel szaporodik az afrikai elefánt, a kihalás szélére sodródott bali seregély, vagy a szibériai tigris. A Föld legnagyobb erszényes állata a vörös óriáskenguru európai törzskönyvi programjának koordinátora pedig nyíregyházi.A park a ritka és veszélyeztetett fajok mellett, fontos feladatának tartja az oktató és nevelő munkát. A kert gyűjteményével páratlan lehetőséget nyújt a tanulni vágyóknak, hisz nem csak a hazai állatvilágot, hanem valamennyi kontinens állatvilágát bemutatja, ezzel megteremtve a választható témák sokszínűségét. Számos program közül választhatnak az oktatási intézmények is; a nyári zoo-suli táborban 800 gyermek kukkant be a kulisszák mögé, míg a fogyatékkal élők számára speciális foglalkozások várnak.
A különleges programok mellett -mint a fókashow vagy papagáj bemutató- a legnagyobb érdeklődést a maki erdő övezi, ahol a bátrabb vendégek félmajmok között sétálhatnak. A hosszú séta után bizonyára jól esik majd a park híresen ízletes menüiből választani a Bambusz étteremben.

 

Részvételi díj: 8.490 Ft/fő    

Amely tartalmazza az autóbuszos utazás költségeit és a csoportkísérőt

+ Belépők költsége felnőtteknek 3900 Ft, gyerekeknek 2600 Ft

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók! 

Módosítási díjak: névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.