Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

ADVENT FÉNYEI Pannonhalma és Győr

Magyarország, Nyugat-Dunántúl, Győr Útazonosító: 483777
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Ezer évvel ezelőtt Géza fejedelem Itáliából és Csehországból érkező bencés missziósokat telepített le Pannónia Szent Hegyén. A szerzeteseket Szt. István a keresztény eszmék terjesztésével és az európai kultúra meghonosításával bízta meg. A Szt. Márton tiszteletére emelt monostor századokon át a magyar egyházi és kulturális élet egyik fellegváraként működött. A Pannonhalmi Bencés Főapátság 1996-ban ünnepelte fennállásának ezredik évfordulóját. 

A tárlatvezetések a parkoló melletti Fogadóépületben kezdődnek. A tárlatvezető végigkíséri a vendégeket az apátság látogatható részein: bemutatja a templomot, az altemplomot, a kerengőt és a könyvtárt. Márciustól novemberig az apátsági tárlatvezetés végén vendégeink az aktuális időszaki kiállítást tekinthetik meg a könyvtárépület földszintjén.

Délután Győrt keressük fel. Sétánk során kívülről megismerkedünk a városházával, a színház épületével, a Karmelita templommal és kolostorral, valamint a belváros számos szép műemléki épületével. Belülről pedig felkeressük a Káptalandomb látnivalóit: a Bazilikát, a Szent László Nagyváradról elmenekített hermáját, a Torony kilátót, az Apor Vilmos emlékkiállítást és a Karácsony kiállítást. Vállalkozóbbak a torony tetejére is feljuthatnak, ahonnan Győr panorámájában gyönyörködhetnek. Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

 

Utazás: autóbusszal
Találkozás: 7.00 órától a Blaha Lujza téren
Indulás: 7.30 órakor

Részvételi díj: 6.990,- Ft/fő
Akciós ár: 4.690,- Ft/fő
Adminisztrációs díj: 1.000,- Ft/fő
Belépők (kb. 5.000,- / 3.000,- Ft)
Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok