Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

KISKUNHALASI CSIPKE ÉS A SZANKI KONYAKMEGGY

Magyarország, Dél-Alföld, Kiskunhalas Útazonosító: 483774
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Halas a világhírű varrott csipke városa. Az erdős-borókás, homokbuckás táj a természet kedvelőit, a vadászokat egyaránt vonzza. A környező tavak pihenésre, csónakázásra, horgászásra egyaránt alkalmasak. Halas a „szőlő és bor városa” is, pincéinek mélye felfedezésre vár. Műemlékekben is bővelkedik a város, az egyházi épületek mellett, galériák, múzeumok várják a látogatókat, de van itt csillagvizsgáló is. A Csipkeházban megcsodálható, hogyan készül a halasi csipke. Magas tartalmú gyógyvizére télen is üzemelő termálfürdő épült. A város példamutató kapcsolataiért 1999-ben Európa-diplomát kapott.

Program

Kiskunhalas első számú látnivalója a Csipkeház és Csipkemúzeum. A Csipkeházat 1935-ben emelték a hagyományos, tornácos parasztházak mintájára, kifejezetten a csipkevarrók munkahelyeként, s hogy őrizzék a világhírű halasi csipke mintakincsét, terveit, hagyományait.

A halasi csipke különlegességére jellemző, hogy a világ legfinomabb len cérnájából készítik, súlyra számítva az aranynál is értékesebb. Az 1904-es St. Lous-i, az 1937-es párizsi, majd az 1958-as brüsszeli világkiállításon is nagydíjjal tüntették ki. A Csipkeházban megismerkedhetünk a csipkekészítés folyamatával, és megtekinthetjük a legszebb munkákat. A Thorma János múzeum büszkélkedik többek között az ország legnagyobb nagybányai művészeti gyűjteményével. A múzeum ezen kívül gazdag régészeti, néprajzi, történeti és numizmatikai gyűjteménnyel is rendelkezik. A múzeumok megtekintésén kívül egy séta keretében megismerkedünk Kiskunhalas további látnivalóival, történetével, épületeivel, szobraival.

A közeli Szank-on néhány éve nyitotta meg kaput az Ízek Háza, ahol a falucska környékén termett, mézédes meggyből, és roppanós étcsokoládéból készítik egyedi módszerrel a kézműves konyakmeggy golyókat, egy régi hagyományt felélesztve ezzel. A látogatás alkalmával megismerkedünk ezzel a különleges édességgel, és kis kóstolóra, illetve vásárlásra is lehetőség nyílik. Belépő: kb. 3.500, Ft. Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra között.

 

Utazás: autóbusszal
Találkozás: 6.30 órától, a Blaha Lujza tér, Corvin áruház előtt
Indulás: 7.00 órakor

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő
Akciós ár: 5.990,- Ft/fő
Adminisztrációs díj: 1.000,- Ft/fő (irodánkban kötelezően fizetendő)
Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő    

Program változtatás jogát fenntartjuk!