Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

FEJÉR MEGYEI KASTÉLYOK ÉS VÁRAK

Magyarország, Közép-Dunántúl, Székesfehérvár Útazonosító: 483624
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Székesfehérvár egyik legkülönlegesebb látnivalója a Bory-vár, melyet Bory Jenő építész, szobrász, festőművész egymaga épített és díszített évtizedeken keresztül, emléket állítva a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak. A hagyomány szerint 40 nyáron át épített vár hét toronyból, és harminc kisebb-nagyobb helyiségből áll, a betont, mint építő elemet elsőkként alkalmazta. Mindenütt szobrok, képek, régiségek, műtárgyak. A várhoz gyönyörű kert tartozik, mely együtt él az épülettel. A látogatás különleges élményt ígér.

Fejér megye déli vidékén, Dégen, hatalmas történeti parkban áll a Festeticsek legendák övezte kastélya. (A kastély kívülről tekinthető meg). XIX. század eleji, hazai szabadkőművesség titkos központjaként, levéltárának őrzőjeként emlegetik. Hazánk legnagyobb angolparkja öleli körül, ahol teszünk egy sétát. A másfél kilométer hosszúságú, festői halastava a leghosszabb a hazai parkbéli tavak közül. Szigetének ékessége egy különleges kerti építmény  , a Holland ház. Kirándulásunk következő állomása Ozorára vezet. A község nevét egykori tulajdonosa, várának építője, Ozorai Pipó tette híressé. Az Eszterházy-család, barokk kastélyként építette újjá. Mára a megújult kastély képe fogad bennünket, a reneszánsz kort idézi, s falai között gazdag kiállítás tekinthető meg. Ozorai Pipó életén keresztül elevenedik meg Zsigmond király korának lovagi kultúrája. 

Cece egyik szép, eklektikus stílusú kúriáját a kétszeres Kossuth díjas festőművész, Csók István szülei építtették. A felújított, ma emlékházként látogatható épületben őrzik a művész több festményét, személyes tárgyait és a család bútorait.

Hazaindulás 18 óra körül, várható visszaérkezés Budapestre 19 óra körül. Belépők: kb. 5.000,- Ft/fő

Utazás:  autóbusszal
Találkozás: 7.30 órától, a Blaha Lujza téren
Indulás:  8.00 órakor

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő
Akciós ár: 7.190,- Ft/fő
Adminisztrációs díj: 1.000,- Ft/fő (irodánkban kötelezően fizetendő)
Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!