Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Miskolc, Szilvásvárad és Edelény élményei 2023 - Körutazás Magyarországon

Magyarország, Észak-Magyarország, Miskolc Útazonosító: 481430
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Országjáró program, Városlátogatás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A program tervezett útvonala:

 


Olyan a nap, mint a hervadt rózsa,

Lankadtan bocsátja le fejét;
Levelei, a halvány sugárok,
Bús mosollyal hullnak róla szét.
 

Néma, csendes a világ körűlem,
Távol szól csak egy kis estharang,
Távol s szépen, mintha égbül jönne
Vagy egy édes álomból e hang.
 

Hallgatom mély figyelemmel. Oh ez
Ábrándos hang jólesik nekem.
Tudj' isten, mit érzek, mit nem érzek,
Tudja isten, hol jár az eszem.

 Petőfi Sándor: Alkony  
Diósgyőr, 1847. július 8.

 

1. nap: Szeged – Budapest – Mezőkövesd és a Hadas városrész – Szalajka-völgy és Szilvásvárad – Miskolc

Kora reggeli szegedi indulást követően Budapesten keresztül vezet utunk. Meg sem állunk a Bükk-hegység lábáig, programunkat „Matyóföld fővárosában” Mezőkövesden kezdjük. Elsőként a Matyó Múzeumot tekintjük meg szakvezetőnk kíséretében. A múzeum gyűjteményeinek jelentős részét a viseletek, hímzések, szőttesek képezik; valamint megtalálhatóak benne a paraszti élet eszközei, bútorai, cserépedényei is. Következő állomásunk a méltán híres Hadas városrész, az élő és megújuló matyó népművészet színhelye. Apró telkeivel, szabálytalanul kanyargó utcákkal, meszelt falú, nádtetős parasztházaival 150-200 év távlatából idézi fel az egykori mezővárosi életformát. Utunkat gyönyörű, kanyargós utakon keresztül folytatjuk, míg meg nem érkezünk a Szalajka-völgybe, Szilvásváradra. Vajon miről kapta ez a népszerű üdülőhelyként is funkcionáló település a nevét? Talán a szilváról? Vagy a szilíciumos vasról? Egy biztos, nem a csodásan gyönyörű fátyol vízeséséről. Ha időnk engedi, még a kisvasutat is kipróbálhatjuk (vonatjegy). A délutáni órákban megérkezünk az egykori acélvárosba, Miskolcra, ahol időutazásunk során felfedezzük a belvárost és épített örökségeit. A hangulatos sétálóutcán andalogva elhaladunk az 1819-ben épült Miskolci Nemzeti Színház épülete mellett, ami már az ország második állandó kőszínháza volt. Szabadidő a városban, majd az esti órákban elfoglaljuk szálláshelyünket. Vacsorát követően a nap fáradalmait kipihenve a közeli Miskolctapolcai Barlangfürdőbe átsétálunk, ahol egyénileg nyílik lehetőségünk éjszakai fürdőzésre és különleges szaunaprogramon részt venni (belépődíj a helyszínen fizetendő).

2. nap: Miskolctapolca – Edelény – Lillafüred és a Hámori-tó – Diósgyőr – Miskolc – Budapest – Szeged (270 km)

Reggelit követően megtekintjük Miskolctapolca parkrendszerét, amely egy arborétum jellegű, őshonos fajokban gazdag terület, majd utunk Edelénybe vezet, ahol megtekintjük a Coburgok birtokán épült gyönyörű kastélyt. Az építtető Jean-François L’Huillier volt, de hogy került egy francia család Edelénybe? Minden kérdésünkre választ kapunk…
Ezután utunk ismét Miskolcra vezet, Magyarország egyik legszebb keskeny nyomtávú kisvasútján (vonatjegy) pöfögünk végig egészen a Garadna-völgyig, miközben megtekintjük Lillafüredet a környéket uraló Palotaszálló látványával és a Hámori-tóval. Itt található Magyarország legnagyobb függőlegesen lezúduló vízesése, melyet mesterségesen alakítottak ki. Lillafüreden a Palotaszálló építésekor készült a 20 méter magas zuhatag, melyen a Szinva patak vize zúdul le. A szálló építésekor egy függőkertet is kialakítottak, emiatt a támfalat meg kellett erősíteni, és az így keletkezett falon át jut le a patak a Hámori-tóba. A diósgyőri vár jelenlegi felújítási munkálatai miatt belülről nem tudjuk megtekinteni, így kívülről szemléljük a látható ódon falait. Szikszón a jelenleg folyó gyárbővítés miatt a Hell üdítőgyár nem fogad látogatókat, ezért helyettesítő programként a Miskolcon található Avasi-kilátóba igyekszünk, hogy madártávlatból tudjunk elköszönni a várostól. A kilátót 1963-ban adták át. A kilátóterasz, amelyről gyönyörködhetünk Miskolc szépségeiben, szabadon látogatható. A felső szinten kávézó üzemel, ahol megpihenünk egy csésze kávé/tea mellett és gyönyörködünk az elénk táruló látványban, a város esti fényeinek játékában. A 72 méter magas tv-toronyból szélesebb, mint 180 fokos kilátás nyílik Miskolcra. Az elmúlt két nap élményeivel telve indulunk Budapest, majd Szeged felé. 

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor előre jelezni!

15000
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor előre jelezni!

9000
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor előre jelezni!

7500

 

Árak és felárak (1 főre) 2023. V.06., IX.23.


Részvételi díj: 44.500 Ft / 119 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 3.500 Ft/fő*)
1 ágyas felár: 6.500 Ft / 18 EUR


Utazás: autóbusszal 
Elhelyezés: 1 éjszaka szálloda 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Ellátás: 1x félpanzió


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 9.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő 

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 3.500 Ft/fő / 10 EUR

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Miskolc útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!   


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 1 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 1x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!