Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Zakopane és a Magas-Tátra téli mesevilága

Lengyelország, Zakopane, Zakopane Útazonosító: 474452
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus:
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

1. nap: Budapest-Donovaly-Zakopane

Kora reggeli találkozó Budapesten, majd megkezdjük utazásunkat Lengyelország felé. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Vác-Balassagyarmat-Besztercebánya útvonalon. Útközben rövid megállót tartunk egy hangulatos sörözőben, Donovalyban, majd folytatjuk az utunkat Zakopane felé. Kora délután séta vagy fakultatív lovasszánozás a mesebelien szép Ko¶cielisko- völgyben, majd utazás Zakopane, hófehér, havas és meghitten gyönyörű szívmelengető kisvárosába. A város, Lengyelország legismertebb turisztikai célpontjainak egyike, a Lengyel-Tátra rusztikus kis ékszerdoboza. A gyönyörűen díszített kis utcákon hímzett bekecsbe öltözött, csengettyűs lovasszán hajtók várják a kirándulókat. Gyönyörű faházak, hangulatos éttermek, bárok, igazi téli mesébe illő kép, és csodálatos ünnepi fények fogadnak bennünket. Elfoglaljuk szállásunkat, mely a nyüzsgő, éttermekkel, üzletekkel teli Krupówki utca közvetlen közelében lesz. Szabad program, vagy közös séta a bájos hegyi városka belvárosában, megállóval a Fatimai templomnál. Sétánkat a piac felé folytatva, mesterien kidolgozott bőrárukat, egyedi kézműves termékeket és dekoratív fafaragványokat csodálhatunk meg az árusok végtelen kínálatából. Kihagyhatatlan specialitás a helyiek által készített finom sajt, melyet természetesen meg is kóstolhatunk.  Az oscypek legtöbbször gyönyörűen nyomott díszes formában (többnyire henger vagy orsó) kapható a tradicionális, guruló fabódékban, mely áfonyalekvárral kihagyhatatlan élmény! Ezt követően utazásunk legszebb pillanatai következnek. Meghódítjuk a Gubalowkát, ahol gyönyörű látvány vár ránk, hiszen a hegyek tetején még rózsaszín az égbolt, és lent már világítanak a város fényei. A fantasztikus ünnepi fények, fűszeres forralt bor és gyömbéres sör valamint felejthetetlen panoráma utazásunk egyik legmeghatározóbb élménye lesz. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban, félpanzió esetén büfévacsora a szálloda éttermében.


2. nap: Zakopane-Ótátrafüred-Csorba-tó

Reggeli után még körülnézhetünk a piacon és vásárolhatunk a finomabbnál finomabb sajtokból, majd a Tátra déli oldalának felfedezésére indulunk. A Magas-Tátra egyik legnagyobb téli látványosságához, a szlovákiai, Ótátrafüred feletti jégtemplomhoz utazunk. Siklóvasúttal a Tarajkára látogatunk, ahol az elmúlt évben a jégtemplomot a Notre-Dame katedrális ihlette. Egy tátrateával felmelegítve magunkat folytatjuk tovább utunkat a Csorba-tóhoz, ahol rövid séta. A délutáni órákban megkezdjük utazásunkat Magyarországra, de útközben még rövid megállót teszünk Szlovákiában. A különleges és hangulatos pihenőnél lehetőségünk lesz még egy rövid vásárlásra vagy étkezésre a jellegzetes specialitásokból. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal Szállás: *** szálloda Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 34.900,-Ft/fő  Egyágyas felár: 6.000,-Ft/fő Félpanziós felár: 6.000,-Ft/fő
Sztornó biztosítás: 1,5% BBP biztosítás: 1.140,-Ft/fő

Tájékoztató ár a helyszínen fizetendő várható belépő és egyéb költségekről:

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD, büfé. Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz.

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli Pu. Koronaőr köz 05.40
Vác - Központi pályaudvar-Toronyház 06.40

Hasonló ajánlatok