Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Szicília FLY & DRIVE

Olaszország, Szicília, Catania Útazonosító: 45406
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Fly & Drive
  • Típus: Egyéb
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

FLY & DRIVE

PIHENÉS ÉS KULTÚRA, RUGALMAS IDŐBEOSZTÁS!

Fedezzük fel mi magunk Szicíliát, a sziget igazi arcát, a természet és a művészetek kincsestárát, legszebb partszakaszait, strandjait, a hagyományokat, az étkezési kultúrát.

-          A választott útvonalhoz a szobák lefoglalása a szállodák kapacitása alapján történik.
-          Ajánlott útvonal: Catania 4 éj, Palermo 2 éj, Agrigento 1 éj
-          Repülőjegy: Budapest-Catania-Budapest: kb. 50.000 Ft-tól /fő
-          Az utazás megkezdése és vége Catania – Fontanarossa repülőtér
-          Autóbérlés: akár már 17.000 Ft-tól /7 nap (az aktuálisan elérhető legalacsonyabb árról érdeklődjön irodánkban)

CATANIA-i indulással:

1. nap: Budapest-Catania
Elutazás menetrend szerint, a Wizz Air közvetlen vagy az  ALITALIA járatával római átszállással Catania városába. Érkezés Catania repülőterére, bérautó felvétele. (Érkezéstől függően városnézés: Piazza del Duomo - Világörökség részét képező barokk épületegyüttes a híres Fontana dell'Elefante lávakő szoborral, Sant' Agata katedrális, de itt található a Szicíliában legépebben megmaradt római színház is.) Az autó felvétele után Taormina környéki szálláshelyünk felé vesszük az irányt. Szállás elfoglalása.

2. nap: Etna-Taormina
Reggeli után kirándulás az Etnára, Európa legnagyobb működő vulkánjához, ahol holdbéli táj várja a kirándulókat. Délután Szicília legszebb kisvárosa Taormina vár ránk. Barokk épületek, romantikus kis utcácskák, hívogató üzletek, csábító cukrászdák és a Csontváry által is megfestett Görög Színház. Visszatérés a szállodába a délutáni órákban.

3. nap: Siracusa-Noto
Arkhimédész városa, Siracusa vár ránk, mely az ókori Nagy-Görögország egyik legjelentősebb városa volt és ma is sok műemléke emlékeztet erre a korra. Cicero szerint ez volt a legnagyobb és a legszebb a görög városok közül. Városnézés: a régészeti park és Oritigia barokk sziget-negyedének megtekintése az Eurialo kastéllyal, majd továbbutazás Noto városába. Noto a sziget délkeleti részén fekszik és méltán nevezik Szicília barokk fővárosának.Visszautazás a szállodába.

4. nap: Savoca-Messina-Santo Stefano di Camastra-Cefalú
Reggeli után a Keresztapa nyomába szegődünk és Savoca városába látogatunk (Bár Vitelli). Rövid látogatás a sziget harmadik legnagyobb városában, Messina-ban, majd megálló a kerámiáról híres Santo Stefano di Camastra városában. Indulás Cefalú-ba. Séta a középkori belvárosban, a Normann Katedrális megtekintése, majd a szállás elfoglalása.
 
5. nap: Palermo-Monreale
Ismerkedés a sziget nyüzsgő fővárosával. Városnézés Palermóban: Székesegyház, Normann Palota, Palatinus-kápolna stb. Délután látogatás a Palermo melletti Monrealéban, a világhírű XII. századi dóm megtekintése , ahol gyönyörű mozaikok kápráztatnak el.

6 .nap: Segesta-Erice-Selinunte
Reggeli után indulás Segestába, hogy gyönyörködjünk a Dór Templomban és az azt körülvevő egyedülálló tájban. Utazás folytatása Erice fantasztikus hangulatú középkori városába. Séta a történelmi városközpontban, majd késő délutáni megálló Selinunte városában, mely Szicília legfontosabb ókori, történelmi emlékeivel büszkélkedhet. Dél-Itália legnagyobb görög kolóniája volt itt egykor, sétánk során olyan érzésünk támad, mintha Görögországban járnánk. (Héra-templom) Szállás Agrigento közelében.

7. nap: Agrigento-Piazza Armerina

Látogatás Agrigentóban a híres Templomok völgyében. Agrigentót is a görögök alapították Krisztus előtt a VI. században, ebből a korból származnak monumentális görög templomai is. (Juno, Concord, Heraklész,  zeusz, Castor és Pollux Templomok) Délután Piazza Armerina vár ránk. Látogatás a világhírű Villa del Casel-ba, ahol megtekinthetők a közkorból csodálatos éppen maradt mozaikok, melyek bepillantást engednek az ókori római életmódba A villa több mint 4000 négyzetméternyi padlómozaikja világhírű. Szállás elfoglalása Catania közelében az esti órákban.

8. nap: Catania-Budapest
Reggeli a szállodában, bérautó leadása, hazautazás menetrend szerint.


AZ ÁR TARTALMAZZA:
7 éjszakai szállás reggelivel 3-4* hotelekben


ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK:

  • Autóbérlés esetén A kategóriájú, légkondicionált gépkocsi, korlátlan kilométerrel, 25% ÁFA, reptéri adó. Dombornyomásos hitelkártyát kérnek a bérléskor. Magasabb kategóriájú autó bérlése felárral.
  • Kérjük, nézze át részletesen az autóbérlési feltételeket. Az autó felvétele és leadása csak a palermói vagy a cataniai reptéren történhet.
  • Amennyiben a gépkocsit nem tele tankkal adják le, úgy a hiányzó üzemanyag ára a hitelkártyáról kerül levonásra.
  • Teljeskörű, önrész csökkentő biztosítás megkötése foglaláskor erősen ajánlott!
  • A szállodai elhelyezések a választott csomag, típus és ellátás szerint történnek két-, háromágyas szobákban.
  • A szállodák általában a városon kívül, a nyaraló övezetben fekszenek.
  • Taorminai elhelyezés külön lekérésre, felárral.

Az árak nem tartalmazzák a repülőjegyet és az autóbérlést! Indulás tetszőleges időpontban a fent megadott hónapokban, lekérés alapján! A fenti tervezett program csak egy javaslat, részlegesen vagy teljes egészében módosítható, alakítható a felmerülő igények szerint. Álmodja meg saját Fly&Drive útját és mi megszervezzük Önnek (transzfer, helyi idegenvezető, asztalfoglalás étteremben stb.) Forduljon hozzánk bizalommal és rövidebb vagy hosszabb tartózkodásra is örömmel készítünk Önnek ajánlatot! Hosszabbítson pár napot a Lipari vagy Egadi szigeteken, ahol fantasztikus nyaralásban lehet része! Kérje mielőbb ajánlatunkat!




Ft/fő/7 éj
03.01-04.30.
10.01-31.
05.01-31.
06.01-30.
09.01-30.
 reggeli 88 50099 500
102 500

 Kivéve kiemelt időszakok! Július és augusztus hónapokra ár külön lekérésre!