Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Csokoládé fesztivál Umbriában

Olaszország, Umbria Útazonosító: 327754
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus:
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
1.nap: Budapest-Chianciano Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Chianciano Terme városába.

2. nap: Perugia-Deruta
Reggeli után elutazás Umbria tartomány fővárosába, Perugia-ba, mely az olasz csoki fellegvára is. Az etruszk-alapítású, dombra épült városban 25. alkalommal kerül megrendezésre a híres Csokoládé fesztivál. Látogatás a gyönyörű középkori belvárosban, ahol csokoládé szobrok, látványos standok, különleges édességek, kóstolók és vásárlási lehetőség várja a látogatókat. A város főtere, a Piazza IV. Novembre, Olaszország egyik legszebb tere a közepén álló gyönyörű kúttal, a Fontana Maggiorével. Délután utazás a régió egyik legszebb kisvárosába. A Borghi piú belli d’Italia kitüntető cím alá 271 kisváros tartozik, ezek közül Deruta elbűvölő városát keressük fel, mely a gyönyörű kerámiáiról is híres. Visszautazás a szállásra az esti órákban.

3. nap: Montepulciano-Campiglia d’Orcia
Reggeli után Toszkána egyik legszebb városába látogatunk. Montepulciano dombtetőre épült városa egy kialudt vulkán oldalkatlanában fekszik, világszerte híres bora, a Vino Nobile.  Az óváros egyik legfontosabb pontja a főtér, a Piazza Grande, mely egész Toszkánában az egyik legszebb. A teret XV. századi épületek veszik körbe, itt találjuk a Városháza, az Óratorony és a Dóm épületét is. Városnézésünk után folytatjuk az utunkat Campiglia d’Orcia városába, ahol minden évben megrendezik a Gesztenye ünnepét. Október utolsó vasárnapján a városkát megtöltik a kosztümös felvonulók. Sült gesztenye és forralt bor illata tölti meg az utcákat. Lehetőségünk lesz megkóstolni a gesztenyéből készült édességeket, és helyi különlegességeket, mint a gesztenyeméz vagy lekvár, a híres toszkán gesztenyelisztből készült polenta stb. Szálláshely elfoglalása Montecatini Terme városában az esti órákban.

4. nap: Pisa-Firenze
Szabadidő Montecatini Terme városában vagy egész napos fakultatív kirándulás. Délelőtt Itália egyik legrégebbi városába, a tengertől alig pár kilométerre fekvő Pisa-ba utazunk. Utunk a városfallal körülvett Piazza dei Miracoli terére vezet. A legfontosabb nevezetességek megtekintése után felkeresünk egy helyi gazdaságot, ahol kóstoló és vásárlási lehetőség a jellegzetes helyi termékekből. (Olívaolaj, szárított paradicsom, cantucci, bor stb.) A délutánt már Toszkána fővárosában, Firenzében töltjük. Gyalogos városnézés a legfontosabb látnivalókkal, majd a kora esti órákban visszautazás a szállodába.

5. nap: Montecatini Terme-Pistoia-Budapest
Reggeli a szállodában, majd rövid megálló a "Csokoládé völgy" egyik legszebb kisvárosában. Pistoia látnivalóin kívül, híres kézműves csokoládégyártásáról is. Városnézés, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti
órákban.

Utazás: autóbusszal, Szállás: Hotel ***  Ellátás: reggeli


Részvételi díj: 79.900,- Ft/fő

Félpanziós felár: 15.000.- Ft/fő, Egyágyas felár: 20.000,- Ft/fő 

 BBP Biztosítás: 2.825,- Ft/fő, Storno biztosítás: 1,5%


Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Audio-guide 1.500,- Ft

Firenze 5 EUR

(helyi idegenvezető költsége) 

Firenze/S.Croce templom 8 EUR

Pisa / 2 műemlék (Dóm+Keresztelő kápolna) 7 EUR

Pisa / csak dóm  ingyenes

Pisa / Ferde Torony 18 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! 

Montecatini Terme 1-1,40 EUR/fő/éj

*A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak


Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé.

Indulás: Budapestről, a Déli pályaudvar -  Koronaőr köz  TÉRKÉP


Felszállási lehetőségek:

Budapest - Déli pu. Koronaőr köz 05:30 

Székesfehérvár - Shell kút-M7 59 km  06:15

Siófok - Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  07:00 

Balatonlelle - Marche  07:35

Nagykanizsa - TESCO parkoló  08:00