Ajánlatainkból
TDM Travel
3 Nap-3 Főváros-Ljubljana-Zágráb-Belgrád
Szerbia / Belgrád / Belgrád
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Hotel ***
Szobatípus:
kétágyas
Időtartam:
2 éj
Utazás azonosító:
323063
Időpont
Szobatípus
Ár
2018-11-02
kétágyas
39.900 Ft/fő
Foglalás
2018-11-02
egyágyas
47.900 Ft/fő
Foglalás
Ljubljana a déli szláv világ gyöngyszeme, kivételes kuriózum, hiszen csipkés gótika és a színes reneszánsz egyaránt bemutatkozik utcaképében. Majd egy picit délebbre a monarchiás és középkori Zágráb különleges összefonódását érhetjük tetten gyönyörű szobrászati és izgalmas irodalmi alkotások kíséretében. A végezetül pedig az ezerarcú Belgrád felejthetetlen élményt kínál rendkívüli belvárosával, királyi palotáival, bizánci kolostoraival, mediterrán hangulatával, nyüzsgő lüktetésével és magyar emlékeivel egyaránt, hiszen az óváros szívében Wagner Sándor jól ismert festménye néz vissza ránk.

1.nap: Budapest- Ljubljana- Zágráb
Kora reggeli találkozónk után megkezdjük utazásunkat az Alpok és az Adria között fekvő Szlovéniába. Európa legkisebb országa mindig is büszke volt egyedülálló örökségére. Fővárosa, Ljubljana tökéletes példa a német, mediterrán és szlovén kultúra keveredésére. A középkori vár alatt meghúzódó óváros barokk, reneszánsz és szecessziós épületek egyvelege. Érkezés délután Ljubljanába. Városnézés a Szávába ömlő Ljubljanica folyó két partján fekvő városban. Óvárosa nagyrészt gyalogos terület, tele lenyűgöző épületekkel. Ljubljana arculatának kialakítása a város leghíresebb szülöttjének, Joze Plecniknek köszönhető, aki az esztétikumra és a harmóniára gondosan ügyelve végezte a tervezést. A lassú folyó átkanyarog a városon, bájos hídjai tovább fokozzák a romantikus hangulatot. A folyóparton hangulatos éttermek és kávézók sorát találjuk. Városnézésünk után továbbutazás a Zágráb közeli szállásra.

2.nap: Zágráb-Belgrád
Városnézés Horvátország fővárosában, Zágrábban, mely az ország északnyugati részén, a Száva partján fekszik. A város a Medvednica-hegység lábánál fekszik, és az ország leghosszabb folyója szeli át. A város kezdetben két, a Száva folyó melletti hegyek csúcsára épített középkori erődvárosból állt, a barokk korszakban azonban már fontos kereskedelmi központtá vált. Zágráb ma Horvátország kortárs kulturális, művészeti, sport- és tudományos életének központja, ám múltja sem nem merült feledésbe. Középkori tornyok, XIX. századi paloták, szabadtéri piacok és ősi katedrálisok egyvelegével várja azokat, aki felfedezésére indulnak. Látogatásunk alkalmával a magyar vonatkozású történelmi emlékhelyeket is felkeressük, nem maradhat ki a város jelképe a Sveti Stjepan katedrális, más néven Szent István-székesegyház sem. Gyalogos sétánk után továbbutazás. Szállásunk Szerbia fővárosa és egyben legnagyobb városa, Belgrád mellett lesz. Vacsora a híres Skadarlija-n lesz, Belgrád leghangulatosabb utcájában, ahol a balkáni konyha ízeivel ismerkedünk, mediterrán hangulat közepette.

3.nap: Belgrád-Budapest
Reggeli után Belgrád különleges hangulatú városa vár ránk mely lüktet, pezseg, elvarázsol, akár a várban sétálunk, akár utcáit, parkjait járjuk. Történelme során Belgrád a keleti és nyugati kultúra választóvonalán helyezkedett el, Európa egyik legrégibb városa. A középkori Belgrád-Nándorfehérvár vára évszázadokon át döntő szerepet játszott Nyugat határán. Falai között élethalál harcok folytak, így ennek nyomán omlatag tornyok vagy kikezdhetetlen tömör bástyák maradtak csak meg. A mai vár a XVIII. századi átépítéskor nyert képet mutatja, melybe a középkori bástyákat, kapukat és a falak egy részét is belefoglalták. A híres Kalemegdán a Száva torkolatánál vár bennünket magyar emlékeivel együtt. Rövid séta keretén belül ismerkedünk meg a várossal (Koronázó-templom, várnegyed) majd megkezdjük utazásunkat Magyarországra.

Utazás: autóbusszal    Szállás:  *** szálloda    Ellátás:  reggeli

Részvételi díj: 39.900,-Ft/fő
Félpanziós felár: 9.000,-Ft/fő, Egyágyas felár: 8.000,-Ft/fő
Biztosítás: 1.650,-Ft/fő (március), 1.695,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%

Tájékoztató a belépőkről és egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide 900,- Ft/fő
Ljubljanai vár siklóval 10 EUR
Helyi idegenvezetés-Belgrád 3 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!


Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:06:00
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:40
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:30
Balatonlelle-Marche: 08:05
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:40

Leszállási lehetőségek a hazaúton:
Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő.
További érintett desztinációk: Szerbia - Belgrád - Belgrád » Szlovénia - Szlovén hegyvidék - Ljubljana » Horvátország - Horvát hegyvidék - Zágráb

A szerződéskötést megelőző tájékoztatás


Kérjük foglalás előtt olvassa el figyelmesen a TdM Travel Tours Kft. utazási csomagra vonatkozó szerződéséhez kapcsolódó tájékoztatót, mely az utazók teljes körű tájékoztatásának megfelelően, a hatályos jogszabályok alapján készült. A TdM Travel Tours Kft. által Önnek felkínált utazási szolgáltatások kombinációja az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet értelmében vett utazási csomag. Ennél fogva az utazási csomagra vonatkozó valamennyi jogosultság megilleti Önt. Az utazási csomag szerződésszerű teljesítéséért teljes egészében a TdM Travel Tours Kft. felelős. Ezen kívül a TdM Travel Tours Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően védelemmel rendelkezik arra az esetre, ha fizetésképtelenné válik, annak érdekében, hogy az Ön által befizetett pénzösszegeket visszatérítse, és amennyiben az utazók szállítása a csomag részét képezi, Önt hazaszállítsa. Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet szerinti legfontosabb jogokról bővebb információt ITT talál. A TdM Travel Tours Kft. a fizetésképtelenséggel szembeni védelemért felelős Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe (1139 Budapest, Váci út 99. Tel: +36 1 460 1400, Email: info@colonnade.hu ) révén gondoskodott a fizetésképtelenséggel szembeni védelemről. További információk: Általános Szerződési Feltételek


További információk foglalás előtt


Felszállási lehetőségek, Vidéki transzferek:

Autóbuszaink Budapestről a Déli Pályaudvartól indulnak. Vidéki felszállási lehetőségekről információ az egyes program leírások után. Transzfer információ:ITT


Ülőhelyek:

Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk. Az üléshelyek kiosztása jelentkezési sorrendben történik! Az autóbuszon a helyeket a befizetések sorrendjében értékesítjük, az első soroktól hátrafelé. Utas kérést természetesen a rendelkezésre álló szabad helyek alapján minden esetben igyekszünk teljesíteni. Az autóbuszok mérete 49+2 fős, 51+2 fős, 53 vagy 57+2 fős, a csoport létszáma alapján került beállításra, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. (Az üléshely és az autóbusz típusváltás jogát fenntartjuk!) Az ülésrend az utazás teljes időtartama alatt érvényben marad és az üléshelyet az indulás előtt kiküldésre kerülő utas programon is szerepeltetjük. Az utolsó sor férőhelyeire árkedvezmény nincs. (Repülős utazások esetében nincs mód az ülőhelyek előzetes kiválasztására.)


Útlemondási biztosítás:

A részvételi díjak nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást, melynek megkötése minden programunk esetében kötelező. (Részvételi díj 1,5%-a.) A sztornó biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Amennyiben az Ügyfél saját vagy vele együtt utazó utastársa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A Colonnade Biztosítóval kötött útlemondási biztosítás alapján az utazásképtelenséget minden esetben írásban kell bejelenteni. Az elbírálás a biztosító társaság szabályzata szerint történik, 20% önrész levonásával. Az útlemondási biztosításra vonatkozó feltételeinket tartalmazó szerződést, szórólapot kérje irodánkban. Fontos: a sztornó biztosítás már megkezdett utazás esetében nem nyújt fedezetet! Válassza a biztonságot és kössön kombinált biztosítási csomagot, mely sztornó biztosítás és baleset- betegség-poggyász biztosítás megvásárlásával utazásképtelenség esetén 100% pénz visszatérítést garantál Önnek a biztosító szabályzata alapján. Útlemondás esetén lehetőség szerint azonnal, legfeljebb 2 munkanapon belül kell írásban értesíteni az irodát. Késedelem esetén a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító minden esetben a kiállított orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.


Baleset- betegség- poggyász biztosítás:

A részvételi díjak utasbiztosítást nem tartalmaznak. Csoportos utazások esetében az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megkötése. Baleset-betegség- poggyász biztosítás ára 565,-Ft/fő/nap. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezeknél a szervezett utazásoknál irodánk a Colonnade Classic alapcsomagját köti meg Utasai részére, de amennyiben Ügyfelünk magasabb biztosítási szolgáltatást kíván igénybe venni, abban az esetben lehetőség van a Colonnade Premium és Privileg módozat megkötésére is csoportos díjtétellel. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Amennyiben bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításunk van, minden esetben tájékozódjunk körültekintően kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához.


További kérdés esetén várjuk hívását a 06 30 331 3359-es telefonszámon!


Az oldalunkon található kalkuláció tájékoztató jellegű, így az online fizetés megkezdése előtt munkatársunk ellenőrzi, szükség esetén javítja a kalkulációt.

A kártyás fizetéshez egy egyedi linket küldünk Önnek az ajánlatkéréskor megadott email címére, mely 48 óráig érvényes. Az itt kiküldött linken átnézheti a kalkuláció helyességét, kinyomtathatja azt, és ekkor kezdheti meg az online fizetést is.

Szeretne élni a lehetőséggel?