Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Észak-Olaszországi barangolások

Útazonosító: 234741
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
1. nap: Budapest-Sigurtá-park
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Késő délután Olaszország egyik legszebb parkjában, a Sigurtá kertben ismerkedünk a mediterrán övezet dús növényvilágában. Esti érkezés a szállodába.

2. nap: Comói tó-Varenna-Bellaggio
Mai napunkat Észak-Olaszország talán legszebb tavának felfedezésének szenteljük. Reggeli után a hegyek által körülölelt festői Comói-tó partján fekvő Lecco városába utazunk. Belvárosi sétánkat követően folytatjuk utunkat az y alakú tó egyik lenyűgöző kisvárosába. Varenna tóparti városa színes házaival, hangulatos utcácskáival garantáltan magával ragadja a látogatókat. Rövid szabadidő után hajóra szállunk és Bellaggio városába utazunk (hajójegy: 10 EUR). A tó gyöngyszemeként is emlegetett település mai kirándulásunk egyik fénypontja lesz. Szálláshely elfoglalása Milánó közelében az esti órákban.

3. nap: Macugnana-Monte Rosa-Orta-tó
Reggeli után utazás egy vadregényes alpesi völgyben Macugnaga faluba, mely a Monte Rosa keleti lábainál található. Séta a gyönyörű fekvésű településen, majd folytatjuk utunkat az Orta-tóhoz. A romantikus tavat Észak-Olaszország egyik legszebb természeti kincsének tartják. A tó valamennyi nagy tó közül a legmagasabban fekszik. Itt nem a virágpompa, hanem az érintetlen természet szépsége nyűgözi le a látogatókat. Ismerkedés a félszigeten fekvő, középkori hangulatú Orta San Giulio városával, majd hajóra szállunk és a San Giulio-szigetre látogatunk (hajójegy: 10 EUR). A gyönyörű bazilika megtekintése után rövid szabadidő. Hazafelé úton megálló a Lago Maggiore varázslatos vidékén. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

4. nap: Torino-Superga
Reggeli a szállodában majd mai programunkat a Világörökséghez tartozó fantasztikus Királyi Palota a la Venaria Reale megtekintésével kezdjük. (Ár: 6.900,-Ft/fő jelentkezéskor fizetendő!) Az egyedülálló épületegyüttes és a park megtekintése után városnézés Piemonte tartomány fővárosában Torino-ban. A város a nagy hatalmú Savoy-ház egykori székhelye volt, majd 1861 és 1865 között az újkori Olaszország első fővárosa lett - a főváros ezt követően került Firenzébe, majd Rómába. Belvárosi sétánk alkalmával megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit kezdve a Piazza San Carlo híres kávézóival, majd a Színház és a Palazzo Carignano épülete - Olaszország első királyának szülőháza következik. A Piazza Castello épületeinek megtekintése után, a Via Po-n gyalogos sétánk a város szimbólumához vezet. A La Mole Antonelliana 167 méteres magasságával Európa legmagasabb kőépülete. Szabadidőben megkóstolhatjuk a Gianduiotti-t illetve vásárolhatunk a híres torinói csokoládékból is. Késő délután a Filippo Juvarra által terbezett Bazilika Superga épületéhez látogatunk el, amely egy közeli 627 m  magas hegyen található. A  Királyi sírok megtekintése után visszautazás a szálláshelyre.

5. nap: Milánó-Budapest
Reggeli a szállodában, majd utazás Lombardia tartomány fővárosába, Milánóba. Rövid látogatás a városközpontban a legfontosabb nevezetességek megtekintésével, majd hazautazás. Késő esti érkezés Budapestre.

Utazás: autóbusszal    Szállás: *** szálloda   Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 89.900,-Ft/fő, Félpanzió: 17.000,-Ft/fő, Egyágyas felár: 24.000,-Ft/fő,
Biztosítás: 2.750,-Ft/fő, Sztornó biztosítás: 1.5%

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Sigurtá park: 12,5 EUR
Como-tó hajó: 10 EUR
Bellaggio hajójegy: 10 EUR
San Giulio sziget hajójegy: 10 EUR
Bazilika Superga: 5 EUR

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz: 05:30 
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Balatonakarattya-Lukoil: 06:45
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20

Hasonló ajánlatok