Olasz Körutazások
Részletek
Bosznia-Hercegovina
Részletek
Hajóutak
Részletek

Szilveszter Riminiben

Olaszország, Közép - Adria, Rimini Útazonosító: 177630
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Fontos tudnivalók foglalás előtt
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
1. nap: Budapest-Ferrara
Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. A késő délutáni órákban gyalogos városnézés a Világörökség részét képező Ferrara-ban, az Este hercegség egykori székhelyén, ahol az óváros nevezetességeivel ismerkedünk. Rövid szabadidő, majd továbbutazás a Rimini környéki szálláshelyre. Szálláshely elfoglalása az esti órákban. Rimini az idei évben is elnyerte a Szilveszter fővárosa címet, hiszen mint minden évben ezúttal is számtalan programmal várja a látogatókat.
2. nap: Ravenna-Rimini
Reggeli a szállodában majd elutazás Emilia Romagna tartomány egyik legszebb városába, Ravennába. Kora keresztény műemlékeit az UNESCO is a Világörökségek listáján jegyzi. Itália egyik legrégebbi városa, a mozaikok városa elkápráztat látnivalóival. Gyalogos sétánkat az Apollinare Nuovo Bazilikájánál kezdjük , majd Dante Mauzóleuma, a Garibaldi tér és a Piazza del Popolo következik. A nyolcszögletű San Vitale épületében és Galla Placidia mauzóleumában megtekintjük a gyönyörű mozaik remekeket, majd rövid szabadidő. Délután belvárosi séta Rimini középkori hangulatú belvárosában (Augustus diadalíve, Tiberiusz hídja, Malatesták temploma). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. Vacsora a szállodában (zene és programok nélkül), majd igény szerint részvétel a városban szervezett szilveszteri óévbúcsúztató programokon.
3. nap: San Marino
Kirándulás a Monte Titano hegygerincen fekvő mini köztársaságba. A hegy legmagasabb pontján épült fel a „főváros”, San Marino, amely Európa legrégebbi és legkisebb köztársasága is egyben. A kormányzósági palota, a szűk utcák, a csipkés várfalak mind-mind a középkort idézik. Gyalogos sétánk során elénk tárul az Appeninek festői vonulata, a romagnai síkság és a távolban a tündöklő Adriai tenger. Szabadidő, vásárlási lehetőség, italkóstoló. Visszautazás a szálláshelyre.
4. nap: Bologna-Budapest
Délelőtt rövid városnézés a tartomány fővárosában Bologna-ban. A város épületein minden történelmi és stíluskorszak, a gótikus stílus, a reneszánsz és a barokk is nyomot hagyott. Belvárosában gyönyörű középkori és reneszánsz épületek valamint a város szimbólumai a híres ferde tornyok várnak. Bologna egyik főtere a Piazza Vittorio Emmanuele, ahol találkozhatunk Viktor Emánuel lovas szobrával is. Sétánk során érintjük a Piazza Maggiore, valamint a gyönyörű Neptun szökökútról híres Piazza Nettuno terét is. Városnézésünk után hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 
Utazás: autóbusszal  Szállás: *** szálloda Ellátás: reggeli
 
Részvételi díj: ,-Ft/fő Egyágyas felár: 25.000,-Ft/fő, Kötelező félpanzió: 35.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.800,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2.8% 
Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.200,-Ft/fő
 
Utazás:
Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé, Budapestről, a Déli pályaudvar - Koronaőr köz-től.
 
Tájékoztató a helyszínen fizetendő költségekről, belépőkről:
Ravenna 12,5 EUR
Idegenforgalmi adó: 2 EUR/fő/éj
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30 
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00 

Hasonló ajánlatok